^*^ FEMBARNSMAMMAN ^*^

MY LIFE INSIDE AND OUTSIDE THE BOX

Tentafest & singstarkväll

Kategori: Allmänt

I går hade vi tentafest och trots att det bara blev fyra st av de totala 30 som går i vår klass så blev det superkul...  =)))
Vi käkade, drack en hemskt massa och dansade.. 

I dag ska jag och barnen till systeryster och sjunga singstar, vill inte vara hemma när mannen har sin herrmiddag.

I dag har jag verkligen sett sanningen i vitögat när jag ställde mig på vågen i förmiddags... SHIT vilken ångest jag fick. Har gått upp 8 kg sedan i somras....   Nu är det fan dags att ta tag i detta på riktigt, känns lite som att jag tappat kontrollen, men det känns inte på kläderna därför blev det som en chock !!!!
Så nu passar verkligen träningsprogrammet in..
Nu blir det hårda bud i Mellerud...  TRÄNING & KOSTREDUCERING  !!!

Jobbigt men ska lyckas....

Missions & träningsprogram

Kategori: Allmänt

Nu är det fredag igen & denna fredagen kommer avslutas med en Tentafest inne istan. Tråkigt att inte så många från klassen kan komma bara...  Men vi får nog kul ändå  =D Först middag sen blir det nog mest flytande kost...  =)

Dagens mission blir lite frisörsjobb, vinshopping, hämta HM paket & städa undan lite här hemma...

I dag har mitt träningsprogram startat oxå med tillhörande strikt kostprogram...  



Sån oordning...

Kategori: Allmänt

Ibland funderar jag på om högskolorna är överskattade när det gäller vissa saker...
Hur kan man föreläsa i kommunikationsteori (där bland annat ickeverbal kommunikation ingår) genom att stå som en entonig monotom robot med en superskrikig röst eller en med en mycket svag röst gömd bakom en dataskärm och  som dessutom somnar mitt i ett semnearie !!???  Eller ett annat exempel där den andre föreläsaren sitter med ryggen mot under tiden vi har vår presentation...  Hur tänker man då i en kurs som heter P R E S E N T A T I O N S T E K N I K !!
Borde inte de för sjutton kolla upp de människor som anställs lite grann ??  Det borde ju åtminstånde gynna dem i reklamsyfte, finns nog inte en enda i klassen som tycker att denna kursen var bra !!  Bra innehåll men definitivt inte bra upplägg och föreläsare. Känns som ett skämt när de föreläser om saker som de praktiserar helt tvärtom.
Som lärare somnar man för faaro inte under ett semenarie !!  Tar inte dyra lån eller jobbar och sliter för att finnasiera sina studier för att bli behandlad som andra klassens högskolestundenter... 
Ett annat stolpskott till lärare är han som beter sig fruktansvärt oförskämt om man inte fattar vad han menar, eller svarar i telefon mitt under i en föreläsning, kommer försent och svarar inte på frågor..

Så hejja de intiativtagarna i klassen som gick och pratade med kåren, BRAVO !!!

Mycket är bra på "min" högskola oxå, duktiga föreläsare som brinner för sitt ämne och som är superduktiga där det kan kännas som en fröjd att lyssna....
Även bra att vår kursansvarige hade en "mittimellan utvärdering"  i dag så att tankar och synpunkter kom fram tydligare. Bara att hoppas på att det ger resultat !!


Pysselonsdag

Kategori: Allmänt

I dag ska jag och barnen pyssla...  Pumpalykta och diverse fönsterdekorationer inför helgen står på programmet  =D

Vi ska även göra i ordning Rufus grav senare i eftermiddag, han är begravd jämte våra andra djur på mina föräldrars tomt. Känns bra..

Känns mycket skönt att inte ha nåt med skolan att göra på hela dagen. Bara umgås med mina underbara, ett stort plus i kanten att darling är ledig från jobbet idag oxå..  =D


De dyra ansiktskrämerna jag köpte häromdagen verkar banne mig ge resultat =)))  Så nu känns det mer som om hela ansiktet har samma typ och inte alls lika torr som innan, och plitorna har blivit färre oxå..  Helt klart värt sina dyra hundralappar !!! 


I dag ska det även hämtas hem ett gäng resväskor inför semestern och börja spekulera i packlista..  Bara 1½ vecka kvar nu...  NICE !!!


Historien Om Rufus

Kategori: Allmänt

Rufus var en hund som kom in i våra liv för lite mer än 1½ år sedan. Vi tog över honom från en familj som misskötte honom på flera olika sätt. Hade inte hjärta att låta honom bo kvar där om jag skall vara ärlig.
Sedan blev vi grundlurade om att han var både det ena och det andra, vilket vi snart upptäckte inte stämde. Men vi ville inte lämna tillbaka honom dit han bodde innan. Så vi bestämde oss för att försöka...
Försökte gjorde vi verkligen och vi lyckades i en del saker oxå, som att gå i koppel, äta hundmat, kall inomhus mm.
Men sedan fanns det saker som inte riktigt fungerade oavsett vad vi försökte med, både med hjälp av vana hunduppfödare, coaching och sunt förnuft. Som att klara av att möta andra hundar, inte rymma så fort dörren öppnades, lyssna utomhus , komma på kall utomhus och tillfällen då han blev helt personligehtsförändrad.

Vi trodde att vår flytt skulle göra susen, med större yta att vara på. Men icke, snarare tvärtom !!
Den senaste tiden blev han mer och mer aggressiv, gjorde sina behov i princip där han kände för, attackerade både barnen, katterna och besökare. Vi kände inte igen honom, han kändes allmänt oastabil och helt oförutsedd. Han kunde få stunder där han förvandlades från en trogen snäll gosig hund till en aggresiv, skällande, morrande och attackerande hund på några få sekunder utan några direkta anledningar...

Så vi tog det jobbiga och väldigt ambivalanta beslutet att låta vår älskade hund somna in, detta med stöd från vår veterinär som gav honom diagnosen damp (trodde inte hundar kunde ha det, men kan ha alla de diagniser som vi människor). Äntligen fick vi dock ett svar på varför han var som han var och att det inte fanns något som kunde förbättra, men jobbigt, konstigt, sorgligt och förbannat tomt utan honom här hemma...

Tack för att jag och min familj  fick låna världens sötaste hund en liten stund av våra liv och ta del av större delen av ditt liv, du fattas oss Rufus och kommer alltid finnas i våra hjärtan.





RIP Rufus
070227- 091027


Tentaplugg igen...

Kategori: Allmänt

Dagen kommer definitivt bestå av tentaplugg, denna gången är det kommunikationsteori som gäller. Fördelen är att detta ämnet är något simplare än Mintzberg, mycket är rentav sunt förnuft och det gillar jag.

Gårdagens kalas gick riktigt bra, alla 23 st fick plats med hjälp av soffbordet... =)
Mathilda blev helt överlycklig för sin lila MP3 hon fick och av väskan full med Little pet shops, för att inte tala om High school musical grejjerna  =)  Å så egna resepengar av farfar =))))


Äter just nu den på länge mest onyttigaste frukost, nämligen ost och köttfärspaj som blev över från igår.. Men gott är det !!  =D



13 dagar kvar....  <3




Söndag

Kategori: Allmänt

I dag ska här kalasas, så hela förmiddagen har jag stått och fixat ost och köttfärspaj, choklad och jordgubbstårta och en hel del annat gott till eftermiddagen... =D
Svårt att fatta att Mathilda är 8 år redan, tycker inte alls det var längesen hon började gå eller prata!!!  Ska bli så roligt att se hennes min när hon öppnar presenterna senare, eftersom jag vet ca hälften av det hon skall få  =)))   Ungen kommer få spatt !!!


Känner mig lite lugnare till mods efter att ha vilat och inte tänkt ett skvatt på skolan i helgen, feberkänslorna är nästan helt borta, men har fortfarande en grym skallebank och känslan av att blivit överkörd av en ångvält, men idag kan tänkas att ångvälten känns något mindre...  ;) 

I dag är det exakt två veckor kvar tills vi ska åka till Teneriffa....  Vill att dessa veckor skall gå väldigt fort nu !!

Kvällen kommer sedan bestå av tentaplugg inför tisdagen, ämnet är kommunikationsteori. Vill bara få det gjort så man kan bocka av en sak till på den oändligt långa lista av skolgrejjer !!







Lördag

Kategori: Allmänt

Kunde  mått betydligt bättre idag men bara att göra det bästa av situationen och kurera sig så mycket det bara går, har inte tid alls att vara off just nu !!

Har i alla fall med med lite möda lyckats åka in och handla inför kalaset i morron. Skönt att ha det gjort. Så nu är det bara städet kvar.... 

Inväntar de stora tjejerna och Magnus osm är på fotbollscup, blir en riktigt slappekväll idag oxå, är helt slut efter matshoppingen.

Längtar nåt enormt till värmen & solen  just nu... Fryser ända in i benmärgen









Vårt hotell på Teneriffa, i morron är det bara 2 veckor kvar  =)





Fredagens ljusglimt... =)

Kategori: Allmänt

YES YES YES

Ja klarade det där hemska tentan som vi hade för två veckor sedan...  Det blev ett G och jag är supernöjd för jag trodde verkligen inte att jag klarat mig denna gången. Kände mig inte tillräckligt förberedd, men attans det gick vägen... Tjohooo....  Skiter fullständigt att typ 90% av alla fick VG!! 

Nu ska jag kurera ner mig i soffan & kolla Tv, sen väntas varma mackor med alla mina älsklingar här hemma...  Riktigt fredagsmys som sig bör om det så är det sista jag gör med helkroppsvärk och skallebank !!



Nähä...

Kategori: Allmänt

Blir inget jobb i helgen...  =(
Fortfarande skitont i nacken & almänt kass.
Fryser & svettas omvartannat.... 


Hatar att va sjuk......  !!!

Vad trött jag blir på HB ibland...

Kategori: Allmänt

Men blir så irriterad !!    Den högskolan måste verkligen ha en förkärlek för semenarier!! 
Fick precis reda på att vi ska ha ett nytt semenarie i grupp på två st...  Hur anser de att vi ska kunna hinna alltng och framförallt förstå vad som skall göras..

Snälla tolka någon som vet vad följande innebär, för antingen är jag ovanligt trög idag eller så går det inte att få ut mer än ett halvt skvatt !!!

INSTUTIONELL ANALYS
I denna uppgift skall ni analysera den information ni har samlat om den studerade organisationens formella struktur ur ett institutionellt perspektiv. Det handlar om att tillämpa tankegångarna i den s.k. gamla institutionalismen (institutionalisering som en adaptiv intern process) och nyinstitutionalismen (institutionalisering som en trög extern process).

Särskild fokus skall ligga på att diskutera spänningen mellan en instrumentell syn (formell struktur som ett effektivt verktyg), och en institutionell syn (formell struktur som en legitimerande symbol). Analysen avslutas med en reflektion kring de konsekvenser som frikoppling kan få för organisationens identitet.


På tre veckor ingår två salstentor i varsin kurs, ett induviduellt semenarie & 3 st gruppsemenarier.  Plus att vi ska förbereda ett induviduellt större arbete & två större grupp

Hatar att inte orka göra saker mer än halvhjärtat...


Suck....


Skönhetsoperationer...

Kategori: Allmänt

Ja e så förbannat trött på folks moralpredikningar om skönhetsoperationer...   Exempelvis åsikter som att man ska vara nöjd med eet man har och göra det bästa av situationen, eller att fettsugningar bara är till för lata jävlar som inte har karaktär nog att motionera bort det...  
Tycker att det är upp till var och en som anser sig behöva det på ett elelr annat sätt.
Jag skulle definitivt ha gjort tuttförstoring, mag, arm, lår fettsugning o fixat till min knölnäsa & säkerligen även lite botox i läpparna för att få dem mer symmetriska...  bara jag hade haft råd!  
Men en dag så kanske kanske...  =) Eller inte kanske, utan mer ett absolut ja till att fixa till min europakartsmage efter alla graviditeter..    Kan omöjligt vara fel att rätta till brister på sin egen kropp om det finns möjlighet då man annars ska göra allt så himla perfekt i dagens samhälle  ??!! 
Sedan måste det finnas gränser, kattkvinnan & getingkvinnan som media kablat ut över hela världen är bara sjukt. Man kan inte se sig själv bara genom sitt utseende även fast det är de första som märks i ett möte med en annan individ...
Sedan blir jag förbannat trött på folk som komenterar andras utseende, speciellt förfrågningar om tillökning då det automatiskt betyder " fan kvinna du ser gravid ut, skärp dig "
Skulle aldrig kunna med och fråga om någon var gravid om det var minsta lila tvekan. Men läste Maggan Graafs blogg där hon häromdagen skrev att idioten från Hänt Extra hade komenterat och frågat om hon var gravid. HON av alla människor, hon har ju hur snygg kropp som helst...  vilket jävla rikspucko. Det tar nog alla priser. Hoppas att hon slog ner honom ordentligt.... !!!

Så nu har jag fått mitt dagliga behov av gnäll och bitterhet uppfyllt... =D  Är ännu värre en dag som denna då jag ligger hemma för att jag har lite feber, skitont i nacken, frossa och därmed tycker skitsynd om mig själv...  Frustration är på topp då jag inte kan göra det jag planerat.....  Grrr !!!

Onsdag

Kategori: Allmänt

Undrar varför man alltid ska vakna så förbannat tidigt just den dagen som man har möjlighet att försova sig, vakna till och med tidigare än klockradion. Tantvarning kanske.....   !!!  =D

Dagen har tillbringats med plugg, städ, tvätt & film med både popcorn och choklad.....   
En ganska bra dag med en lyxighet som ledighet på agendan...


Nu ska ja strax ta tag i middagen som blir korvgryta med ris....


Lyxigt med ledighet...

Kategori: Allmänt

Hade vårt sista semenarie med gruppen idag, en intervju uppgift som skulle förklaras närmre. Gick nog bra tror jag, men är mest glad över att ha fått det gjort. Gårdagens enskilda semenarie tror jag oxå gick bra, men den oberäknelige  lille mannen till lärare visade varken bu eller bä!!  SUCK
Är nu ledg i från vad allt skola heter ända tills på torsdag eftermiddag, känns riktigt lyxigt att kunna bara hitta på nåt annat än plugg en dag.  Skulle ju iofs kunna plugga till tentan som kommer på tisdag, men känner mig inte ett skit motiverad till det. Skriver ut alla förbannde PP presentationer just nu i allafall... 

Ska strax röjja upp i huset och städa undan det värsta innan det e tid för att fixa middag.... 
Kanske lyxa till det och kolla på Tv mitt på blanka dagen...  ;-)


Ny vecka..

Kategori: Allmänt

Hoppas verkligen att denna kommande vecka går snabbt.
Den är helt fullspäckad !!!  Inte en ledig dag... usch usch !!
 
Veckan kommer bestå av följande:

* Måndagens semenarie med muntlig presentation individellt & grupparbete
* Tisdagens semenarie i grupp
* Onsdagens börja plugag på nästa tenta & så Lunchträff med en gammal kompis  :)
* Torsdag föreläsning
* Fredag är det gupparbete, föreläsning & sedan nattjobbb :S
* Lördag är det nattjobb & föreläsning (som ja skippar)
* Söndag är det kalas för Mathilda & allt va det innebär


Men jag ser mycket fram emot tisdagseftermiddagen då alla semenarier e gjorda och bara en salstenta och ett grupparbete att fokusera på, plus ett enskilt större arbete om polismyndigheten & ett annat grupparbete...  SHIT  Vill inte tänka på det, men men pluggar man så gör man !!  =D

 

Ska försöka få John blund att strö lite sömn över mig...  Behöver verkligen sova...














En helt vanlig lördagsmorgon .....

Kategori: Allmänt

Vaknade av yngsta dotterns vrål på sin storebror, anledningen till vrålet var helt enkelt att han hade bytt kanal på Tv.n och inte hon själv...   Resultatet av vrål kan väl vem som helst förstå om man lever i en trotsig treårings värld.  Men  klockan kvart i sex en lördagmorgon finns det nog inte så mycket förståelse för någon !!!!  Men givetvis var det bara att gå upp, sätta på kaffet och efter lite morgonprocedurer sitter jag nu här och har inte en aning om hur jag ska lägga upp denna dag.
Funderade starkt en stund på att lämna huset för att åka in och simma några längder, men la ner det ganska snabbt efter en stund.  Borde verkligen prioritera gubben Mintzberg idag...  Måste måste måste !!!   Finns stor risk att hans bok annars hamnar i öppna spisen snart !!!   Tråkigaste uppgift jag varit med om under hela utbildningen  !!!  Ge mig lite styrka....
Om jag inte klarade mig på tentan som vi hade förra fredagen så vet jag inte vad jag gör, har aldrig tagit emot så mycket att plugga som i denna boken... 

Structure in Fives


Antar att det bara är att sätta fart, fortsätta analysera psykklinikens organsiation och hitta nån lämplig Konfiguration !! 
Undrar fortfarande varför vi skall kunna göra sånt i vårt arbete ??? De flesta jobb har ju redan en befintlig struktur. Om jag vill jobba på exempelvis polisen så vet jag ju vad jag ger mig in på, skiter fullständigt hur uppbyggnaden ser ut, bara man kan stå för det jobb man gör !!!!!
Lite flumvarning kanske .... 

NU är det fredagsmys... !!

Kategori: Allmänt

Nu är det fredags mys om det så är det sista jag gör...  =D


Fredagsmys i soffan framför Idol 2009 och sedan den nya Wallanderfilmen som kom ut i dagarna  (Prästen)
I dag var vi på Ikea och hittade äntligen rätt matsalsbord  =))  Plus en massa annat, men bordet blev jag riktigt nöjd med...   Hittade även en väggbelysning  som passade bra i vardagsrummet och som sagt en massa annat smått..  Passade även på när vi ändå var nere i Götet att hälsa på gamlamormor i familjen plus M:s moster. Var riktigt trevligt då det va en smärre evighet sedan vi sågs.

Har äntligen lyckats fått städat här hemma, sååå skönt =D   Har lixom inte funnits tid den senaste veckan med späckat schema och diverse sjukdomar som anledning...  Men nu är det Bree Van de kamp touch i hela huset...  (NEVER IN MY LIFE ) !!!  
I morron blir det plugg igen och ett eventuellt besök av svärfar och Meg  =)








AntaltimmarperveckaiskolanREKORD =)

Kategori: Allmänt

Har nog aldrig tillbringat så mycket tid i skolan som denna veckan....   Massa att göra, men man börjar kunna se ljuset i tunneln av semenarier, tentor, grupparbeten och ännu mer semenarier...  :) För gruppen har varit ovanligt produktiv och effektiv denna gången... =)  ME LIKE
Dagens semenarie var därför skönt att få avklarat så man har en sak att pricka av på listan....  Det gick bra känns det som, men när amn har en föreläsare/handledare/lärare som sitter med ett stenansikte är det svårt att avgöra om det är bra utifrån ett betygsystem.
Känner att hela hjärnan exploderar av intervjutekniker, presentationstekniker, konfigurationer, situatiosnfaktorer, reflektioner & en massa annat.  Inte lätt alla gånger att ta en sak i taget och känna att allt löser sig...   !!!  Men allt löser ju sig till slut det vet ju alla, men hur det löser sig är ju en annan sak  ;)  

Kommer tillbringa kvällen i "bunkern" för att försöka få ordning på SÄS klinikernas organsiation, ju tidigare det blir klart, desto mer helg kan man ta...  =D
Till sällskap har jag som sig bör en pluggkväll avskärmad från övriga världen ett glas rött och ostbricka...  MUMS

Just the name

Kategori: Allmänt

Pluggstress är just the name just nu....  !!!  =(   Sååå himla mycket att göra med grupparbeten och enskilda arbeten och salstenta !!!  Känns som om man bor här på skolan just nu.... 
Men fy fasiken va gött det ska bli när denna perioden är över, jag har ju i allafall en vecka på Teneriffa att se fram emot och den kommer väldigt väldigt lägligt placerad  =))  Ska bara vara och inte göra en millimeter mer än nödvändigt och utnyttja all inclusive till sin fullo...  =D
Fortfarande ont i munnen, känner ingen smak och ögonen känns av, men från att ha gått från knallrött & geggigt så ser de mest dimfulla ut...  Alltid nåt att trösta sig med.  ;)
I dag ska det inköpas Rosenrot supermegasextraplusplus...   Värt ett försök och se om det funkar som alla säger, att man blir mer skärpt, vaken o piggare...  Hade vart underbart just nu !!!!!

Måndag...

Kategori: Allmänt

Har tillbringat större delen av dagen i skolan med grupparbete.  Vi fick gjort en hel del =)))

Undrar om det går nåt konstigt virus ???   
Förutom ögoninflammationen har jag fått blåsor i hela munnen typ som gör så jädra ont... !!!!!  Hoppas det går över snabbt ...  Usch usch  har verkligen ingen tid till detta nu...  =( 

Måndagskvällen kommer bestå av minsta möjliga, känner mig fortfarande trött efter helgens minimala sömn.
Känns skönt att bara kunna slappa och pilla lite med hemmet  =)




Aaaaj....

Kategori: Allmänt

På jobbet mellan lördag & söndag så började helt plötsligt kännas konstigt i ögat, sen ont, sen geggigt & sen skitont, rött och lite mer geggigt....  AAAAAJJJJ  !!! 
Hittade inget ögonskölj eller liknande.. 
Sjuksköterskan (som btw är en av de bästa ja jobbat med) kollade i ögat och ringde  runt o fixade, hur snällt som helst ...  =D
Traskade sedan ner till AVC & där fick jag nog världens snabbaste behandling,kom inte längre än till anmälningsluckan. Det tog ca en kvart totalt...  =)))   Ögoninflammation va det...  !! 
Känns som att blinka med ögonen öppna i en sandlåda... 


Ha en bra dag  !!!

Eventuell separationsångest !!

Kategori: Allmänt

Usch....  har jobbat i natt men kan inte sova. Har typ sovit högst 1 timma !  Skitjobbigt...

Mycket tankar kring jobbet, tankar på att sluta. Tankar på att man inte räknas någonstans.
Man räknas inte som timanställd med samtidigt inte som ordinarie heller (är känslan) . Har jobbat på samma ställe i snart 8 år & 7.5 av dem som fast anställd...
Känslan av att inte kunna påverka & inte ha befogenhet till att göra det heller. Befogenhet att kunna ändra på den ohälsosamma situatiionen som ständigt gör sig påmind !!!  Att bara stå och se på gör mig fruktansvärt frustrerad !!
En liten (kanske stor) känsla av att vara placerad utanför de andra  för att jag studerar, att inte få medarbetarsamtal, lönesamtal eller bli medbjuden på såkallade planeringsdagar, än mer en obefintlig information om det som är nödvändigt för att kunna arbeta på samma vilkor.

Även tankar på att man är så himla utbytbar inom organisationen, att man inte är så viktig eller värdefull egentligen, trots att man faktiskt jobbar med att rädda människors liv & få dem till högre väbefinnande i livet  !!  Ganska kränkande att ens kompetens inte är så värdefull och därmed en själv i sitt arbetsliv... 
Att man som ordinarie på ett medvetet sätt blir utbytt mot oerfarna & outbildade timanställda i situationer när man velat ställa upp och jobba för det har varit personalbrist..  Då känner man sig inte så mycket värd !!

Om det beror på att jag är skitkass på mitt jobb (vilket jag inte tror) så säg det istället då !!!!!???
Eller om jag är obekväm för att jag säger vad jag tycker i de flesta lägen... 
Skulle bara kännas skönt att få en förklaring till varför..
Någon form av feedback skulle inte sitta fel....

Tänker inte på mitt eget ego i första hand utan på jobbet i sig som en helhet, att själva jobbet har ett konstigt system som är ohälsosamt och ohållbart i längden.  Ett jobb där du bara ska jobba jobba jobba och vara tacksam, men inte kunna kräva nånting tillbaka  !!!

Älskar mitt jobb egentligen, dvs patientkontakten och att jobba med  de flesta kollegor, både msk & ssk !  
Men det blir jobbigt när det andra runt omkring tar så stor plats. 
Tillräckligt för att fundera på att sluta...
Känns som att ens principer och värderingar kanske i detta fallet får gå före känslan att vilja jobba.
Det kanske inte fungerar så bra att gå till ett jobb där man trivs med kollegor och arbetet i sig men samtidigt inte riktigt finns med.
En sak är säker i allafall och det är att en stor separationsångest kommer infinna sig den dagen, om jag bestämmer mig för att sluta. Tycker egentligen inte att jag ska behöva göra det...

 

Vore nog bra att sova på saken..  (om nu sömnen infinner sig)

 




Fredag!

Kategori: Allmänt

Börjar känna av den allvarligare versionen av Tentaångest, en känsla som man kan likna som scenskräck typ. Minutrarna innan är absolut värst....  Man kanske ska vara lite nervig innan, det sägs ju att man presterar som bäst då. Men det är så okul det bara kan bli....   Hoppas verkligen tentaångesten ger utdelning i form av bra poäng  ;-) 

Dags att hälla is sig sista kaffet & lämna alla barnen, sen är det dags......   :S  

Ja kom på...

Kategori: Allmänt

... att det bara är exakt 1 månad kvar i dag tills vi åker till Teneriffa...  Fy sjövens va gött de ska bli  =))  Lääängtar !!!!

Lagt ner pluggandet för denna tentan, det får bära eller brista. Har kanske koll på det mesta hoppas jag !!

Nu väntas fredagsmys fast torsdagsmys eftersom jag jobbar hela helgen, finns ofta ursäkter för att kunna dricka ett riktigt gott glas rödvin  =D

Kanske 30 års kris ändå...

Kategori: Allmänt

Ja det kanske är så i allafall.... 

Varför känns det så mycket bättre att kunna svara 29 istället för nyss fyllda 30 på frågan om ens ålder  ?

Varför börjar en massa funderingar ploppa upp i skallen om helt konstiga saker när man fyllt 30 ?

Hur kommer det sig att man känner ett visst tvång att vara så himla vuxen från och med den dagen man fyllt 30 ?

Har jag verkligen uppnåt alla de mål jag en gång satte för mig själv innan jag fyllt 30...  Hmm ja faktiskt så tror jag det, huset snubblade in på mållinjen och mina akademiska studier halkar iofs lite efter med nåt år, men dock påbörjade. Barnen har ja skaffat, gift är jag & till och med ett fast arbete på heltid har jag, även fast det inte känns alltför lockande alla dagar (nätter)... 
Vad kan det vara kvar att sträva efter  ??  Ett nytt spännade jobb efter mina studier såklart, men mer då  ??  
Är livet slut sen eller vaddå, är det bara väntan på att bli gammal och se sina barn växa upp kvar ??  !! 
Shit shit shit...  nej så kan det ju inte vara !!!  Måste ju finnas massa andra mål att uppnå, livet vore ju förbaskat tråkigt annars....
Men vad ... ?? 

Kanske är detta som är 30 års kris ändå... 
NEEJ !!!

Kan ju dock trösta mig med att jag inte är ensam om att fylla det magiska året och än bättre finns det många som är betydligt äldre, skrynkligare och mer mållösa än mig själv...  
SKÖNT !!!




Varför i h-vete !!!

Kategori: Allmänt

Finns det så sjuka människor som ritar hakkors på ytterdörren och skickar masa hotlappar till en gammal människa på över 80 år ?????
Inte nog med det, fortsätter det sjuka nöjet att terrorisera genom hot och tjuvringningar nätterna igenom efter att hon tvingas flytta på sig av rädsla....  
Har inte folk bättre saker för sig, som att skaffa ett jobb eller nåt !!

Hoppas polisen tar dom *PIIIP* idioterna  !!!!!!!!!!!!!!


(men snart är ni avslöjade, me liiiike !!!  )

En av Sveriges absolut bästa låtar av Patrik Öhlund !!!!!

Kategori: Allmänt

HÄR


Jag har ingenting att dölja Och jag spelar inga spel Fast mitt hjärta en gång brustit Är min tro på kärlek hel Och det finns ingenting jag gömmer i mig för dig, åh nej Här Se mig som jag är, det här är jag Här Kom om jag är den som du vill ha Sök efter sanningen Här Framför dina ögon står en man Och han känner att han är beredd på att älska igen Jag har kastat mina masker Och jag står för den jag är Och det finns ingenting jag gömmer i mig för dig, åh nej Här Se mig som jag är, det här är jag Här Kom om jag är den som du vill ha Sök efter sanningen Här Framför dina ögon står en man Och han känner att han är beredd på att älska igen Här Se mig som jag är, det här är jag Åh, här Kom om jag är den som du vill ha Sök efter sanningen Här Framför dina ögon står en man Och han känner att han är beredd på att älska igen På att älska igen







Tentaplugg & KOFFEIN

Kategori: Allmänt

Pausar mitt tentaplugg med lite bloggande istället...

Sitter och försöker lista ut svaren på de gamla tentorna i kursen, men det var ingen lätt nöt att knäcka  =(  Hittar inte svaret på vad Koordineringsmekanism och kongruenshypotesen är för nåt !!  Nån som vet ?????
Har stängt in mig på kontoret med diverse tilltugg, energidrycker, kaffetermos & cola light. Vägrar komma härifrån innan alla frågor är lösta...  hahah =))))   Undra på att man har koffeinberoende förresten...  !!!


Dags att dejta Mr Mintzberg igen & se om man blir något klokare.....

Körslaget

Kategori: Allmänt

Japp, då fastnade man framför tv4:as andra musiktävling denna höst.  Rinkeby var ascoola =))
Nu blir det film nere i sovrummet, lutar åt en Bondfilm (fick hela samlingen häromdagen)
Ska tvinga mig att INTE gå upp tidigare än kl 9 i morron, får se hur bra det går.......  !!!

Whiskey är så himlans gött när det är kallt och pissigt väder ute...  =)

Natti

Amöbaformer....

Kategori: Allmänt

Mintzbergs amöbaformer måste vara djävulens påfund...  VARFÖR ska vi kunna detta ghaaa  ???!!!
Finns ingen logik i att vår utbildning skulle ha med amöbaformer att göra inom Mintzergs konfigurationer.




Lördag

Kategori: Allmänt

Lördag igen och det känns som om dagarna veckorna och månaderna bara flyger iväg. Hinner inte riktigt med...  =/  Skulle behöva 36 timmar per dygn för att hinna allt !!! 
Känner pluggstressen komma smygande runt hörnet....

Såg världens bästa film häromdagen  " Ps i love you" , jag satt och grät & skrattade om vartannat under hela filmen. Vaknade på morgonen och hade superpåsar under ögonen av allt gråt...  Underbar romantisk, sorglig, rolig film... MÅSTE SES !!!

Dags att fottsätta umgås med herr Mintzberg & rita hans förbannade amöbor !!!!


Kram

Bye bye 25+

Kategori: Allmänt

Tack alla för en rolig 30 års fest  !!  =D
En fest som innehöll det mesta, allt från hemliga presenter, singstar, snapsvisor, frågelek & polisbesök !!

I skolan rullar det verkligen på i 190 km i timmen, undrar om någon lärare har hört talas om framförhållning och struktur. Kurslittertur som inte stämmer och tentor, semenarier & grupparbeten på löpande band. Känns som om vi förväntas vara robotar i år 2 och samtidigt vara beredda på att schemat ändras i samma  takt som folk byter underkläder...  Helt sanslöst !!!  Samtidigt som vi skall ta oss in till föreläsningar som varar i ett par timmar och flera dagar i veckan..  Varför inte köra ihop till fler heldagar ??!!!!  GRRR

Längtar enormt mycket tills den 8 november då flyget till Teneriffa går...  Love it !!  Kommer vara väldigt behövligt =D

Har bokat Idolsemifinal biljetter oxå... !!!  Nice present av mannnen =))

I morgon är det bye bye 25+ & tjenare till 30- =))   Undrar om jag är skrynklig & dammig i morgon när jag vaknar.. hahha


Hejsvejs....