^*^ FEMBARNSMAMMAN ^*^

MY LIFE INSIDE AND OUTSIDE THE BOX

Sjukgnällig

Kategori: Allmänt

Hatar att vara sjuk, för jag blir så förbannat gnällig då och tycker synd om mig själv...
Vill bara krypa ner i sängen och äta massa onyttigt och inte göra nån nytta hemma alls.
Chokladkaka med dumlesmak, glass, center i lösvikt, ostbollar, ett gäng treos och en riktigt bra och lång film gör nog susen för mitt sjukgnäll...   
Men hur nyttigt är det då??? 
Varför kan man inte typ bli jättesugen på brocolli eller nåt istället??

Sjuuuk

Kategori: Allmänt

Skit skit skit.....  Sjuk igen. Skallebank, feber och snuvig...  VILL INTE  !!!!

Har precis tittat på filmen "Marley and me", den var alldeles för bra för min del när jag är sjuk, lipade typ hela tiden sista halvtimman...   :o(  Ojojoj... 
Men i övrigt så kan jag definitivt rekommendera den, en underbar film som får ens egna hund verka som rena dressyrhunden  =)   Men samtidigt en film med allvar, om hur livet förändras när barnen kommer och livets proriteringar..  LOVE IT  !!!  

Jobbade kväll igår, första gången på typ 3 år, har jobbat natt länge nu.
Men allt gick bra, kände väl mig lite ringrostig bara.... Tråkigt bara när ens chef inte ens kan säga hej ....  Grrrrrr !!!!!   
Men orkar egentligen inte bry mig, ska ju bort där attans kvickt när skolan är klar..  Ser verkligen fram emot det!!!!
Kommer dock sakna en del av det, har ju trots allt varit där i 7 år. Vilket helt plötsligt fick mig att känna mig väldigt gammal, 30 närmar ju sig typ md stormsteg... 

Darlingen ska eventuellt gå över till 4-skift, vilket kommer resultera i en hel del meck med att få ihop allt, men samtidigt ett par tusenlappar mer i plånboken...  Gäller att väga för och nackdelar......
Just nu så är högre lön prio nummer ett, speciellt om husaffären blr av !!!

Ska strax bädda ner mig i soffan igen och kolla på ytterligare en snyftare och äta pannakakor, men först ett par treo (räddarna i nöden)  ...  GOTT !! 

Måndag igen !

Kategori: Allmänt

Denna helgen har bara flugit förbi.. 
I Lördags var vi I stenungsund och firade svägerskan som fyllt 30, Riktigt god mat där vi fick kallskuret och potatissallad och grönsallad med fetaost i.. Yummie....  =D  Till efterätt fick vi chokladkaka och vaniljvisp.... 
I går var vi på min systers kalas och där fick vi homemade pizza i olika smaker och chokladkaka med smak av dumle och glass till efterrätt..  Yummie det oxå...  =)  Och jag antar att när det är dags för min 30 års fest så kommer flera fina inslagna paket med toarullar...  hahaha  Svägerskan fick typ 8 pack med hushållspapper, eftersom hon använder just hushållspapper enormt mycket, men vi här hemma är mer toarullsmännsikor...  =D  Självklart fick hon en hel del annat oxå...
Träffade även moster och kusin Markus en snabbis i löradgs, trevligt... 

Var nyss och lämnade barnen på fritids och dagis och de var två trötta småttingar idag kan jag lugnt säga.  Antar att barnen oxå känner av måndagsmornar..  Isa fick med sig den största Nallepuh som fanns här hemma som typ är lika stor som henne själv, annars skulle hon inte gå till dagis. Gabbe var nöjd med att gå till dagis bara han fick ha sin döskallemössa med luva ovanför...  =) 

Idag hoppas jag att mäklaren hör av sig, annars får jag ta tag i det själv...    En vecka sen vi la sista budet nu !!!!  Hade vart skönt att få reda på hur det blir nu, om man ska fixa med att sälja lägenheten eller om man kan lugna sig lite...   Hoppas hoppas  hoppas.. Börjar bli litte stressat nu känner jag  =(


DAGENS LISTA
Humör: Måndagstrött och något otålig/stressad
Outfit: Hellokittybrallor & linne
Drycken: kommer nog definitivt bli kaffe & cappucino
Maten: Sallad med knaperstekt bacon
Att göra: Kontakta mäklaren, tvätta, bädda rent alla sängar & ??
Hoppas: På att snart vara husägare & att deklarationen går plus

Småtrollens favoritord

Kategori: Allmänt

Mina småbarn är väldigt retliga av sig, speciellt mot deras äldre syskon..

Ord som de gillar skarpt att säga när de anses blivit behandlade illa:

Snoppkalsong
Fisrumpa
Surrumpa
Trosapa



Vet inte om jag ska skratta eller bara hoppas att det går över snabbt  !!!!!

Knalleland

Kategori: Allmänt

Blev inget Gekås idag, totalvägrade att köra efter nattens snöstorm :( 
TYPSIKT  !!  Men det blev dock Knalleland i några timmar istället.

Ikväll blir det homemade pizza med salami och ostbollar framför tv:n med lite vin  =)

Helgen kommer bestå av en hel del kalasande, i morron är det 30 års kalas för darlingens syrra och på söndag är det min syrra som firar.

Börjar bli lite irriterad och förbannat otålig att mäklaren inte har hört av sig angpende vårt senaste bud, det var ju ändå i måndags. Men antar att det är snålgubben som säljer som inte har så värst bråttom...   Men som sagt riktigt störigt...


Ha en go fredag...  Ska ja ha ..  ;o)

Att kasta tjejkast

Kategori: Allmänt


"Att kasta tjejkast" av Iris Marion Young

Referat


Young beskriver fem olika typer av förtryck och vad dessa kan leda till.

Hon poängterar dock att de olika typerna inte är förtryckta på samma sätt eller lika mycket.

Young skriver även om vad förtryck innebär för en enskild människa eller en typ av grupp, att dessa på något sätt har blivit förhindrade att utnyttja och förverkliga sina resurser och även att uttrycka sina känslor, tankar och behov.

Den första kategorin är exploatering där hon beskriver en överföring av resurs och kraft från en typ av grupp i samhället till en annan, exempel på detta kan vara arbetarklass till borgarklass.  Hon jämför exploateringen med det marxistiska synsättet "utsugning" vilket innebär att en del vinner på att tillägna sig andra människors vinst i form av dess arbete.

Den andra kategorin som Young tar upp är marginalisering. Hon menar att det blir allt vanligare att framförallt invandrargrupper inte får chansen att bli en del i samhället som merparten av samhällets befolkning får. Detta kan även gälla de medborgare som förlorat jobbet och på så sätt inte tillhör arbetsmarknaden eller andra mer utsatta grupper som skiljer sig från mängden.

Den tredje kategorin är maktlöshet där Young tar upp att människor inte får vara med att besluta och därmed också inte får något inflytande. Hon menar även att detta drabbar mest de människor som befinner sig längst ner i samhällets hierarki, som exempelvis invandare och arbetarklassen.

Hon menar att rättigheten att få välja inte räcker till då det sälla finns någon som representerar den grupp man själv tillhör, hon ger exemplet att det sällan finns invandrare med som kandiderar och som går att rösta på i val.
Den fjärde kategorin inom förtryck är kulturell dominans. Där menar Young att olika grupper framställs som stereotypa och samtidigt inte syns i samhället. Hon ger ett tydligt exempel när det gäller hur USA behandlar sina mörkhyade medborgare.  Även att arbetarklassen inte anses vara tillräckligt bra eller fina i vissas ögon.

Den femte och sista kategorin som Young tar upp är våld.  Detta är något som hon menar kanske mest drabbar kvinnor och invandare. Detta beror dock på i vilket samhälle man lever i och vilken kultur som finns där, i en diktatur så drabbas exempelvis även arbetare ofta av våld. Young menar även att den som brukar våld mot kvinnor, invandare eller homosexuella är i själva verket rädda eller drivs av ett väldigt stort hat och en vilja att trycka ner dessa ännu mer i samhället. Hon menar även att det kan finnas ett samband mellan våldkategorin och den kulturella dominansen.
Enligt Iris Young så räcker det att en individ eller grupp uppfyller ett av kraven i någon förtryckets kategorier för att den/dem skall klassas som att var förtryckt. Men samtidigt så är det också vanligt att olika individer och grupper drabbas av olika typer av förtryck, speciellt de grupper som idag drabbas av den kulturella dominansen.

Man kan bland annat enligt Young även studera vilka olika kombinationer av förtryck de olika grupperna drabbas av. Hon tar även upp att man med hjälp av dessa kriterier kan jämföra olika gruppers förtryck utan att man på något sätt kan reducera det förtryck som de utsätts för, och att någons förtryck skulle vara värre än någon annans.

Avslutningsvis tar Young upp frågeställningen om varför de olika grupperna är förtryckta på det sättet som de är?, men för att förklara det så krävs det enligt Young att man går tillbaka i historien och kartlägga de sociala förhållanden som finns idag.

TORSDAG

Kategori: Allmänt

Som om all luft flög ur mig när jag tryckte på skicka knappen när ja lämnade in tentan och referatet..  Så jädrans gött att det är gjort iallafall  och ikväll ska ja inte ägna en tanke åt vare sig arbetsrätt eller Iris Marion Young !!  UNDERBART

Kvällen kommer däremot bestå av rödvin, go middag och planering inför morgondagens shopping i Ullared..  
Har även bokat biljetter till Lund i april då jag ska hälsa på Jenny O johan.. NICE....  Kommer vara borta tors-fre  =D

Ha en fortsatt bra Torsdag...  =)

Onsdag

Kategori: Allmänt

Har äntlish blivit klar med hemtentan, har ett litet frågetecken kvar bara . Men känner att jag måste nog chansa lite i den frågan...  Har dock ett referat att skriva på " Att kasta tjejkast", tycker inte om att skriva referat, bättre och roligare att skriva vad jag själv tycker  =D  Nä men det ska nog gå bra ändå, har hela dagen på mig i morron..  =)

Har klippt mig idag, så numera har jag ganska kort lugg men resten av håret har samma stuk. 
Ska själv agera hårfrisör ikväll, nämligen till mina barn, Var längesen jag var hobbyfrisör nu, men kul när tillfälle ges  =)

Skaffade tigerbalsam idag och hoppas det hjälper mot min axel...  Har så förbannat ont  !!!!!!!!!!

Har vart inne i stan med darlingen, bara jag o han, inte ofta det händer  =)   Så det var ganska nice...



Gabriellas sång...

Kategori: Allmänt

Det finns få sånger som jag kan börja gråta till..  Men "Gabriellas sång" som man även kan höra i filmen " Såsom i himmelen" är ett STORT undantag....



     

Gabriellas Sång

Det är nu som livet är mitt
jag har fått en stund här på jorden
och min längtan har fört mig hit
det jag saknat och det jag fått

Det är ändå vägen jag valt
min förtröstan långt bortom orden
som har visat en liten bit
av den himmel jag aldrig nått

Jag vill känna att jag lever
all den tid jag har
ska jag leva som jag vill
jag vill känna att jag lever
veta att jag räcker till

Jag har aldrig glömt vem jag var
jag har bara låtit det sova
kanske jag hade jag inget val
bara viljan att finnas kvar

Jag vill leva lycklig
för att jag är jag
kunna vara stark och fri
se hur natten går mot dag

Jag är här och mitt liv är bara mitt
och den himmel jag trodde fanns
ska jag hitta där nånstans

Jag vill känna att jag levt mitt liv

[Text: Py Bäckman Musik: Stefan Nilson



www.youtube.com/watch?v=D_B8-oxUiAc

Beck film på G

Kategori: Allmänt

"Sensommaren 2008 påbörjades inspelningarna av de kommande "Beck"-filmerna, med Peter Haber och Mikael Persbrandt i huvudrollerna. Harald Hamrell regisserar och enligt pressmeddelandet blir den ena av biofilmerna en rysare.
I de andra rollerna återkommer kända ansikten som Ingvar Hirdwall, Peter Hüttner, Stina Rautelin, Rebecka Hemse och Måns Nathanaelson.
Rolf och Cilla Börjlind har skrivit manus, precis som till de tidigare "Beck"-filmerna.
Inspelningarna pågår under hela hösten 2008 och eventuellt framåt våren 2009.
Första filmen får biopremiär över hela landet sommaren 2009."

Gissa vem som kommer boka sig på premiären denna sommar, får se vem ja tvingar med mig  ??!!  =D 

Är btw till sättet mest lik Martin Beck av gestalterna i Beck filmerna att döma av en av alla meningslösa quizar på Facebook...

Puckon finns överallt...

Kategori: Allmänt

...  men det största praktpuckot är den som värmde upp huset vi vill köpa med DIESEL  !!! Hur dum i huvudet för man vara egentligen  ????

DAGENS
Humör: Helt ok
Mående: Feber o frossa
Outfit: Harembrallor& top
Smink: Concealer o läppglans
Dagens mål: Få klart de mesta på hemtentan,
Dagens pucko: Diesel eldarn
Dagens ord: Medborgarkontor
Dagens roliga:  Mannen jämförde mig med Rallybrudar...  hahaha   (min oförmåga att läsa kartor & obefintligt lokalsinne)
Dagens tråk: Missat ljusparty o tappad pluggmotivation



Måste bara rekomendera ett supergott rödvin,det heter Marys Rock och kan användas både till mat och sällskapsvin.

Kaffe kaffe kaffe...

Kategori: Allmänt

....  ja det e livets dryck. Speciellt nu när man nästintill är tvungen att gå runt på minimal sömn eftersom tentan tar ganska mycket tid och kraft. 

Kom precis hem från husvisningen och vill inte bo där mindre iallafall. Det kom två andra spekulanter men de verkade inte vara så intresserade som tur var. Måste även säga mäklaren verkar vara riktigt reko och proffsig=) 
Det positiva är att det inte riktigt verkar vara så mycket att göra i badrummet som vi först trodde..  Men det finns så det räcker och blir över ändå iallafall. Men idag la vi ett nytt bud och får se om han tar det. Han verkar vara värsta snåljåpen så antagligen inte, men man kan ju alltid hoppas.....


Ska hämta hem småttingarna om en stund och sen blir det till att städa och eventuellt baka bröd. Kommer sitta hela kvällen med tentan och antagligen halva natten oxå. Bara den blir gjord så att det bara är finputset kvar så är jag nöjd... 


Älskar darlingen

Myskväll med barnen <3 ( POSTAT 21/3 LÖR)

Kategori: Allmänt

Sitter och kurar med barnen i soffan...  Äter godis, nötter och tortillachips... MUMS  !!
Vi kollar just nu på Sveriges smartaste barn  (eller va det nu heter), och måste erkänna att man ligger i lä. iallafall när det gäller snabbhet på att svara....  Smarta kids  =)
Om en stud blir det dock Robinson, ska bli lite kul att kolla in hur det ser ut nu efter några år och med ny programledare och allt...  Sedan blir det nog ett glas rött eller två =)

Har faktiskt fått gjort en hel del här hemma idag, tvättat fönster, torkat golven, vädrat sängkläder, vikit typ 8 maskiner tvätt  mm mm....  Känns hur nice som helst. Men det har dock inte blivit så mycket  hemtentaplugg  =/

RÖKFRI 9 VECKOR

Kategori: Allmänt

I natt var det 9 veckor sedan jag tog mitt sista bloss  =)  Är riktigt nöjd med att jag hållt mig än sålänge.... Känner inget sug att röka så ofta heller, kanske mest då man vill ta ett brejk och varva ner i stressade situationer. .. 

Skulle verkligen behöva komma bort några dagar, få lite miljöombytre !!!!  Så det blir nog en weekend hos Jenny & Johan och deras underbara barn snart, väldigt snart hoppas jag  =) 

I morron är det husvisning igen, ser fram emot det nu när darlingen kan vara med oxå. Lättare för honom att få en helhetsbild oxå =D  HOPPAS HOPPAS HOPPAS att gubben tar vårt nästa bud, vill så gärna ha huset, komer antagligen bli megabesviken och depp om det inte blir så nu!!!!!

Ska försöka plugga lite här hemma nu, men är inte så lätt med alla barnen hemma och samtidigt den enda föräldern hemma oxå...  =/

Ha en go Söndag  alla vänner  =)

Hur trött som helst

Kategori: Allmänt

Blev väl inte alltför många timmars sömn inatt och just därför känner jag mig ganska sliten.
Är ju Gräsänka denna helgen oxå, vilket INTE gör saken bättre. Darlingen är ute i skogen och leker krig med hemvärnet igen. Men kaffe finns ju alltid och ett par Redbulls i kylskåpet...

Måste verkligen försöka sätta mig med tentan snart oxå. Vill bli klar med alla frågor i helgen så jag bara kan finputsa och fokusera på referatet sen.


LÄGET IDAG
Humör:
  Förbannat trött
Mående: huvudvärk
Outfit: Byxor & tunika
Att göra: Vika 8 (!!!!!) maskiner tvätt, plugga, småstäd & mys med ungarna
Dagens mål: Bli klar med fall 7 & 8
Dryck: KAFFE
Bästa: Att det är fint väder idag oxå

Sömnlös

Kategori: Allmänt

Usch...  kan inte sova i natt.  Somnade hur gott som helst men vaknade ett par timmar senare hur klarvaken som helst. Känner att jag skulle behöva sova, Men lika bra att gå upp och kolla på nån dålig film, brukar hjälpa....   Just nu går det nån på trean med Robert De Niro. Kan hjälpa....

Dagens kommentar =)

Kategori: Allmänt

Hahaha...  vilka underbara ungar jag har  !!

Gabbe kom springande från köket

" mamma, mamma, mamma  Isa gör vågor på mackan, hon plattar inte"

Översättelse: Isa bredde inte ut leverpastejen ordentligt på mackan...


Älskar dom...  <3

Tentar

Kategori: Allmänt

I dag är det fredag igen... thohoooo !!!

Småttingarna är hemma som vanligt och busar och jag försöker få något gjort på hemtentan.
Har fått hälften klart i form av "flumskrivning" vilket innebär att det mesta är med men att språkbruket inte är rättat och att det fins en hel del finputsning kvar.
Undrar varför jag blir sådär konstigt frånvarande varje gång det är hemtenta, typ som man har hört alla idrottsmänniskor prata om, att man går helt in i sig själv på nåt sätt.... 

Ska ta med tre av barnen på storshopping i eftermiddag, vi ska möta upp darlingen på Knalleland. Mysigt och roligt  =) Får barnen välja så blir det nog ett besök på Max oxå. Men vem tackar nej till det ibland ?! En sak är säker och det är att det kommer inhandlas MYCKET mat iaf, för nu ekar det ganka tomt här hemma i skåpen.

DAGENS LISTA
Humör: Trött men bra
Outfit:  Fortfarande pyjamas
Dagens bästa: HELG NU

Dagens mål: Fall 3-6, & att jag överlever stan med alla barnen
Att göra: Tvätta, kattvakt, plugga, storhandla, städa, softa med ett glas rött ikväll
Längtar: Till vår, sommar, husvisningen, svar om budet, flyttning
Dagens dryck:  Kaffe & vatten  typ
Dagens middag: Ev Max hamburgare



 

Goddag !!

Kategori: Allmänt

Kunde inte våren väntat lite grann med att komma...  Vill så gärna ut i solen och sätta mig i ett soligt hörn med en kopp kaffe och bara njuta av solstrålarna...  Men det går ju inte eftersom det ska tentas hela jädra veckan !!!!

Har börjat skriva på 1:a fallet av 10 och jag begriper inte alls hur jag ska lyckas få ner det till högst 4 små sidor??  Känns stört omöjligt just nu, men det ger väl sig senare hoppas jag.

Men för er som vill veta så ser är läget såhär idag:

Humör:  Helt ok, ganska bra och tentaladdad
Outfit: Svart tröja & grå Hello kitty velourdress a ´la HM ,va annars lixom ;-)
Dagens mål: Att bli klar med fall 1 & 2
Dagens att göra: Tvätta madrass, shoppinglista inför storhandling, plugga såklart & fixa räkningarna, plus massa annat
Dagens mysigaste: Slängkyssarna från A & G när de vinkade hejdå i fönstret på dagis.
Dagens längtan: Vår utan tenta, husvisningen på måndag & pengar
Dagens fråga: Hur fasiken funkar ett medborgarkontor egentligen??  En lantis som jag !!  =)
Dagens citat: Behandla andra så som du själv vill bli behandlad
Dagens fika; " A slät köpp"  med mamma
Dagens middag: Falafelrulle från pizzeria
Dagens knasigaste: Är 24 år enligt undersökning på Facebook

Väntar...

Kategori: Allmänt

Är i startgropen till att börja med hemtentan, men så kommer den aldrig.. 
Jo jag vet är ganska otålig, men dock laddad  =)

Ja måste verkligen hålla med om att gårdagens roligaste, konstigaste och dummaste var : "Är Sverige med i EU ??" 
Shit vilken begåvning att ha läst 30 högskolepoäng i i statsvetenskap och ett gäng av dem i Eu & komparativ politik men fortfarande inte veta om Sverige vårt hemland är med i Eu eller inte...  Helt otroligt !!! 



Statsvetenskap eller inte ??

Kategori: Allmänt

Ja shit vilken beslutsångest jag har nu... 
Vet inte riktigt hur eller vad jag ska välja när det gäller mina fortsatta studier.
För ska jag läsa ett eventuellt kandidatår så behöver jag 60 p i informatik, ekonomi eller statsvetenskap. Men vi läser högst 45 p i kursen och endast 30 poäng i statsvetenskapen. Och egentligen skulle jag vilja läsa mer av just statsvetenskap. Vilket innebär att jag skulle behöva läsa 15 p extra varje termin och det innebär 150 %  =o( 
Men det mest idiotiska är att dte inte finns något färdigt kandidat program i Borås så i så fall skulle vi få sätta ihop ett själva !!  Men det betyder inte att det eventuella kandidatåret är berättigas till en fortsatt master  !!!  BLIR GALEN

Till att börja med har jag sökt en 7½ poäng kurs som heter Chefskap & ledarskap som går under ekonomi. Sen vet jag inte hur jag ska göra. Det blir kanske att läsa på Göteborgs universitet.....

Nu ska jag kolla på NCIS och sedan blir Desperate Housewifes  =)



Måndag morgon

Kategori: Allmänt

Är uppe i ottan idag..  Men det brukar vara så dessa veckor när barnen lämnas tidigt och darlingen jobbar dag.
Funderar dock på att låta M vara hemma på morgonen med storasyster nästa läsår eftersom jag sällan åker före kl 8.

Den är fortfarande ovant att se ut på altanen och samtidigt se själva altanen, dess golv  !!!  UNDERBART!!  Snart kommer de där härliga vårdagarna när man kan sitta ute och slurpla kaffe på just altanen. Guuud vad jag längtar efter våren...  =)

I dag hoppas jag verkligen att mäklaren hör av sig så att vi kan kika läget ytterligare en gång.
Har gjort såna planer för det huset, så nu måste det bli vårt !! =D  Det första som skall göras förutom att lägga golv är att sätta in en pelletspanna och forsla bort oljetanken, ca 35 000 går det loss på. Fattar inte att allt som är lite mer miljövänligt ska vara så jädrans dyrt ??  Kan någon förklara dettta för mig.... ???!!!   Bra iofs att olja är dyrt eftersom det inte är miljövänligt...  Men det kostar 3000 att forsla bort tanken dock..

Dags att gå till dagis och fritids för att lämna mina måndagströtta småttingar...








 

SÖNDAG

Kategori: Allmänt

Har äntligen fått fixat all bråte som har legat på altanen...  YES !!!  Bortforslat och hela kittet =) Så skönt att slippa störa sig på det så fort man stirrar ut genom fönstret i vardagsrummet.

Hoppas hoppas hoppas.....  På huset!!!

Veckan som kommer blir mycket plugg eftersom hemtentan startar på onsdag....  Men känns skönt att kunna sätta igång och börja skriva...  Men dock lite tråkigt att inte ha Kerstin mer, eftersom det inte blir mer statsvetenskap. Men jag funderar på att läsa till ett par kurser för att det är så himla roligt...  =)  Ska i vilket fall som helst söka till en extra kurs i höst.

Nu är det dags att fixa middagen...


Ha det bra...

Lördag eftermiddag

Kategori: Allmänt

Har precis ätit världens typ onyttigaste frukost. Pannkakor med jordgubbsylt/smör, 6 st !!!  Men det var attans gott. Så det får väl bli sallad resten av dagen... Var väldigt onödigt gjort...

Är supermegatrött, så det har inte blivit någon ordentlig städlördag direkt. Får ta en städsöndag istället  =)

Ska bli spännande att se vem som vinner Melodifestivalen ikväll, ja håller på Ugglas och EMD. 




Dagens jobbiga: När jag kom ner för backen och mer än halvvägs till garaget, så ringer telefonen. Men det var inte min mobiltelefon utan AVDELNINGSTELEFONEN !!! Så det vara bara att gå upp för lerbacken igen och se glad ut.

Dagens onödiga: Helt klart pannkakorna

Dagens händelse: Melodifestivalen med familjen

Dagens outfit: Helst pyjamasbrallor och linne, men skärpte upp till tunika och träningsbrallor ... hahaha

Dagens smink: Obefintlig

Dagens humör: PMS:ig och trött

Dagens roliga: Barnens sköna kommentarer om allt och inget, 1½ timme i telefon med Lotta



Feber av trötthet eller ??

Kategori: Allmänt

Sitter just nu på jobbet och mår inget vidare.... Skulle gärna åkt hem ock krupit ner i sängen....  Fryser, har feber och är supertrött...  *Brrrrr* 
Men frågan är om jag har feber för att jag är trött eller om jag är trött för att jag har feber???  
Ja det lär jag väl märka i morgon när jag vaknar efter lite sömn.. Men vilket fall som helst så önskar jag att dessa 2½ timmar som är kvar går superfort!!
Som tur är fick jag två st Panodil av vår snälle sjuksköterska Anders innan   =)
Längtar hem till mannen, barnen ja till och med våran katt som låter som ett jumbojet plan på nätterna eftersom han har fel på polyperna eller nåt.
Rufus saknar jag för att han är så gosig och varm.... 

En yllekofta nån, med tillhörande mössa och lovikavantar kanske...  ???

Varför all snö just denna fredag ??!!!

Kategori: Allmänt

Usch och fy...
Varför skulle all snö komma nu, typ 1 dm eller nåt ? I går när jag hämtade hem älsklingarna från dagis och fritids så såg vi mest utr som fyra snögubbar i varierad storlek som satte oss i bilen, Stackars bil va blöt den blev....  =/

Det lutar starkt åt att inte åka in på dagens föreläsning, hade varit intressant med tanke på att det ska handla om diskriminering. Känns inte så aktuellt att åka in i detta vädret. Tar hellre extra frågan på hemtentan. De 7½ timmarna som jag skulle vara iväg idag kommer antagligen bli färre om jag gör en extra fråga på hemtentan.

I går var vi med på en intervju (jag o tre till från klassen) som vår föreläsare hade frågat om vi ville göra. Den handlade om nästa års upplägg på kurserna. Om hur vi trodde och tyckte. Där fick vi även reda på att vi var av de starka studenterna och att mitt och klasskompisens senaste arbete var exemplariskt...  TJOHOOO!!  Lite beröm skadar aldrig, skulle verkligen kunna tänka mig att läsa fler kurser för henne...  =D


Ska strax sätta på en kanna kaffe  och börsja småfixa lite här hemma. Tänket är även att försöka komma in till Alingsås och handla mat...  Då får darlingen helt klart köra!!!

Ska jobba inatt oxå, och ångrar mig något fruktansvärt att jag tackade ja till det. HAr ingen som helst lust någonstans till att jobba. Vill vara hemma med familjen. Men som tur är så är det inte hela helgen och man får tänka på penarna som det ger senare.  Speciellt  tur att det inte ska jobbar i morron när det är final på Melodifestivalen...  Hejja EMD & Af Ugglas !!

Hoppas att mäklaren ringer idag med för nästa visning....  =)


Trevlig fredag

Jaha...

Kategori: Allmänt

Denna väntan gör mig galen... 
Mäklaren sa att säljaren INTE gick med på vårt bud på huset, men att det och andra sidan inte fanns några fler intresserade. Kommer inte lägga något nytt bud förrän vi gått på ytterligare en visning, då ska vi kolla över pannan ordentligt och ta oss upp på vinden ( funkade inte sist att komma upp) samt lite annat som vi inte tänkte på sist.... 
Gäller väl antagligen att ha lite is i magen nu.. 
Men det är inte min bästa sida, ska det hända ska det hända med en gång....  !!!

Har bakat en massa bröd idag och städat trädgården på framsidan, passade även på att tvätta fönstrena på utsidan...  Antagligen i brist på annat och på min rastlöshet. Städat en hel del här inne oxå.. Men framförallt har jag ägnat mig åt lite nätshopping idag...  =D


Regnkläder (vadderade)
Regnkappa
2 par gummistövlar med stickad mudd
5 st tröjor till Aliciah
1 par byxor till Gabriel
1 par byxor till Aliciah
3 tröjor till Magnus
1 par byxor till mig
1 top till mig
3 st läppglans
1 pack lösnaglar
2 concealers







Världens bästa concealer (dyrt behöver ej betyda bättre)



Hello Kitty såklart


Söt




Coola & bekväma stövlar


Onsdag

Kategori: Allmänt

DAGENS LISTA

Outfit: Palestinasjal, hallonröd t-shirt & svarta mjukisbrallor
Att göra: Baka bröd, ta med dotter till ögonkliniken, städa, singstarkväll med döttrarna
Vill ha: Någon form av besked från mäklaren
Dagens coola: Att min dotter har 160 % syn på ena ögat & 130% syn på andra
Tackar: De männsikor som uppfann concealern en dag som denna
Middag: Morotsoppa med sallad & knäckisar
Dagens onödiga: Mcdonalds frukost plus en Mcflurry =/
Dagens pucko: Tanten som ville åt min parkering och samtidigt stod i vägen så jag inte kunde backa ut


BESVIKELSE

Kategori: Allmänt

Ja det kan man lugnt säga....  BESVIKEN !!  Hur sjutton kan man behandla ett hus så som ägarna till mitt drömhus gjort. Har alltid velat ha Gästgivargården från 1770-talet sedan jag var barn. Men det finns inte ett enda rum som är klart, två av rummen har inte ens golv !!! Hela tomten är en katastrof och det behövs mycket ny fasad och tak...  Så himla synd och så mycket pengar som krävs att renovera, DUMMA DOM!!! 
Plus att mäklaren var helt knäpp. Undrar verkligen hur en mäklare tänker som vägrar ta emot ett bud???  Han ville ta det över telefon för att undvika kohandel... PUCKO  !!  Är så irriterad och besviken...  Så nu får vi satsa på hus nummer 2 som vi kollade på igår... för det huset var rena drömmen jämfört med besvikelsen idag =/   Hoppas att vi får besked väldigt snart så man vet hur man ska gå vidare, om man typ ska leta vidare eller börja få sålt lägenheten  ?!!?

Ikväll händer inte så mycket, ska bara softa framför tv:n och försöka läsa ut min bok. Och drömma mig bort i planeringen av det vårtmedlitetur hus  =)

Dagens lärdom: En pelletsbränare kostar minst 27000 kr inkl installation.
Dagens tur: När jag lyckats stå i min egengjorda parkeringsruta i 6 timmar utan att få böter

Husvisning

Kategori: Allmänt

Resultatet av husvisningen blev ett skambud utifrån utgångspriset..  Men ser man till hur sjukt mycket det är att göra så är det inte ett skambud i mina ögon... 

ATT GÖRA
Köket:  Nya luckor (alternativt måla de som finns), nytt kylskåp, nytt överskåp. bänkskivor, måla fönstren. nytt kakel

Hallen: Måla garderoberna och klädhörnan

Gästtoan:  ???

Hallen: tapetsering/målning, klinkers vid dörren, måla trappen ner

Vardagsrummet: Fondvägg och målning

Badrummet: Duschhörna,/badkar,  våttapet/kakel/våtfärg

Sovrum 1: Nytt golv och måla garderobsdörrarna.

Sovrum 2: Måla väggar

Sovrum 3: Måla väggar

Sovrum 4/Bodegan: Måla väggarna, garderober

Sovrum 5: Nytt golv och målning/tapetsering av väggar, måla dörr,

Relaxavdelning: ??

Kontor/garderob: ??

Hall nere: Måla väggar

Tvättstugan: Ny tvättmaskin

Förråd:  ???

Utvändigt: Fixa landen, trall/altan uteplatsen, röjja upp all bråte.



KOSTNAD= En hel del tusenlappar, men kommer i såfall bli renovering efter hand

Gabriels konstverk =)

Kategori: Allmänt

Gabbes underbara konstverk...

Måndag morgon

Kategori: Allmänt

Ja veckorna rusar verkligen bara förbi...  
Känns bra sålänge tiden stannar upp lite mellan maj och september  =D 
Guuud...  vad jag längtar till försommaren. Vilket för mig är årets bästa tid, eftersom man då har hela sommaren framför sig att se fram emot  =)   Men snart är det ju redan April, så det är på G... Vill känna grilldoft och vill kunna sitta ute på kvällarna och ligga på beachen!!! 

Var i kyrkan i går eftermiddag/kväll eftersom barnen skulle sjunga i sina körer.
Gabbe hade även med sina barntimmar en konstutställning efter att de hade låtit fantasin flöda i en snickar verkstad..  =)  Resultatet om vad det föreställde kunde man läsa på små lappar uppställda jämte konstverken..  Och på Gabriels lapp stod det  " mitt huvud med en kockosnöt på"  hahaha... UNDERBART !!! 
Kommer antagligen ifrån sången " Far jag kan inte få upp min kockosnät"  Eller en väldigt vild fantasi...  =)

I dag så är det äntligen husvisning och det ska bli spännande och se om det är något att ha...  =) 
Annars blir det till att läsa PUL inför föreläsningen i morron och att städa litegrann.

Funderar på att köra den nya juice detoxen......

Lördagshopping, fikagäster & sjukling

Kategori: Allmänt

Jag och Nathalie var inne i stan och småshoppade lite  innan idag ,mest för att hon skulle köpa något för hennes födelsedasgpengar. Resultatet blev ett Singstarspel till Ps2..  Kan nog bli kul att sjunga till för alla i familjen..  =)
Sedan blev det ett par träningskor till Gabbe och present till farfar Johnny...

Ja nu var det dags igen...  Aliciah har 38,2 i feber och gick från frisk till sjuk på ca en timma!!!   Tur att  jag är hemma på måndag och magnus hemma på tisdag om det skulle hålla i  sig...
Så det blev ju inget grattisbesök hos farfar Johnny för hennes del idag, så som hon hade sett fram emot det. hon var jätteledsen när de andra åkte för en stund sen... 
Men nu ligger hon och halvsover framför Pippi Långstrump som utan tvekan är hennes absoluta favorit  =)   Jag tänkte faktiskt passa på att göra detsamma eftersom ja ska jobba i natt....

Aliciahs gudmor/fadder Jenny och så Tomas var här innan och fikade, trevligt.... De hade med sig present till lillskruttan eftersom hon fyllt år. Ett par jättefina jeans...  =)

Ha en fortsatt go lördag

Fredag =)

Kategori: Allmänt

Har hittat ett hus till som vi ska gå på visning på, så nästa vecka blir det en visning på måndag och en på tisdag.
Hoppas att det känns rätt och att det är rätt pris framförallt. Båda husen har en del fix inomhus förutom tapetsering och målning, för sånt får man ju räkna med oavsett. Det finns en del golv som måste bytas ut och i ena huset har köket antagligen inte fått nya luckor eller kakel sen 70- talet. Uähhh  !!!  Men däremot har det huset en bastu  =) 
Så nu är det bara vänta och se...
Tyvärr så arbetar min hjärna ofrivilligt med planering av sovrum, vilka tapeter, köksluckor klickgolv i olika modeller, behov av vitvaror osv..  Vill inte planera för mycket i fall allting skulle skita sig, men kan inte låta bli....  =/ 

I dag så ska ja ta det lugnt här hemma med småttingarna.
Försöker just  nu få dem att städa, men det går inget vidare tyvärr. Får kanske använda mutning eller locka med något rättare sagt (låter bättre än muta).  Själv är jag i full färd med att tvätta och ska strax röjja lite i köket. 

Kaffe- Ja tack =D

Somnade i soffan igen..

Kategori: Allmänt

Igår kväll skulle jag och darlingen titta på Efterlyst...  Trodde vi ja....  hahhaa  =)
Det slutade med att  båda två somnade i soffan och vaknade när det var typ 5 minuter kvar på programmet.
Undrar varför det är så himla skönt att somna i soffan för  ??   Men som  tur va somnade jag lika fort i sängen, första natten på över en vecka sdom jag har sovit hela natten... NICE  =)

Ska strax lämna ungarna och dra mig inåt stan till skolán, idag ska vi ha semenariebehandling av ett grupparbete..  Roligare kan man ju ha, men attans gött när det e klart =)
Sedan ska jag gå på helg!!!

Mammas lilla hjärta 3 år

Kategori: Allmänt

Herregud va tiden går, redan tre årsen!!!  Börjar bli stora tjejen nu, vips säger det så börjar hon skolan typ....  =/

Fick lånelöfte idag, äntligen!! Vilken tid det tog....  Men med tanke på bland annat friskrivningsklausul, läget och att jag pluggar så blev kontanten en hel del högre än vi räknat med...  Typ 100 000 kr mer, men då är alla kostnader och lagfarter inräknade.  Men hoppas, hoppas att det löser sig på nåt sätt !! Jag vill ha det där huset, i love it. Kommer antagligen bli ganska knäckt om vi inte får det. Men tänker inte kämpa till varje pris för det är en hel del massa att göra på det och det är inte värt hur mycket som helst, vi räknar med att vi får lägga ner ca 450 000 sammanlagt på renovering de närmsta åren.... 

Fy farao va jag är trött, skulle kunna somna stående tror jag. Ska försöka få lite mer plugg gjort, men sen är det sängen som  gäller, helt säkert.
Kommer inte bli så mycket vilande i helgen heller, ska jobba lördag och söndag natt och resten blir plugg i form av arbetsrätt, men man behöver ju inte vara orolig över att inte ha något att göra i allafall  =)


Ha det super..

Tisdag

Kategori: Allmänt

Var inne i skolan tidigt idag, inte ens biblioteket hade öppnat  =/ 
Var nämligen tvungen att samåka med min darling idag,
men det funkar för då kan man passa på att plugga ordentligt  =) 

Aliciah har de senaste två dagarna när jag lämnat varit helt hysterisk och vill inte vara kvar utan följa med mig hem igen..  Får så dåligt samvete och tycker inte om när hennes tårar rullar. Idag var dock något bättre än i går, för då skrek hon så jag hörde henne utifrån och när hon bankade på fönstret att jag skulle komma tillbaka.. Såå hjärtskärande !!!  =( 
Men jag vet ju samtidigt att det går över typ när jag gått och hon inte kan se mig längre...  Men ändå!!  Hon har aldrig varit sån innan, snarare tvärtom att hon inte vill hem från dagsi när jag eller Magnus hämtar henne... Men nu har hon jätte separationsångest...  Hoppas det går över snabbt bara... !!!

Måste ha i mig lite kaffe nu känner jag.....  Trött idag!!!

Måndag

Kategori: Allmänt

Ja...  undrar vad denna dagen har att erbjuda. Inte en susning faktiskt.....  ??!!!   Ska strax lämna alla barnen på dagis och fritids... Och sedan kanske det vore bra att tvätta en hel del... TRÅKIGT  !!
Kalasande i går gick riktigt bra, men jag måste erkänna att det var Liiiite jobbigt med alla på en gång, för mycket folk till för lite plats, de satt folk överallt och en hel del på golvet...  Men det funkade....
Somnade i soffan i går med, är nog först idag som jag har kommit igen sedan min  minisömn i lördags.


Trevlig dag

Tacokalas för Nathalie & Aliciah

Kategori: Allmänt

Oj vad jag somnade gott i soffan i gårkväll, hann inte ens se slutet av Melodifestivallen. Men tror inte jag missade så mycket ändå. Tycker det varit skitlåtar och tråkigt i år överlag.  Snälla ta tillbaka Kristian Luuk och Björn Gustafsson  =D


I dag ska vi ha kalas för Nathalie och Aliciah, och denna gången har vi bjudit alla samtidigt. Så det kommer bli ganska mycket folk här hemma (ca 25) men finns det hjärterum så finns det stjärterum  =)  På menyn står i vilket fall som helst Tacobuffe och sedan glassbuffe  och med läsk, kaffe, the.  Funkar iallafall.... 

Ska strax sätta igång med  alla bestyr, ska kolla in Vasaloppet lite bara..

Ha en go dag...