^*^ FEMBARNSMAMMAN ^*^

MY LIFE INSIDE AND OUTSIDE THE BOX

Att tala annorlunda

Kategori: Allmänt

Att tala annorlunda innebär inte alltid att förvränga rösten bokstavligt eller ha en annan dialekt än den man själv har. Nä, det innebär att kunna prata rätt till rätt målgrupp..  Kan man inte det så tas man inte på allvar och hålls automatikst utanför...  Man måste alltså kunna förändra och rikta sitt sätt att prata beroende på vem man pratar med ur ett management perspektiv!  Kan man inte tala annorlunda kan man inte heller ge någon bekräftelse, och kan man inte ge människor bekräftelse så är man även socialt omkompetent! Den offentliga sidan/språket måste ibland gå före det privata språket/sidan...     Ehh... så va det nog       tror jag  ;-)!!

Tror jag snurrat in i ledarskapskurserna för mycket idag!!  Ledarskap och reflketerande etik är livsfarligt för tankeverksamheten och det pragmatiska ledarskapet är inte så mycket bättre det!
Skiter i detta nu... Natti natti!!



Halvt apotek med sig hem

Kategori: Allmänt

Fick igår reda på att jag har gått med halsfluss streptokocker i flera veckor och antagligen anledninge till mitt skov!!  Så inte konstigt att jag varit "lite" trött  =)  Fick med mig ett halvt apotek hem, en riktig dunderkur med andra ord!
Pencillin, kortison och även bättre värkmedicin för min psoriasisartrit (vanligen kallad reumatism) som jag hoppas ska ta bort den värsta värken o stelheten! Men annars gäller det att se det positivt, allt kan alltid bli värre, eller??!!  Ingen ide att tycka synd om sig själv, bättre att lära sig att leva med det och gilla läget!


Samtidigt är det kanske lättare sagt än gjort att intala sig att man bara gnäller och att det alltid finns någon som har det värre. Kan man verkligen kräva det??  Vad ska man koppla ett såkallat värre mående till?? Hur vet jag hur andra känner det och vem avgör vad som är jobbigt eller inte jobbigt ??  En del saker faller såklart inom ramen för en självklarhet, extremt jobbiga situationer exempelvis. Men kan vara svårt att kräva att någion ska se det positivt när man inte vet vad man ska jämföra med! För vem ska jag jämföra mitt mående med, en som har det precis som jag med Psoriasis, reumatiska besvär, Ibs, högskolestudent på högre nivå, 4 ungar, egenföretagare, har hus .. osv osv !  Och de som antagligen känner ett uns av sarkastisk ironi skulle säkrt uttrycka sig som" amen va fan..  du har ju själv valt att plugga och ha fyra barn, skyll dig själv". Men vet verkligen dessa männsikor hur det ligger till i grund och botten??  Alltså  kanske människor borde tänka i ett bredare perspektiv och inte bara ha sig själv som referensram.

Tack för mig hej!


 

Lite nervöst men skönt!

Kategori: Allmänt

Snart dags för  läkarbesök som kommer bli det första i en rad av flera. Men känns skönt att ha dragit igång ruljansen...
Jag har tillbringat förmiddagen hemma med my man, och är förundrad över hur mycket man kan hinna med av sånt som man inte skulle göra från början. Men behövligt var det. Har nämligen storstädat mellandotterns rum från golv till tak. Även skönt att kunna bocka av en sak på veckoplaneringen =)) 
Pluggeriet får vänta till kvällen...
Ser även  fram mot kvällens "nice ass" promenad, och kommer jag köra i den takt som planerat kommer det sluta med att jag har byns snyggaste häck... hahahha!!  (skämt)  I WISH !



Ambivalant

Kategori: Allmänt

Har den senaste tiden, (kan inte exakt säga hur länge då jag antar att det smygit sig på, på ett sånt där lömskt sätt) känt det svårt att bestämma mig för vad jag egentliegn tycker ??  Har upptäckt att jag ofta tänker i en mer gråskala där det egentligen inte finns något rätt eller fel på ett generellt plan. Allt beror på omständigheter och människor runt omkring.  Detta är ganska irriterande minst sagt i en del situationer !! 
Funderar på om det har något med min utbildning att göra, som på ett sätt fått mig till en helt annan människa i de akademiska korridorerna. För är det inte så att ju mer man utbildar och läser sig desto mindre kan man egentligen och desto mer kommer man till insikten att det egentligen inte finns några korrekta svar ???
Man lär sig egentligen bara att frågasätta!
Så om jag får frågan om jag vill ha Audi eller BMW så kommer jag antagligen aldrig kunna bestämma mig, inte för att jag tror att frågan skulle vara så trolig de närmsta året. Om jag får frågan om Mc donalds eller Burger king så är det oxå lika svårt, eftersom båda resturangerna är lika onyttiga och flötiga... Likadant när det gäller thai och kinamat, för det är lika gott!!Självklart så finns det situationer då man vet att det är rätt eller fel, men  det beror kanske istället på moral och etik.
De flesta vet ju att man inte ska såra andra männsikor och inte vara egoistisk i för hög grad!  Hellre avstånd från dessa för att slippa beblanda sig. Självklart gäller detta vad som är rätt och fel i juridisk mening oxå, inte för att jag tror att alla kan lagboken utantill, en nästintill omöjlighet. Men visst finns det säkert folk som varit olagliga utan att veta om det.. men det är kanske inte samma sak, då det inte varit ett medvetet val.
Sedan finns det invanda och erfarenhetsmässiga ställningstaganden som gör så beslut blir lättare att ta. Dessa handlar kanske ofta om  sin profession och arbetsliv.
Antar att jag kanske får vänja mig vid att vara lite ambivalant i vissa situationer, men tycker inte om det!
Får väl trösta mkg med att en del saker sitter vid detta laget i ryggmärgen så jag inte behöver tänka för mycket i alla beslut jag tar  ;-)

Nu är dagens tankediskussion klar..
Dags att sätta fart med att förberedea sonens barnkalas då 12 sjuåringar kommer att invadera huset. Men antar att korv med bröd, glass, film och godis inte är för avancerat i världen av prettomorsor, så jag kan nog ändå pusta ut och relaxa lite  :) 
Gud vilken tur att jag inte är en överprettad morsa, då hade jag antagligen suttit med ännu fler ambivalanta beslut !! 



Ha en riktigt härlig Söndag !!





Hembakt

Kategori: Allmänt

Har beslutat mig för att testa det där som alla säger, att det är sååå mycket billigare att baka än att köpa själv!
Så hela förmiddagen stod jag och ungarna i köket och bakade för glatta livet, riktigt kul faktikst när man väl sätter i gång. Det blev 100 frallor och 5 limpor i varierande form och smak, äpple, russin och sirap.
Försökte mig på en snabb huvudräkning över vad detta har kostat mig..  och om jag inte räknat helt fel  (vilket jag inte tror, då jag kollade kvittot) så landade kalaset på 81 kr !! Känns billigare än sålänge...
Hembakt är iallafall goare =)

Äntligen helg... Tjohooo

Kategori: Allmänt

Äntligen är det helg... det var väldans länge sen som jag längtade efter helgen så mycket som denna gången  =))
Har varit en jävilusisk vecka minst sagt! Den ena motgången efter den andra. Men jag bär med mig medgångarna allra mest  =)  Blev av med bratzen, CSN har äntligen blivit klara med sin genomgång, eventuellt stort jobb på gång, huset är storstädat och veckans planering höll =)
Ännu bättre är att räkningarna är betalda och vinet står på kylning  för ikväll är det banne mig välförtjänt fredagsmys med alla mina älskade ungar. Blir nog en och annan film, och så klart Idol, i väntan på my man som ska ut och svänga sina lurviga på personalfest...



Skillnad på chef & ledare

Kategori: Allmänt

I slutspurten i min utbildning så gäller det att tänka till vad det är man egentligen ska bli!! Det handlar mycket om etik och gråskalor. Där det egentligen inte finns något som är  rätt eller fel..
Men...

Jag har av erfarenhet märkt att många anser, tycker och tror att vara chef och att vara en ledare är samma sak. För mig är det inte så!

Det jag menar är att ordet chef för mig betyder att en person företräder arbetsgivaren i förhållande till de övriga medarbetarna. En person som borde vara kapabel att fatta beslut både snabbt men även långsiktigt utifrån organisationens gagn. Den personen bör även kunna inhämta information och förmedla den på ett bra sätt. En chef måste även i många fall vara kapabel att kunna styra och förmedla sig både uppåt och neråt
i hierarkin vilket innebär att chefen faktiskt allt som oftast själv är en arbetstagare för sin högre chef. Men någonstans når chefshierarkin sitt slut då man inte kan klättra längre upp. Och längt upp i hierarkin av chefer kan man kanske hitta ledaren.

En ledare däremot är för mig en person som mer överblickar arbetet och som strukturerar och organiserar en grupp med människor. Där kanske det inte finns någon egentlig gräns för hur många människor det kan handla om. Tänk er exempelvis Statsminister Reinfeldt, alla Sveriges partiledare eller USA: s president Obama där det rör sig om flera miljontals människor. Dessa ledare har även en uppgift till att påverka andra människor när det gäller beteende, inställning och tänkande. Kanske till och med att manipulera i vissa fall för att kunna utöva inflytande på och på så sätt skapa likatycke som sig själv och det man står för.

Detta enligt mig innebär att man kan vara en ledare utan att nödvändigtvis ha det som en yrkesroll. Alla harväl någon gång mött en stark ledare på jobbet eller skolan som gärna vill bestämma eller leda in på vissa spår, utan att den faktiskt är chefen eller läraren. Att vara ledare handlar alltså då om ett sätt att vara, ett personlighetsdrag och kanske rentav en vilja av att styra andra människor till att tycka och tänka som sig själv eller det som för uppdraget är bestämt. Vilket rentav kan vara nödvändigt för att få en position som statsminister eller president.

Därför anser jag inte att man ska blanda ihop dessa båda roller eftersom man kortfattat skulle kunna sammanfatta det enligt följande: chef borde man kunna bli med rätt utbildning och vilja. Men ledare är oftast någonting som finns inuti människan som generellt sett inte kan läras upp.

Stressigt nu igen...

Kategori: Allmänt

Om inte annat verkar min kropp verkligen märka det!
Psoriasis skov och nu har jag fått nån konstig nässelreaktion i ansiktet...  :(
Ja varför ska livet vara lätt alla gånger, motgångar föder medgångar. Eller hur?
Kommer bli en mycket stressig vecka med massa som ska göras och hinnas med, inte bara en deadline om man säger så!!!
Prio 1 är helt klart att få klart den där förbannade C-uppsatsen nån gång.. Känner mer och mer avsky för den och det där förbannade föräldrastödet som den handlar om..  Men den är ju egentligen klar förutom att examinatorn tycker att den ska finliras lite till sån den blir perfekt, eller " onödigt med några konstiga meninguppbyggnader till en annars jättebra text" !!  Jag skiter mest i vilket, vill bara att ha ett G!!!!  Inget annat syns sen ändå..

Dagens att göra lista är enorm, så bäst att fortsätta med den!!

På återseende när det finns tid!!

Hälsoflarn

Kategori: Allmänt

Ville bara dela med mig av ett supersnabbt och gott recept  =D

2 dl rågflingor
1 dl rågmjöl
1 dl flytande margarin
2 msk flytande honung eller socker/sötningsmedel
½ tsk bakpulver

Om man vill kan man slänga i ett par matskedar sylt, krossade nötter eller
lite choklad!

Klicka ut och platta ut till lagom stora bitar på en ungsplåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min och på 200 grader.


Total tid  ca 15 min

Inte min kopp av te...

Kategori: Allmänt

Vilken tur säger jag bara, att det inte är så!!  Så man kunde på ett skönt och slappt sätt ligga hemma i soffan och gråta framför romantiska filmer och somna utslagen till filmen Jägarna innan ens förtexterna hunnit gå klart..  De e livet det !!  Speciellt efter att man stått ute och fryst 8 timmar som sig bör som fotbollsmorsa och när det vankas cup. Men det var värt varenda kylande vind för de vann !!  Så gud vilken tur att det ändå inte var min kopp av te ialla fall...  ;-)

Den där filmen jag lipade halvt ihjäl mig till var " Vad en tjej vill ha" som  egentligen inte var det minsta sorglig utan en sån där förutsedd och vacker film så man bara döör!

Idag är det söndag och för mig som nybliven delägare i företag innebär det att en söndag som vilken som helst..  Dagar suddas ut och det är svårt att ha bestämda helger, speciellt hellediga dagar. Det handlar mest om att bestämma sig för att inte jobba en del dagar...
Men dagens söndag komme rgå i jobb, plugg och städets tecken !!  Har faktiskt inget emot det för det finns ingen skönare känsla än tillfredställelse över något man jobbat undan..  Hmm .. workoholic kanske ??!!
??

Trött, sjuk, & rastlös !!

Kategori: Allmänt

Jag är väl som ungarna när man varit sjuk ett tag och innan man egentligen är tillräckligt frisk
för att jobba eller gå i skolan! Man blir liksom rastlös fast trött och dålig på samma gång... 

Jaja... bara att jobba det man orkar och slösurfa o zappa framför tv:n

Ha en go dag!!


Smittad av the devil him self!!

Kategori: Allmänt

Känner att gårdagen och dagen inte riktigt är min kopp av te.. 
Har blivit smittad av förkylningen från helvetet och sonen har hela kroppen full av vattkoppor, aldrig sett så mycket koppor på en liten kropp!!  Usch..  det gör ont i mammahjärtat  :( Gör ju inte saken bättre att han har över 39 graders feber heller..  Min lille pöjk!! 

Det gör definitivt inte saken bättre att jag själv är sjuk och ni som känner mig vet hur fruktansvärt gnällig jag blir.. USCH OCH FY !!  Men mår verkligen inte bra, har nästan tappat rösten, feber, hostig, näsan rinner, ögonen rinner, huvudet bankar och ont i lederna!!  Vill bara krypa ihop i fosterställning och somna!
HJÄÄLP ! !!  ;´(


Tur att den bärbara hårddisken är fullproppad med film och att vi har vattenkokare och kaffemaksin...


Kram


Morgonstund...

Kategori: Allmänt

jaha...  nu sitter jag här med en mugg kaffe på kontoret!  Gav upp försöken med att sova efter en halvtimma idag. Borde egentligen försöka sova mig lite frisk. Har blivit ganska förkyld och i går efetrmiddag så fick jag en släng av vad jag misstänker matförgiftning, efter at ha ätir kyckling från Icas lunchbuffe (självplock). Orkade inte röra mig ur soffan på hela eftermiddagen!!  Mådde superkasst. Men nu känns det mest som att förkylningen spökar som tur är i oturen. men det kunde varit värre, eller hur ??!!  :)

Men idag så ska jag försöka umgås med Mr Rorty och hans Kontingens..  Måste verkligen sätta igång att läsa, vi får de första frågorna ikväll redan och dessa ska arbetas med i grupp. Deta läsåret är vi ju inga småglin och allvaret har börjat som en av våra lärare sa häromdagen. Menigen är att vi som studenter ska hålla i en stor del av undervisningen själva i en del kurser. Och inte mig emot faktiskt. Och sista året är mest flum i den bemärkelsen att inget är rätt eller fel för det mesta utan att det finns en ganska bred gråskala. Vi läser etik och ledarskap så då förstår ni nog vad jag menar...  ;-)  Förbannat kul i allafall än så länge. Men det hinner nog vända mer än en gång de sista terminerna. Skönt att se ett riktigt slut på utbildningen nu =)  
Behöver verkligen umgås med tvättstugan och ta mig en svängom med dammsugaren oxå...

I fredags var det kundbesök och det kändes förbannat bra, vi la oss på en bra och lagom proffsig nivå. Men måste säga att jag är förbannat glad över att jag har läst och jobbat inom psykiatrin innan. För det kommer nog behövas. Har sagt det igen men är helt klart värt att upprepas. När man går in i ett människas hem, det heligaste för den perosnen så måste man vara finkänslig och tänka psykologi och till viss del psykiatri. Jag menar det finns ju en anledning till att det ser ut som det gör hos vissa människor....   


Men idag är det söndag vilket innebär "jobbfritt" här hemma, istället får vi organsiera i vårt egna hem en smula   ;)  Måste verkligen ta tag i mössor, vantar och halsdukslådorna. Det e ju kallt nu på mornarna.. Riktig höst!  Men jag tycker om hösten...  Känns skönt att kunna burra in sig och klä sig lager på lager  =)

Ha en underbar Söndag vänner, var rädda om er   :)






 

Tempo tempo...

Kategori: Allmänt

Denna veckan har gått i rasande tempo.. Men i like it!! 

Så det ska vara i en underbar, allting perfekt på rosa moln, har allt jag önskar värld... 
Vem försöker jag lura egentligen, mig själv??  Nä men skämt och sido, en del människor lever i en fantasivärld ibland! Är trött på alla dessa meningslösa Facebookstatusar som exempelvis " idag ska jag baka, städa, handla och bara mysa med barnen" eller " jag har det bäst, det finns inga problem" Är det jag eller de människorna som är fel ute??  Inget fel med att ha det bra, men herregud inget liv är perfekt!!  Varför måste en del människor låtsas att de är det??! 
Jag är inte bitter alls eller avundsjuk, jag har det nog varken bättre eller sämre än någon annan!
Men  när ena statsuen kablas ut efter den andra och enbart går ut på att förklara för omvärlden hur bra vederbörande är eller hur perfekt livet är så iblir det till slut typ äckligt töntigt!!
En del förstår vad jag menar och en del inte, kan inte göra mig föstådd för alla...

www.allkoordinator.se

Idag är det kundbesök, telefonmöte och lite plugg som står på schemat. Mannen har jobbat inatt så snart dags att väcka honom för lite mer jobb !
Guud va skönt att slippa vara rastlös =D
Men bör nog få i mig lite frukost först, börjar lära mig det där med att äta frukost lite tidigare än lunch...  (ibland iaf)

Aloevera gel är veckans hetaste tips...  Min psoreasis har blivit mycket bättre bara på ett par dagar.
Hah..  Kortison släng dig i väggen   =D

Underbart höstväder, älskar hösten!!
Känns som en bra dag och hoppas helgen fortsätter i samma tecken!!!


Kram

Att sörja

Kategori: Allmänt

Blir ibland förvånad över mig själv hur det är att sörja någon nära som dött!
Idag är det nästan 10 månader sedan pappa dog. Och först idag så kunde jag slänga det sista telefonnumret han hade på sjukhuset och som jag hade satt upp på anslagstavlan.
Jag bläddrade även igenom min kalender från förra läsåret där jag skrivit vad som hänt de sista dagarna i pappas liv..  det var fruktansvärt jobbigt och jag klarade inte riktigt av att slänga den.
Att sörja kan liknas vid att lära sig leva på nytt. Och det har jag tvingats att göra, orkar inte engagera mig i saker och i människor som bara suger näring men inte ger något tillbaka. Orkar inte ta skit från folk oavsett vilka de är och om det gäller mig eller min familj. 
En annan sak är att det materiella är ju bara struntsaker egentligen..  vem fan  bryr sig om man har Ipad eller senaste slimmmade laptopen om inte nära och kära får leva eller vara friska  ??  Är det verklilgen lika roligt att ha dessa prylar då, inte för mig iallafall! Kanske kan låta konstigt i vissas ögon men för mig så blir sådana saker lågprioriterade.

Det har varit ett överjävligt senaste år och ibland känns det som ett under att jag sitter här idag och ändå gått stark ur alla erfarenheter som jag har gjort. Det som inte dödar det härdar! Man får inte tappa sin ödmjukhet på vägen bara.. 

Har bara 2 terminer kvar av min utbildning nu, som från början bara var meningen som en examen. Men som under tidens gång växt och ökat på mitt intresse till den grad att jag nu i dagarna påbörjade min 8:e termin.
Jag vet att pappa skulle vara stolt över mig idag, att jag har klarat mig och att jag valde "att bli nåt".. Han sa många gånger till mig att jag skulle satsa på skolan först och främst istället för att jobba vid sidan av..  Jag höll mitt löfte om att så fort jag kände mig redo (hade råd) så skulle jag säga upp mig och satsa helhjärtat bara på studierna. Och inte trötta ut mig på att plugga och jobba 175 % som de första åren......
Jag vet även att han skulle vara stolt över att vi har startat bolaget nu, men förbannat tråkigt och sorgligt att han aldrig fick chansen att uppleva och se det här.
Vill kämpa sista året dels för min egen skull men även för dig pappa!!

Ibland hör jag hans röst inom mig när han tycker att nåt är helt uppåt väggarna galet, sådär som bara pappor gör, så som bara min pappa gjorde! Jag vet att han finns med mig och min familj för att se så vi har det bra.
Drömde om honom häromnatten vilket var första gången på jättelänge, säkerligen sedan natten till begravningen den 3 december förra året.
Jag drömde att han gjorde så att mammas värmepump började fungera igen...  Att han i drömmen var död men att jag såg honom med en vetskap om att han var på andra sidan (död). Och att han vänd mot mig sa att "Johanna jag ska hjälpa till med detta, dra i några trådar och se om jag kan orda det här för snart är det kallt"

Till historien hör även att mammas värmepump i verkligheten varit sönder och gjort så att det vare sig funnits värme eller varmvatten. Installatören hade inte lyckats fixa så den blev lagad, och några dagar senare så hade någon annan kommit och fixat den! 
Om det var med pappas hjälp vet jag inte...  Men ibland funderar man!




Tack my man för allt stöd det senaste året, utan dig hade jag inte klarat det!!!!
Tack alla mina fina vänner, släkt, kollegor och kursare!!

Ni är bäst och all kärlek till er !!!



"Ensam är stark men tillsammans kan man ibland förflytta berg"
(Citat: okänd)


Nystädat kontor

Kategori: Allmänt

Vi fick äntligen tummen ur och lite tid över att fixa i ordning kontoret....  Kändes skönt att rensa bort en massa saker som inte behövs längre!  Närmare 2 sopsäckar av gamla skolpapper, trasiga familjespel och andra papper!
Känns lovley =) 

Idag har faktikst den mesta tiden gått åt till just det och en del papperarbete. Lillskruttan som numer klättrar på väggarna här hemma efter 1½ vecka hemma med vattkoppor har varit hos mormor nästan hela dagen Skönt för oss och henne. Och i morgon kommer hon antagligen jubla eftersom hon är redo för dagis igen  =))) 
Passar perfekt, för morgondagen måste båda iväg på sitt...  Det kommer bli en låång dag i morron med föreläsningar, möte och föräldramöten! Och äntligen så kan jag i morgon hämta ut kurslitteraturen som varit ovanligt sen denna gången....
Ibland önskar man att amn kan dela på sig, klona sig liksom! i morgon skulle jag behöva vara på två ställen samtidigt- föräldramöte och bortamatch för fotbollstjejen. Men funkar ju inte så då får man prioritera såklart...

Helgens fest var kanonkul och trevlig. Synd bara att det var en del som inte kunde komma. Men desto mer kul och gott för oss  ;) Helt otroligt att det till och med finns både öl och vin över, har nog aldrig hänt förr...  ;-)
Hrm.. förlåt grannar om vi sjöng högt :P

Idol 2011 drog igång på tv i går..  Herregud vilken förnedrings tv! Svårt att veta om det är meningen att vinkla programmet så eller om Alexander Bard och skivbolagspelle är såna på riktigt!  Klagade typ på allt...
Men jag måste nog erkänna att en viss underhållning är det för en del är så dåliga att man skäms!!
Är jobbänka ikväll så det är attans tur att det går ett avsnitt till ikväll....






Fullspäckat & händelserikt

Kategori: Allmänt

Idag har varit en sån där dag där varje timma tvingats vara välplanerad för att hinna, men på ett mycket bra sätt =)
Började dagen med att städa och röja undan det värsta o lämna lillan till systeryster som var barnvakt. Sen in till stan för bankmöte och köpa bluetooth och färgpatron. Sen hem för intervju med BT och plåtning. Sedan in till andra staden för att köpa in för morgondagens partaj, telefonmöte och hämta svärmor. Sen hem och fixa mat och förbereda för i morron och hämta lillan hos mamma som tog över barnvaktandet under dagen  =)


I morron börjar äldsta dottern sin konfirmationsläsning..  Oj vad tiden gått snabbt !!
Nu ska jag ta mig ett välförtjänt glas vitt och softa i soffan en stund.

Trevlig helg <3




Första dagen som företagare avverkad !

Kategori: Allmänt

och jag har överlevt... tjohooo!!   ;-)  

hmm..  jag är visst en bolagsman oxå. Varför kan det inte heta bolagsinnehavare, bolagskvinna eller bolagsägare???  Varför måste männen vara med överallt??

Känner mig trött efter en lång dag med massa fix.. Och samtidigt taggad för morgondagen =)




Annonsera

Kategori: Allmänt




Allkoordinator 7härad HBAllkoordinator 7härad HB på Annonsera.se