^*^ FEMBARNSMAMMAN ^*^

MY LIFE INSIDE AND OUTSIDE THE BOX

Gäsp....

Kategori: Allmänt

Uähhh.....  Har sovit typ högst 2 timmar efter att ha varit vaken över ett dygn...  =/  Men ska strax åka på middag, så man kan äta och dricka lite gott....  =)
Tackar gudarna att det finns kaffe och Redbull... 


Jobbet gick riktigt bra inatt och det var riktigt roligt att jobba för en gång skull, en massa vak som vanligt med ett gott gäng att jobba ihop med  =) 

Fick precis kväljningar när jag samtidigt ser på Tv somj ag skriver, ett tv program där någon kör bil genom Japan och köpte en läsk med smak av CURRY.....   ??!!! 

Dags att plocka ihop oss nu....

Krockat

Kategori: Allmänt

Vi krockade i dag när vi var på väg att handla inne i stan. En gubbe med hyrt släp tvärnitade mitt i rondellen!!!  Så det var bara att tvärnita och styra åt sidan så gott det gick, men bilen bara gled (antagligen pga att vi tvärnitade och det var blött) Ena lampan (glaset)  fram och spolarn har pajjat. Sååå typiskt!!!  Men ingen skadades som tur var.
Vi hade ingen skadelapp i vår bil och det hade inte gubben heller, så då började han  vi kört på ringa 112 för att de skulle komma med en lapp och ta upp en anmälan... !!!  Onödigt, men han fick snällt lägga på eftersom det inte var några personskador.  Han var lite skum och betedde sig konstigt. ..   En kompis (vår bestman dessutom) var i närheten när olyckan hände och kom förbi, men han hade ingen lapp heller.
Så det slutade med att vi fick numret till han som ägde hyrsläpet (Shell i Gråbo).... 

Blev en snabb vända in till stan för att hämta mina glasögon och snabbt in på systemet för att köpa vin inför helgen. Blev ingen handling, eftersom allt drog ut på tiden och vi inte hade barnvakt sålänge. Så jag får handla på väg hem från jobbet i morron bitti....  

Har inte fått besked om lånelöfte heller, skulle vi fått idag  !! 
Gabbe blivit sjuk....!!

Rolig start på helgen ...  typ NOT !!!

Torsdag

Kategori: Allmänt




Tur att redovisningen gick helt ok idag...  Men stakade mig några gånger och kom av mig.
Antagligen för att jag egentligen inte visste om det var rätt sak jag pratade om..  !!!!

Undrar hur en del bara fortsätter att hålla på att respektlöst störa när någon pratar.
Lär man sig inte att man ska hålla käften när läraren/föreläsaren pratar nu förtiden  ???? 

I morron natt blir det jobb så kalas städandet är i full gång just nu.... 
Såååå   tråkigt, men nice när allt är klart så man med gott samvete kan slänga upp fötterna på soffbordet och kolla på  Criminal minds...  Och sedan ta ett låååångt bad... =)

Skulle verkligen vilja åka bort en weekend, på spa, partytripp eller bara lite miljöombyte..



Ytterligare en tenta avklarad... YES !!!!

Kategori: Allmänt

Så jävla gött rent ut sagt, ursäkta mitt språk !!!  Men ja klarade tentan som ja missat typ varje föreläsning inför..  Godkänt var 18 p och jag fick 20 p ...  TJOHOOOO  !!!!! 
Inte en enda omtenta ännu, vilket jag faktiskt är lite stolt över. Skiter i jantelagen på den punkten  =D


I morron så är det dock dags för ett annat smått jobbigt moment, jag och en annan i klassen ska föreläsa. Hatar att prata inför en massa folk... Men det funkar nog hoppas jag.
Ska strax gå igenom det vi skrivit så man är lite beredd i allafall...  Sen så ska kommunallagen och en hel del andra lagar läsas tills i morgon oxå, så min kväll är  räddad. Tur att jag är kvällsmänniska   =)

 
Hoppas att banken lämnar ett positivt besked i morron, vill så hemskt gärna ha huset !!  Mitt drömhus har blivit till salu, en gammal gästgivargård på 200 kvadrat.. Jag vill jag vill jag vill...  Håller alla tummar som finns  =)

Darlingen är lite inne på om han skall göra utlandstjänst ändå, vilket i så fall kommer innebära att han är borta i 6 månader. Han har alltid velat så why not  ??!!  VArför ska jag stå i vägen för att han vill göra något som han velat länge...  ??!!   Man är ju ett teamwork..  Nästa gång är det min tur..  =D   Jag är inte rädd för att klara mig själv i ett halvår. Men klart ja kommer sakna honom, han e ju my man  =)





Svenskt Näringsliv & svenska kollektivavtal...

Kategori: Allmänt







Jajjamensan......  detta kan jag allt om just för tillfället..  Ehhh....  no way.!!!   Men betydligt mer än innan iaf.
Fick reda på i eftermiddags att vi ska hålla föreläsning om detta samt lämna info till övriga klassen redan nu på torsdag... !!!!!   Så det blev till att stressplugga lite  =)  Men har kommit på att man blir ganska effektiv när man stressar och pluggar samtidigt, och det är ju lite positivt. Frågan är bara hur mycket som stannar kvar i skallen sen`??





Kollektivavtal: den svenska modellen



•·         Den svenska modellen av kollektivavtal hanterar frågor mellan arbetsgivare och anställda utan statlig inblandning, frågor som bland annat rör lönevillkor mellan organisationerna.


•·         Ett Kollektivavtal är bindande för alla inblandade viket innebär att de som tecknar avtalet ska betala de löner och förmåner som står givet i avtalet.


•·         I den svenska modellen finns det inga regler som säger att kollektivavtalet skall gälla andra än de parter som skrivit under. Men däremot har Finland en modell där ett avtal kan komma att gälla en hel bransch. Och på så sätt göras till ett allmänt avtal.


•·         Den svenska modellen är baserad på tvång, vilket i praktiken innebär att en fackförening kan kräva att företag ska ansluta sig till ett kollektivavtal.


  • Ordet kollektivavtal kommer från att det är ett avtal som gäller flera personer, ett kollektiv.

  • Till grund för kollektivavtal så finns det en rad lagar som exempelvis, Lagen om anställningsskydd (LAS), Semesterlagen (SemL) och medbestämmandelagen (MBL).


  • Ett kollektivavtal kompletterar ofta en lag, men det är inte helt ovanligt att en lag helt ersätts av ett kollektivavtal.

  




  

  

  

  

  Svenskt Näringsliv


  • Svenskt näringsliv är en arbetsgivarorganisation som företräder företag i Sverige.
  • Bildades 2001, genom en sammanslagning av Sveriges industriförbund och Svenska arbetsgivareföreningen.
  • Arbetar för att förbättra villkoren för företagen.
  • Har ca 54 000 medlemsföretag och ca 50 medlemsförbund.
  • Nuvarande VD är Urban Bäckström

  • Har som övergripande mål att få fart på Sveriges tillväxt.

  • Svenskt Näringsliv vill skapa en framtidsinriktad miljöpolitik genom tillväxt

  • Svenskt Näringsliv har tillsatt en skattekommission som har uppdraget att undersöka möjligheter att förbättra den svenska ekonomin genom skatter och skattetryck.

  • Svensk näringsliv äger bland annat AFA- försäkringar som är en stor aktör när det gäller avtalsförsäkringar.








Så det så...  =)






Fettisdagen och kunglig förlovning

Kategori: Allmänt

Det var ju inte en dag för tidigt som Kronprinsessan Victoria bestämde sig för förlovning. Även fast jag inte är ett superfan av kungahuset så är det lite kul ändå  =)   Klart jag tycker det gör ett bra jobb som i reklamsyfte för Sverige, men det borde kanske moderniseras och förnyas lite. Vilket sker automatiskt när Victoria tar makten. Som de flesta vet har ju kungahuset ingen makt att leda landet så allting handlar om tradition för min del iaf. En dyr tradition för oss skattebetalare förvisso, men är inte så säker på att alla offentligt anställda som får sina löner genom skatt gör skäl för pengarna heller...  =)

Har ätit semla för en stund sedan, årets semla..   För min del blir det bara en per år och det är just på fettsidagen. Är ingen Bert Karlsson direkt...  =)  En ganska stabbig bakelse  så det räcker gott och väl med en.

Var inne i skolan på förmiddagen och hade en grymt bra föreläsning i juridik. Det var en domare som pratade om det svenska rättsystemet....  Jätteintressant!!!  Skulle gärna kunna tänka mig att jobba på nån tingsrätt i framtiden...  

Nu ska jag  ta ett snabbröj här hemma...



Mitt livs första CV och förbannade apräkningar !!!

Kategori: Allmänt

Varför kan inte räkningar komma med jämna plågor för ??  Ena månaden helt ok pengar över för att sedan nästa månad komma elräkningar på sammanlagt nästan 3000 kr !!!  Eller räkningar som är sååå störiga som den förbannade Tv -licensen!!  Varför inte avskaffa skiten för ??
Men men...  det går alltid runt på nåt sätt.... Finns alltid dom som har det sämre antar jag. 
De mest störiga räkningen av alla är dock saker man får hemskickat som man inte ens beställt, som nu sist fick jag Aloevera kapslar för 379 kr.

Har gjort och skickat in mitt CV till Arbetsförmedlingen och Manpower nu och hoppas verkligen
att någon fastnar för mig  =)  
Har aldrig förrut i hela mitt liv gjort ett CV, så det var lite kul.
Skulle vilja jobba lite extra med något annat än just mitt jobb som mentalskötare, är självklart glad i dessa finanskristider att jag har ett jobb att falla tillbaka på men ibland är det så tröttsamt tråkigt och man vill prova nya saker.

Isa mår fortfarande riktigt dåligt och har ont i magen i attacker..   Hoppas verkligen att hon mår bättre i morgon, annars ringer vi VC med en gång.....  =( 
Har pyttsat i henne salt och sockerlösning hela dagen, så hopaps det hjälper lite iaf.


Måndag igen

Kategori: Allmänt




Trött, trött, trött.... 
Kanske inte så konstigt eftersom jag somnade kl halv tre inatt för att sedan vakna kl halv sju.  Inte så himlans nice kan ja säga...  Men vad vore livet utan morronkaffet ??!!
Idag så ska jag försöka hitta en present till pappa som vi ska fira i morron, men har inte en aning om vad jag ska köpa  ??  Tycker det är svårt att köpa till någon som redan har allt...  
Måste plugga oxå...  Får sätta mig i eftermiddag och ikväll...

Hmm......  kollade kontot innan. 50 öre på väg in!!  Vem sjutton sätter in 50 öre på ett konto  !!!!!!!!!!!! 
Det e ju ett skämt


Filmsöndag

Kategori: Allmänt






Har precis tittat på "Bedtime stories" med Adam Sandler och den var jättegullig....  =)  Den kan ja rekomendera varmt, även barnvänlig...
Tidigare kollade vi även på "Maria Larssons eviga ögonblick" med min favoritskådis Mikael Persbrandt. En vacker film som berör på många sätt.
Blir nog kanske  "Red sands" om en stund oxå, en krigsfilm.

Lillskruttan har legat i soffan och sovit till och från hela dagen, börjar bli lite orolig eftersom hon fortfarande håller på att kräkas och på det sättet inte fått behålla någon mat. Har fått i sig lite vatten som hon dock fått behålla...  *Orolig*
Hoppas verkligen att hon blir bättre snart...   Själv mår jag väl inte riktig ok ännu heller...   =(
Ska strax göra socker och salt lösning och hoppas det hjälper lite..





Söndag och massa snö !!!

Kategori: Allmänt

Nu är det söndag igen och ute har det kommit en hel del snö under natten, vi mätte för en stund sen upp 12 cm. 
Och det är ganska mycket för att vara här...  Så för de friska barnen blir det pulka åkning så det står härliga till... 

Ja magsjukan/kräksjukan (va man nu kallar det)  har drabbat oss igen, inatt va det lillskruttans tur att springa som en jojo fram och tillbaka från sängen och toaletten med mamma eller pappa i släptåg.  Och jag drabbades i fredagskväll och känner mig fortfarande inte hundra. Så nu väntar man på nästa som skall få det typ....

I dag fyller pappsen år oxå, hela 64 år. Men ingen firing förrän senare i veckan..  Grattis till honom!!!

Rökfri 5 veckor =D

Kategori: Allmänt

JA HERREGUD

Det va längesen jag va rökfri sålänge =)  Men det känns  skitbra att jag lyckats hålla mig sålänge. Men mindre bra att det resulterat i att jag gått upp 5 kg på lika många veckor!!  Känns förjävligt faktiskt !!!  Men som Lotta sa igår  "det är fortfarande långt kvar till beach 2009" 

Usch...  mår nog inte så bra längre som ja trodde i morses!  Känner mig lite smått fyllesjuk fast jag inte druckit en droppe. Känns skitäckligt!!!  Mår illa och omtöcknad.....

Lördag,,,

Kategori: Allmänt

Skulle jobbat igår..  Men det blev ju inga 10 timmar direkt. Kom till jobbet, fick rapport och sen från ingenstan började jag må apilla. Därefter gick det ganska fort....  =(     Så det var bara att åka hem igen...   Kände mig full hela vägen hem när jag körde...  Skitäckligt!!!  Men nu efter upp och ner hela natten så mår jag ganska ok.... SKÖNT

Var hos optikern i går och det blev blev inte heller som jag hade tänkt mig.... 
Jag hade rätt angående att jag börjat se sämre än jag gjorde när ja gfick mina glasögon för två årsen, plus att jag tydligen har ett brytningsfel oxå !!!!!   
Så det innebär att jag behöver två olika glasögon, ett par när jag typ kör bil och ett par när jag sitter vid datorn.
Hade iofs tur att de hade tag två betala för ett par  =)  Så jag fick två par glasögon, synundersökningen och ett par med repbehandling för ca 1400 kr .

I gårkväll var de stora tjejerna på disco, roligt att se dem innan när de ska fixas i ordning och väljas kläder  =) Nathalie var inte hemma förrän strax efter kl 23. Vilket innebär att hon verkligen är på väg att bli stora tjejen !!  Vid sådana tillfällen när ungarna är iväg på kvällarna är det skönt att det finns mobiltelefoner.

I dag är darlingen iväg på HV övning med Insatsstyrkan och leker krig nånstans ute i skogarna med de andra grabbarna, har inte en aning om när han kommer hem...
Själv är jag  supertrött och ska försöka göra det nödvändigaste här hemma.


Var rädd om dig.....

kram

Snö och trasig bil...

Kategori: Allmänt

Just nu vräker det ner snö utanför köksfönstret...  och undrar om det inte ska sluta snart..  =/  Det är jättefint med snö och det blir ljusare, men INTE kul att ge sig ut på vägarna i detta vädret. Men eftersom skruttibangbang bilen är sönder så kan jag ju inte det ändå..  Kan kosta uppåt 3000 kr att laga och det är pengar vi får trolla fram just nu i så fall. Man kan ju hoppas att det beror på kyla och kassa tändstift. Men tyvärr är det inte så troligt...  =( 
På grund av just bilen så sitter jag hemma och inte på föreläsning som jag skulle gjort!!  Men det positiva är ju att jag slipper köra bilen på dessa vägar som är nu...  Måste ALLTID se saker från det positiva...  =D (yea.. right)

I dag ska jag istället vara frissa åt både mamma och min söta guddotter som behöver klippa bort det där såkallade svintohåret som lätt blir på barn...  Mamma ska det färgas hår på.

Men först måste det städas och röjjas undan lite, och så ut och skotta snö..


Hej hopp

Mysdag med minifolket <3

Kategori: Allmänt

Beslutade mig för att ha hemma Gabbe och Isa idag, det var så trötta och jag skulle ändå inte in till skolan. Har fått väcka dem tre dagar i rad för att gå upp till dagis. Och det är inte vanligt för mina barn som helst går upp och tittar på barnprogram klockan fem varje morgon. =) 
Just nu håller de på med sin nya favoritsyssla här hemma, nämligen degning i alla möjliga färger. Bra för kreativiteten !!
Själv ska jag passa på att städa, tvätta och att läsa inför morgondagens föreläsning. Författningspolitik, med dess lagar är faktiskt mer intressant än jag först trodde.
Visste ni förretsen att svenska myndigheter inklusive försäkringskassan är skyldiga enligt lag att ge en god, snabb och billig service. Nåt att påpeka nästa gång man har med tantotrevlig/ärtröttpåmittjobb tanten när man undrar var sina vab pengar eller sjukpenning tagit vägen  =D  Typ att "  jag vet att enligt förvaltningslagen är ni skyldig mig att ge en så snabb service som möjligt" 
Har funderat på en sak de sista dagarna, vad det är som gör människor så fruktansvärt självupptagna ?? Att de inte ens kan säga hej när man möts i korridoren och går i samma klass. Eller de människor som vägrar av någon konstig anledning att dela med sig av sina kunskaper  ???  För mig känns det ganska fuckat!!!!  Men vad är det man brukar säga... Som man bäddar får man ligga....  =)


Ha det super....

Fuckad morgon..

Kategori: Allmänt

Ghaaaa....

vilken skitmorgon, vill bara hem just nu...

1. Isa ville inte till dagis och trilskades när jag lämnade.
2. Bilen pajjade på väg till dagis i form av 4000 varv i tomgång  =(
3. Lyckades fixa så jag kunde låna kära systers bil, men den mår inte 100 heller
4. Systers bil hade inte så mycket bensin och jag inga pengar = ringa pappa, det är nöd  =(
5. Avspärrning till högskolans parkering pga av vägbygge, stressjohanna bröt mot alla regler och trixade emellan.
6. Efter trixet så kom jag fram till en fullknökad parkering, ingen tid att köra runt och leta i övriga stan.
7. På lunchen fortfarande ingen ledig parkering, får ta 350 kr i böter, men jag är inte ensam om att gjort min egen parkering idag iaf...
8. Vad händer härnäst  ???   Ghaaaa  !!!!!!


Inte min dag idag


Vill hem, stressa ner och sova !!!

En valium .... JA TACK


Puss o kram

Tisdag

Kategori: Allmänt

Kan inte bara våren komma nu  !!! 
Vill ha sol, värme och slippa alla jävla vinterkläder  !!!


Känner mig lite off idag och hoppas till alla gudar som finns och håller alla tummar att inte Isa är på väg att bli sjuk, hon har vart gnällig som sjutton nu på morgonen och ja fick väcka henne, det brukar typ aldrig hända...  !!!! 
Jag har skallebank och fryser, men hoppas att det "bara" beror på trötthet. Orkar egentligen inte åka in ill skolan, men måste för jag har inte råd att missa mer föreläsningar nu....  Jag orkar inte göra omtentor eftersom det innebär att man måste plugga dubbelt i regel så jag hoppas verkligen att jag blev godkänd på tentan i fredags, även fast jag missat massa föreläsningar!!!!


Dag två på  soppveckan är nu inledd och gårdagen gick bra fram tills att min man på kvällen ställde sig och gjorde hemmagjorda hamburgare...  GHAAAAAA  !!!!    Så idag måste det skärpas till och karaktären måste komma fram vare sig den vill eller inte... !! 


Kram

Ny vecka och nya möjligheter

Kategori: Allmänt

Ja denna veckan innebär en ny period av soppor..  Och måste säga att det gått förvånadsvärt smidigt  =D
För att vara första dagen menar jag...  Har även kört i gång med träningen igen efter alla förkylningar och diverse andra sjukdomar, och  det gick oxå bättre än jag trodde med tanke på att det var några veckor sedan sist. Men att jag slutat röka kanske väger upp det hela....  ??!! 
Min typ av träning är btw powerwalk..

Har även fått jobb till helgen så det kommer klirra extra i kassan nästa månad och det känns riktigt bra  =)  Jobba natt mellan fredag och lördag och kvällspass på söndag mellan 14-21:30.

Tittade klart på alla avsnitten av min nya favvoserie Lipstick Jungle och jag hoppas verkligen att säsong 3 kommer snart...   Är helt hooked på denna serien, men känns skönt att inte vara låst varje måndagskväll. Bättre att marathontitta alla avsnitt och med min otåliga läggning passar det ännu bättre.... =D

Har till och med läst alla kapitel inför morgondagens föreläsning ochdet är ganska ovanligt för att vara mig  ;-)

Så med andra ord har det varit en bra dag och kan med gott samvete slappa resten av eftermiddagen /kvällen.


Ha det bäst... !!!!

Söndag igen

Kategori: Allmänt

Yes..  nu är det söndag igen..   Vilket betyder att helgen snart är slut och det är ju inte så kul. För jag tycker inte om måndagar  !!!!  

Ska om en liten stund åka till Stenungsund på kalas hos Magnus syrras familj..  =)   Kommer nog bli trevligt, lite jobbigt att det är en bra bit att köra, ca 12 mil. Så det funkar ju inte att stanna så länge efetrsom det tar ett tag att komma hem och i morron ska alla upp tidigt till skola, jobb och pluggande.

Tyckte Melodifestivalen i går var bättre än förra, men svårt att säga vilket bidrag som var bäst. Men programledaren kändes inte lika pinsam denna veckan som hon gjorde förra..  Och det är ju positivt  =D

När vi kommer hem ikväll så är det tänkt att jag och mannen ska rensa i våra garderober som vi skulle gjort för flera veckor sedan...  men som vanligt när nåt är fruktansvärt tråkigt så drar man ju på det...  Men vi får se vad som händer..  Hoppas att jag hittar lusten till att fixa med det sen...  =) 

Ha en skön söndag alla..

Kram



 

aLlA hJäRtAnS dAg !!!

Kategori: Allmänt

Hoppas ni alla får en underbar alla hjärtans dag..

Det ska jag ha  =) 



 


Ska strax baka världens goaste vitlöksbröd som vi ska ha ikväll med världes goaste currygryta med ris  !!!!  
Till efterrätt blir det världens goaste glass med varma jordgubbar  =)  MUMS
Efter det en massa mys med barnen...

Kram

Fredag eftermiddag--- Äntligen !!

Kategori: Allmänt

Ja nu är det äntligen fredag eftermiddag som ja har längtat efter typ hela veckan. Anledningn.. ??   Jo tentan e avklarad. Vet inte riktigt hur resultetet kommer att bli, men siktar in mig på ett G i allafall.
Som vanligt efter tenta så känner man sig ganska tom och lite slapp...  Så det blir nog inte många knop denna eftermiddag, men ska nog ut i pulkabacken..  =)   Man blir som barn på nytt när snön kommer och man kan åka lite fort... haha..   Eller jag blir det iaf..  Så man kan ju undra om jag eller ungarna har roligast i backen...

I morron så blir det en hel del fix här hemma och så in till Alingsås för att handla  lite inför kvällen..  Lovedinner med  nån go efterrätt och självklart vin...  =) 
Handlade idag med, men orkade inte springa runt i alla affärer... 

I morgon har jag och min darling varit förlovade i 9 år...




Hoppas ni får en supertrevlig fredagkväll & va rädda om er....  =)



Kram kram

TORSDAG

Kategori: Allmänt

Hej hej hallå...

Njuter av det faktiskt är sol idag, men kommer nog inte att få så mycket glädje av en idag tyvärr..  =(  Men ska ta mig en långis med Rufus sen iallafall...
I dag är det ganska mycket som skall göras, planeras, ringas och plugags in inför tentan i morron...  Darlingen förhörde mig innan och till min stora förvåning så hade mer fastnat än jag trodde. GÖTT  !!!!!! Men måste läse igenom ett antal gånger till....
Skulle verkligen behöva handla mat oxå, men det får vänta tills i morgon. För maten tar banne mig slut fortare än ögat här hemma...  
Ser verkligen fram emot helgen där det förutom söndagen inte är så mycket mer planerat, bara mys och fix hemma. Söndagen är det kalas i Stenungsund som gäller för darlingens systerson. Men skulle det ringas från jobbet så måste nog jag hoppa in och jobba för pengarnas  skull...  Så det är nästan så att jag hoppas att de inte ringer.... =/

Lev väl, ta hand om er och på återseende...

kram

JAG & MINA ÄLSKLINGAR !!!!

Kategori: Allmänt














GRATIS REKLAM

Kategori: Allmänt

www.scandiveera.se


Lovade att länka upp en kompis företag  =) 
Ger kanske lite reklam, är uppe i mellan 20 -80 läsare per dag, man är ju ingen pälsälskande Blondinbella direkt  ;-)

Sticka halsduk och tentaplugg =)

Kategori: Allmänt

Yes..  har börjat sticka på min yllehalsduk. Är  riktigt impad att jag blivit så pysslig av mig...  =D Men den är ju på långa vägar inte klar alls, så det kommer nog ta sin lilla tid, och eftersom jag vill ha värsting halsduken så får ja skylla mig själv, med det menar jag att den ska vara extra bred och extra lång... !!!  Tyvärr... =/


Har fått klart alla frågor nu inför tentan, känns riktigt nice. Sa bara skriva ut alla 20 A4 sidor och sätta igång att läsa, får tvinga darlingen och äldsta dottern att förhöra mig sen...  ;)  Så min kväll, natt och morgondag är räddad, eller vad man ska säga. Jag har i vilket fall som helst inga problem att inte veta vad jag skall göra....  =)  Får ju se det positivt, eller hur? Men måste ju erkänna att jag verkligen längtar tills fredag eftermiddag då tentan är gjord..


Personalen på dagis sa igår när jag hämtade småttingarna att lillskruttan hade varit lite off och hostat mycket, inte velat äta och sovit kass. Så är det dags för en tur till med sjukdomar så säger jag upp mig som sjuksyrra här hemma  !!!!  Självklart kan man inte göra det...   Men mamma har lovat att hoppa in och hjälpa mig och på fredag är Magnus ledig som tur är, men nu är hon på dagis och de skulle ringa om hon skulle bli dålig såklart...  Undrar snart om någon utfört någon förbannelse över oss då vi sedan oktober varit sjuka typ hela tiden... ??!!! 


Det är Alla hjärtans dag på lördag, och då har jag och Magnus varit förlovade i 9 år !!!   Vi träffades 3 månader tidigare så vi var snabba  =) Så i November firar vi 10 år ihop och till sommaren har vi varit gifta i 4 år...  attans fort allt verkar gå.
Så på lördag ska vi försöka få till en mysmiddag och hemmabio mitt bland alla barn och djur, ska försöka få barnvakt till någon eller några av dem.  Om inte så funkar  det iallafall. 
Apropå snabbhet  så ligger jag i lä när det gäller en kompis, hon förlovade sig med sin karl efter tre veckor typ...  =)  Men om det känns rätt varför skall man då vänta  ??!!!
 


Ha en fortsatt bra dag...
kramelikram
 

Måndag, plugg, stickning och försök till pluggro =)

Kategori: Allmänt

Måndag, ny vecka och nya utmaningar...  Den största utmaningen denna veckan är att hitta pluggro till tentan här hemma !!  Men det går säkert bra, tur att det finns sena kvällar när barnen sover och så kaffe såklart. Har dock nästan fått klart alla instuderingfrågorna iaf  =)

Ska strax hämta småttingarna på dagis och sen hem och fixa midag  som idag består av rotfruktslåda med bacon MUMS=)

Har börjat sticka på min halsduk idag oxå, hoppas att jag inte hinner tröttna innan den är klar... !!  Men den kommer nog bli bra om den blir klar....

Ska myspysa med barnen framför tv:n och nån bra film senare..  älskar att mysa med barnen, finns det nåt bättre än att omge sig med fyra underbara barn när det samtidigt kan vara lite lugn och ro  ;) Men sen måste jag plugga klart frågorna tills i morron... Måste måste  måste..!!!






Ha en underbar fortsättning på dagen  =)

Kram

söndag & pulkaåkning

Kategori: Allmänt

Hej alla

Kändes ju som om årets melodifestival inte var nån höjdare. Uppskattade varken programledaren med sina konstiga skämt som mest var pinsamma eller de nya reglerna  !!  Men man kan ju inte göra så mycket år det mer än just tycka!!  Kommer nog inte bojkotta det heller... för melodifestival är ju ändå melodifestival. Men snälla ta tebax Kristian Luuk nästa år  !!!

Har pluggat lite under dagen, inte så mycket som jag hoppades jag skulle göra  =( Men i morron är det hårdplugg som gäller... MÅSTE bli klar med alla frågor tills på Tisdag. Så i morron kommer jag och en kanna kaffe vara väldigt bra kompisar...   haha  !!  Kaffe och plugg hör ihop på något konstigt sätt, förstår absolut inte varför...  ;-D

Hela familjen var i väg i pulkabacken innan, det var riktigt roligt !!  Var längesedan jag åkte pulka själv men idag åkte alla och tävlade vem som kom längst. Givetvis kom darlingen på första plats...  hahha.  Sedan myste vi med varm choklad och kollade på film, jag o darlinegn  tittade på Eagle Eye  och den var skitbra, ungarna kollade på en mer barnvänlig film...  efter filmen så var det dags att åka till syster med familj för att fika och fira systersonen som egentligen ahde kalas förra helgen, men då var vi u sjuka.


Nu ska jag kolla på Bones och ta mig en lten liten liten whisky (mest för smakens skull)

Ha det super...

kram

Lördag eftermiddag & MELODIFESTIVAL

Kategori: Allmänt

Vaknade för lite mer än en timma sen, känner mig fortfarande sådär grusigh i ögonen som man kan göra när man varit uppe ett dygn för att sedan sova några timmar.  Men det brukar ge med isg efter lite kaffe  =)
Har hela lägenheten för mig själv, dalingen har tagit med sig alla barnen till Göteborg för att hälsa på farmor & farmor så jag kan sova i lugn och ro..  Supersnällt  !!  

Ikväll är det dags för Melodifestivalen del 1 och jag lyssnade igenom bidragen igår och min favorit tror jag är Caroline Af Ugglas, men tror inte att hon är en av dem två som går vidare, bli säkert som alla spelbolag tror, Schotts och Shirley Clamp ( har btw jobbat me hennes  syrra ) som tar hem kvällens tävling.  För er som inte vet så är Melodifestivalen och schlager heligt i detta hemmet !!!  Har varit så ända sen jag var barn, man SKA kolla helt enkelt och det är superkul..  Inte för att jag är helt hooked på  alla schlager låtar som finns...   =)


På julafton




Ha en underbar lördag  !!!!


Puss & kram

Snart jobbat klart denna natten =)

Kategori: Allmänt

Sitter just nu faktiskt bara och väntar på att få åka hem och sova. Har faktiskt trots ingen sömn inför denna natten varit ganska pigg. Lite jobbigt att sitta på vaket bara (mörkt rum, tråkiga tidningar och snarkningar) Men jag har överlevt denna natten oxå  =D



Gonatt!!!
 

Vinterbus & fredag =D

Kategori: Allmänt

Har precis kommit in efter en bus stund ute med småttingarna =) 
Gabbe åkte skidor för första gången, han fick i julklapp men har ju inte funnits nån snö att åka innan. Isa nöjde sig med pulkan och både dra och åka.
När vi kom in myste vi med varm choklad och mackor...
Nu sitter de nöjda och tittar på pippi i vardagsrummet och jag ska passa på att tentaplugga lite. Men först ska jag ringa kompis Karin...   =)
 Ska jobba inatt så jag måste försöka få tid till att sova lite idag oxå, hur nu det ska gå med barn hemma, tjejkväll för stora tjejen och en arbetande man ??!!!   Annars blir det en massa kaffe och Redbull!!!!



Nä gott folk.. Ha en riktig trevlig fredag  !! 
Puss & kram

Nathalies födelsedag =)

Kategori: Allmänt

Va är det för en dag, vad är det för en dag, jo det är ingen vanlig dag för det är Nattans födelsedag...
Hurra hurra hurra!! =D


Mammas  lilla skruttungen har blivit väldigt stooor....  Shit redan 11 år!!  I går så kom det ett kuvert på posten till mig som mamma till just Nathalie, att hon var såpass gamal så det snart var dax för mens, så hela kuvertet var fullproppat med tamponger och bindor!!  MY GOD...  !!!!  Det är verkligen bara en tidsfråga innan de sprudlande pms hormonerna ger resultat...  Snart en tonårsmorsa med andra ord, för min 11 åring beter sig mer som en 14 åring....
Jag och de andra barnen fixade the och gav några av presenterna och sjöng för henne i morses. Det var uppskattat !!

Ska strax sätta igång och plugga instuderingsfrågor och sätta på nytt kaffe, kommer bli mycket av den varan idag!! 
Är supertrött....





Har kommit lite snö i natt, hoppas verkligen att det kan ligga kvar under sportlovet. så att barnen kan åka pulka och skidor...

Ha en underbar dag..

Kram

Köket nu nästan klart & vardagrummet before makeover =)

Kategori: Allmänt

Nu är köket snart klart, det är ett nytt golv som skall sättas  (kommer i vår) och ny köksfläkt.
Sedan får detta kök duga tills vi ska köpa hus  !!! 

Nödlösning från trångbodda i form av hyllor.
Draperi till tvättstugan.
Hissgardiner istället för långa ivägen gardiner.




Så här ser vardagsrummet ut just nu, ska tapetsera fondvägg och gömma alla fula kablar som finns överallt. Ska även snygga till förvaringen i bokhyllan och fixa en extra sittplats i form av sittpuff i någon snygg färg =)





Mer bilder när allt är klart, eller som jag kallar det nöjdklar  =D

Puss & kram

Onsdagen

Kategori: Allmänt

Onsdag igen... 
Sitter och drucker dagens bästa kaffe, den första för dagen. Barnen håller på att ta på sig för vi ska om en stund gå till dagis och fritids.  Den nyvakna tröttheten har definitivt inte lagt sig hos mig ännu, förstår inte riktigt hur alla barn kan bli pigga så fort??  Med det kanske bara är så det är  =)

I morgon fyller mitt stora hjärta 11 år, så det blir till att fixa lite med  det idag och planera hennes tjej/spels kväll med sleepover hon skall ha på fredag, stackars darlingen  jag kommer sticka när det är som mest intensivt, ska jobba natt... Men  det går säkert bra... 

ska återgå till mitt räddande i nöden kaffe och fixa ungarna.

På återseende under dagen, skall nog lägga upp lite kort på köket här sen... =)


Puss & kram

Tisdag

Kategori: Allmänt

Tänkte att jag skulle ta tillfället i akt att försöka sova lite idag, men det funkar inte för mig att sova efter att jag gått upp och ut i kylan. Istället blev det bara en massa grubblerier om kursen vi läser just nu i skolan och om alla borde göra saker istället för att ligga och sova. Så det var lika bra att gå upp istället och försöka bena upp pluggeriet, vart man ska börja och hur vår förbannade tvättstuga skulle kunna organiseras bättre så att man kan knä in all sortering av glas, papper, metall osv!  Något som skulle gjorts för ett bra tag sedan....

Magen mår lite bättre idag som tur är...  =) 

Ska jobba till helgen, har inte jobbat på nästan två månader så nu tyckte jag det var dags igen, behöver verkligen lite extra klirr i kassan. Så jag måste bli frisk tills dess oavsett !!!

Ha en bra dag...

kram

Dax att komma ur garderoben !!

Kategori: Allmänt

Ja nu har jag bestämt mig att komma ur garderoben....  =)





Har länge varit dragen åt  det vänstra hållet inom politiken och tyckt en massa. 
Men numera tillhör jag även Vänsterpartiet i Bollebygd  =D 
Belive it or not..... 
Att det just blev Vänstern för min del är att deras åsikter ligger mig närmast hjärtat..
Jag tycker att det inte hjälper att bara gnälla och klaga utan att man måste försöka göra nånting åt situationen oxå. Sedan spelar det ingen roll om man är  Sosse, Moderat eller Centerpartist  eller vad amn nu vill vara, det är ju bara en smaksak  =)  Huvudsaken är att man står för det man tycker och försöker göra det man kan åt att förändra eller bibehålla...  Man kan inte bara förlita sig på att alla andra ska göra det !!


Ha det   superduper.....


//Johanna





Ny vecka & still sickness in the house

Kategori: Allmänt

Hej alla!!!
Hoppas ni får en riktigt bra vecka...  =D

Jag fattar inte att det aldrig tar slut här hemma, det går bara runt runt och runt.  I dag ligger darlingen helt däckad i soffan och mår skitkass. Jag är fortfarande inte helt ok (har så förbannat ont i magen och kallsvettig) och ungarna har haft feber till och från under hela helgen... Peppar peppar har de inte det idag  !!!!  Har dock inte hjärta att låta darlingen vara hemma och lika kass som idag samtidigt som han skall ta hand om barnen i morgom....  Så får se hur det blir med föreläsning i morron.

Jag tillhör den kategorin som blir så attans känslig och gnällignär jag är sjuk, så de senaste veckorna har jag suttit framför tv.n och lipat till typ nästan varje film, likadant i går när jag såg en jätte gullig och romantisk film  som heter "Holiday" Jag bara grät och grät och grät, fast jag inte knappt visste varför!!!  Jag kan inte ens kolla på "Lejonkungen" utan att gråta när Simbas pappa dör.  Nästan så att man kan tro att jag är skengravid eller nåt!!   =D  Jag grät till och med när jag blev godkänd på Daniels hemsketenta, är nog lite knas ändå...   Men jag skyller på en massiv trötthet och sjukdom....  hahaha  =)

Ska nu ta hand  om mina små sjuklingar en stund....

Ta hand om er...

Puss och kram

Söndag & fortfarande inte friska

Kategori: Allmänt

SHIT SHIT SHIT  !!!
När ska detta ta slut..  nu har äldsta dottern hälsat på ulrik. Grabben gjorde det i går.. 
Så det blev inget kalas för oss eftersom kära syster helt förståligt inte vill ha oss på besök idag.. 
Istället har vi planerat framtida renovering och semester inför sommaren och annat tjaffs som bör planeras under året. Bra att ha gjort det så min organisationshjärna får arbeta lite... haha !!  Är nämligen sjukt irriterad på när det inte finns nån planering eller ordning i vissa saker!! 

Var sak har sin plats och ordning och reda ger pengar på fredag =D


Måste bara tacka singelpappan  (www.singelpappa.blogg.se )  för ett helt underbart middagstips. Hade lite mysmiddags idetorka . Men så läser man hans blogg och vips har han räddat söndagsmiddagen  =D 

Ha en fortsatt bra söndag ocj var rädd om dig...

kram