^*^ FEMBARNSMAMMAN ^*^

MY LIFE INSIDE AND OUTSIDE THE BOX

Valborgsmässoafton =)

Kategori: Allmänt

Idag är det valborgsmässoafton och soligt väder... underbart vårigt, nästan somrigt  =)
Sitter i soffan med dagen bästa kaffe och laddar inför dagens städning och plugg, men först ska jag lämna ungarna på dagis och fritids..
I morron kommer svärmor så det är väl en ganska bra ide att städa lite extra  =) Hon ska stanna tills på söndag.
Det blir nog ingen eld detta året ikväll eftersom det är eldningsförbud i hela Västra Götaland..  Tråkigt!!

Ha en trevlig Valborg...


Underbart väder =)

Kategori: Allmänt

Sitter ute i de nyinoljade utemöblerna och njuter av solen och ca 25 plusgrader, UNDERBART !!! 
Halva dagen  har tillbringats i skolan med föreläsning i ekonomi....  Det känns som om jag börjar få grepp om ekonomikursen, men peppar peppar !!!  Räknar skarpt med omtenta för säkerhet skull...

Den andra halvan kommer bestå av städ och njutning av solen, var inom systemet på väg hem och köpte Falcons lågkalori öl, hoppas att den är god!! ??  Men köpte annat oxå, men är den go så kan amn ju köpa fler gånger, alla kalorier som går att spara in på just nu är guld värda känns det som ....   =) 

Ska in o hämta darlingen på jobbet  i eftermiddag oxå, längtar tills vi ska köpa en till bil.. Vi behöver verkligen det  !!


DAGENS
Kläder: just nu bikini, men annars kjol & blus
Humör: Trött men annars bra
Smink: Inget
Dagens bästa: Klar med uträkningarna inför nästa vecka, vackert väder, lediget några dagar.
Dagens sämsta: 1 bil
Att göra: Städa, tvätta, hämta darlingen, sola & träna
Vill ha: En till bil & lite mer motivation

Det blev inget hus denna gången, ägaren hade tydligen skrivit ett kontrakt me dem som hyrde innan och det gällde fortfarande, så mäklaren la ner och banken tog över...  !!????  STÖRIGT !!!
Men nu har vi annonserat ut efter att få hyra hus här i närheten och har kanske nåt annat på gång....  Bara  att fortsätta leta....  

Dax för solning...










Usch va tröttsamt

Kategori: Allmänt

Vaknade i morses av att klockan ringde, kändes som om jag sovit högst 10 minuter  !!!!  =(
Dagen har fortsatt med en heldag på skolan med grupparbete där ingen riktigt till 100 % vet vad vi ska göra ..  Hoppas det klarnar på föreläsningen som vi borde ha fått för längesen, svårt att göra ett arbete om ingen förklarat vad som ska ingå....  !!!

Kom hem från Jenny och Johan igår kväll, direkt efter var jag och darlingen och handlade lite mat, så vi var inte hemma förrän sent, inte konstigt det var en ovanligt seg måndagsmorron...  Tack vännen för en trevlig helg !!!!! 

Ska strax bege mig hemåt och hämta upp darlingen på väg hem, fick för övrigt köra honom till jobbet i morses oxå...  =S

"Vårt" hus är borta från hemnet och till salu skylten är borta, men vet fortfarande inte om det är vi som köpt det eller om banken har tagit det, konstigt att de inte kan informera om sånt !!!!!!  Blir så jädra irriterad.....   =( Ett husköp är ju lixom stora grejjor i en människas liv....  


Suck....


Centersyd

Kategori: Allmänt

Lördag och underbart väder ute  =)  Har nyss vaknat och sitter med dagens bästa kaffe.

Gårdagen tillbringades på Centersyd i flera timmar, vilket innebär shopping  och manikyr med förlängning... NICE !! Igårkväll hde vi en spelkväll med kortspel och en masa gott att dricka..
I dag så blir det kanske en loppisoch ännu mer centersyd som avsltas med en grillning ikväll  ...  GOTT


Ha en go lördag...

Är i Skåne nu !!!

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag hemma hós Jenny & Johan i Kävlinge,,,   Finskan från "Sanningens ögonblick" ´bor 10 meter från mina värdrar...  !!!!   En D kändis,,,,   hahaha!!!
I kväll kommér det bli ganska soft, åt precis en supergo kycklingsallad som Jenny hade gjort när jag och Johan kom hem..  I morron är det shopping på Centersyd som gäller... NICE !!  Sen får vi se vad som händer..  Blir nog lite grillkväll...  GOTT!!¨
Skolkade från dagens föreläsning men kändes rätt ok ändå, har inte supermycket dåligt samvete för det!!!

Nu ska ja dricka en latte och njuta lite av kvällssolen  =)

Kram kram

Fattar inte hur jag ska hinna lära mig ??!!

Kategori: Allmänt

Det är inte överdrivet lång tid kvar denna terminen och tiden brukar gå som fortast när man är i som mest behov av det..  Jag fattar verkligen inte hur jag ska hinna lära mig balansräkning, resultaträkning och bokförning samtidigt som vi har ett ganska maffigt grupparbete om Bollebygds kommuns ekonomi!!!

I dag så stod det att det var föreläsning (de hade inte ändrat i chemat som lovat) men det kom inge föreläsare för det hade gjort fel när de skulle stryka dagens aktivitet i Kronox...!!!   STÖRIGT !  Men vi i gruppen fick i allafall tillfälle att dela upp vårt arbete.

DAGENS
Frissa: Cleopatra frisyr
Outfit: Ny t-shirt & nya skor  =D  Plus svart munkjacka o svarta brallor  (känner mig svart idag)
Dryck: Kaffe & Isvatten
Mat: Världens goaste tacopaj 
Dagens tråk: Inställd föreläsning & solen som försvann
Dagens bästa: Kommande aerobicpass & darlingens städning
Goaste: Tiptop glassen i skolans cafeteria
Smink: Lite mer avancerat an vanligt
Dagens puss: Isas hejdå puss i morse (något kladdig) Å darlingens


Nu dags att sätta fart med plugg och träning... Ikväll kommer ju Desperate Housewifes och då hinner jag inte plugga  ;-) (SKOJA BARA)


    

En helg som gått alldeles för snabbt...

Kategori: Allmänt

Sitter och försöker skriva ut allt material från föreläsningarna jag missat, och det går väl inte med turbofart direkt tyvärr  =(
Helgen har bestått av mycket utomhusvistelse med barnen, öl & myskväll vid tv:n i går mm mm.
I morgon är det dock vardag igen i form av heldag föreläsning, i morgon ska dock Nathalie hänga med som prao.. 
Efter skolan så kommer det stothandlas mat och lite annat nödvändigt  =)  Verkligen behövligt här hemma  !!!

Träningen har funkat bra, har kört minst en halvtimma varje dag, mest aerobics och yoga...  känns hur bra som helst, men känner sig förbannat nyttig efteråt  =)   Och det har börjat ge lite resultat oxå  .. Tjohooo..  !!!  =D


Ska strax  slänga mig i soffan och tillbringa resten av kvällen där tillsammans med Wipe Out & Filip & Fredrik...

Ha det super..

Jobbar igen..

Kategori: Allmänt

Känns som om det blivit lite väl mycket jobb den senaste tiden, livet ahr typ bara bestått av jobb, pluggeri, vara mamma & fru men dessvärre inte så mycket Johanna.
Har jobbat de senaste 4 helgerna och lite därtill... känner att jag ligger efter med redovisningsekonomin och "lite" smått stressad över det. MÅSTE verkligen ta tag i det nu under helgen. Ska passa på att sitta ute och få ihop alla uträkningar och framförallt lista ut vart någonstans de olia uträkningarna skall vara, typ vad ingår i intäkt och vad ingår i inkomst och vad ingår när man räknar ut den utgående inklusive ingående balansräkningen...  mm mm mm!!!! 
Får kortslutning bara jag tänker på det juh...  me förhoppningsvis så släpper det snart, bara man sätter sig med det och låter det få ta lite tid...

Sitter förtillfället och slurplar överbränt landstingskaffe och ska snart in på nästa timmes vak...  Den natten vi var utan vak kommer jag knappt ihåg, känns som en evighet sen, i somras kanske för min del.. 

Shit vad jag längtar efter sommaren, havet, grillkvällar och semester. I år ska hela familjen till Skärhamn ute på Tjörn som för mig helt klart är västkustens största och mest finslipade pärla =D Love it....  !!!! 

I morron (läs senare idag) ska äldsta dottern ha fotbollscup i Borås, hoppas det går bra för tjejerna  !!  Hejja F11  !!! De ska spela typ hela dagen så antagligen kommer det komma hem en ganska trött, hungrig och ont här och var tjej på kvällen... 

Nu börjar de mest trötta gå över, ni vet de där hemska vargtimmarna som kommer när man jobbar natt. Då man känner att ögonen svider och inget kaffe i hela världen får dem att piggna till...  Skönt att det gick över snabbt för min del denna natten   =) 

Jag och avgasrör till bilar hör fasiken inte ihop alls, förra året vi den här tiden så lossna hela skiten när jag körde på motorvägen på väg ner mot Lund...  När jag körde in till jobbet i gårkväll så gick det hål så det låter som jag kör omkring i värsta supermotorn...  Inte nog med  det, var tvungen att döna förbi en polispatrull oxå..  =/  Men de bara tittade upp och  vinkade förbi mig som tur va...  Undrar hur länge ett avgassystem bör hålla, borde väl klara sig mer än ett år iaf ??!!??

Nu är det dags att jobba lite till....


Kram


Hemmadag

Kategori: Allmänt

Har varit hemma idag, men skulle egentligen varit i skolan på föreläsning. Men en förbannad jobbig halsbränna (stressrelaterat) satte stopp för min nattsömn så det stod härliga till. Klockan fyra hade jag fortfarande inte somnat...  jobbigt som tusan. Så dagen har bestått av vila, träning och solning i trädgården. Känner att det varit lite mycket nu de senaste månaderna, typ bara plugg, jobb och hemmameck!!! 
Så nästa veckas minisemester kommer väldigt behövligt  =) Ska ner till Kävlinge och vara hos en kompis mellan torsdag- söndag =D 

Gjorde en bodyscrub i går så solen har nog tagit en hel del...  NICE  !!

I går gjorde jag btw världens fynd , var på en second hand med mamma och hittade ett par osynligt använda  Louis Voutton skor...  Priset...  helt ofattbart  50 kr!!   Tjohoo, höjden på fyndlycka =D Kommer passa skitbra i sommar!

Ska in och handla lite mat om en stund, så man klarar sig över helgen tills nästa löning börjar droppa in...  (tur det)


På återseende....

Tjejdag i Nolhaga

Kategori: Allmänt

I Måndags då det även var annandagspåsk var jag och de stora tjejerna i Nolhaga, vi tittade på djuren (mest olika fåglar), promenerade och hade picknick. Mysigt....   Roligt att umgås med  dem lite på tu man hand ibland utan småsyskon eller  i hemmet där det oftast är massa annat på gång samtidigt  =) 







I dag kommer det bli mycket pluggande och städning...  Verkligen tur att det regnar så man inte behöver lockas ut  =) 

Nytt hårdare liv..

Kategori: Allmänt

I går började mitt något hårdare liv som  består av  strikt diet och träning varje dag... Fick lite smått panikångest när jag vägde mig i helgen och upptäckte att påsken och resultatet av att slutat röka har gjort att jag plussat på nästan 7  (!!!!!) hela kilon... FY FAN  !!  Måste ju tänka lite på BEACH 2009!  Så nu är det Naturdiet, havregrynsgröt och massa protein som gäller,  Önskar jag kunde gå i ide och inte beblanda mig med ungarnas och mannens oxå för den delen lördags godis och snacks!!  JOBBIGT !!! 

I dag har det varit reserv föreläsning som innebär att jag som inte fattar något i ekonomikursen får en ny chans..  Men shit va hon rörde till det i skallen på mig, läraren alltså. Fattar ännu mindre nu typ!!  Sååå typiskt, min hjärna har fått kortslutning eller nåt... 

Kvällen kommer bestå av NCIS Och Desperate Housewifes och sen i säng hyffsat tidigt!  '
Morgondagen kommer bestå av en hel drös jobbigga uträkningar och budgetfall som kommer få min hjärna att behöva ECT....   ;-)

Ha det gott mina vänner o va rädda om varann och er själva ... 

Annandag påsk

Kategori: Allmänt

Påsken är typ redan över...  Tiden går fort som vanligt  !!

Påskafton tillbringade vi tillsammans med en av mina systrar och hennes familj hos våra föräldrar, mycket god mat (grillat) och massa gott att dricka. Själv drack jag till och med öl......  !! 
I går på påskdagen tillbringade jag typ hela dagen tillsammans med darlingen på AVC i Borås eftersom han för tredje gången snubblat och fått stortån böjd inuti foppatoffeln, men som tur var så var inget brutit som de först trodde, istället var det ledbandet som hade blivit uttänjt... ajajajaj!!!   
I dag har jag och de stora tjejerna haft en tjejdag i Nolhagaparken, vi strosade runt och tittade på djuren och utsikten i tornet oxh så hade vi picknick vid vattnet... jättemysigt  =)  Sedan har vio haft besök av suster och svärfar...  trevligt!
I morgon är det dock vardag igen med föreläsning för min del och jobba för Magnus del, barnen börjar skolan och dagis igen...  Så det blir till att gå upp tidigt som attan i morron ...  usch och fy... =(

Har precis tränat lite aerobics och ska hoppa in i duchen för att sedan lägga mig i renbäddad säng... så nice!

Kram

Långfredag

Kategori: Allmänt

Härligt väder och ledigt, underbart !!!   Vad mer kan man önska sig än 23 grader varmt, klarblå himmel, solstol och en kall öl...  !!!  NICE!!
Kunde flexa hem kl 05 i morses, så ännu bättre. Hade tänkt ha grillpremiär idag oxå, men det får vänta tills i morron.

Kvällen kommer tillbringas med mina underbara barn och med min goa man i liggande läge i soffan framför tv:n, är astrött efter ca 3 tmmars sammanlagd sömn efter nattens jobb.

Man börjar ana att sommaren är på ingående... =D

GLAD PÅSK !! (fakta om påsken)

Kategori: Allmänt

Nu är det påsk !!

Nu är det påsk, en storhelg som de flesta firar på något sätt
Men varför firar vi påsk??

Påsken är den största högtiden i kyrkan och det viktigaste i det kristna budskapet. Jesus uppståndelse. Denna händelse inträffade samtidigt som den judiska påsken. Judarna firade till minne av sitt uttåg ur Egypten. Judarna kallade denna helg för pesach och här kommer vårt ord påsken ifrån.

Påsken firas första söndagen efter fullmåne efter vårdagsjämningen.  Alltså är påsken en rörlig helg.



Påsken börjar med palmsöndagen. Det var då Jesus intågade i Jerusalem. Där han mötes av en massa människor med palmkvistar som ropade Hosianna! välsignade vare han som kommer i Herrens namn.....

Efter palmsöndagen kommer blåmåndag, fettisdag och dymmelonsdag.

Skärtorsdagen var tidigare en helgdag hos oss. Det var inte bara nattvarden som instiftades utan natten mellan onsdagen och torsdagen inleddes en häxsabbaten. För att skydda sig mot häxorna utvecklades en del skyddsmagi bland annat kors av stål,påsksmällare och påskeldar var till för att srämma bort häxorna.

Skärtorsdagen har även andra betydelser. Namnet har med rening att göra. Slutligen instiftade Herren nattvarden under en påskmåltid på skärtorsdag kväll. Det är den så kallade sista måltiden för Jesus med lärjungarna.



Långfredag var den dagen då Jesus korsfästes. det var en lång och plågsam dag för Jesus. Det var den så kallade sorgedagen.

Påskafton var den dagen då Jesus plockades ner från korset. Tvättades ren och lades i grottan. Och vakterna stod utanför, för att vakta grottan.

Påskdagen var den dagen då tre kvinnor kom till grottan och upptäckte att Jesus kropp var borta.

Idag firar vi alla påsk på olika sätt och med olika traditioner.


Glad påsk alla vänner =)
 Puss & kram på er

Ekonomiplugg & matshopping

Kategori: Allmänt




I morgon börjar årets påskhelg. =) 
Inte för att jag kan påstå att vi firar den så värst mycket, men det e gott med färg glada ägg och fint med påskliljor.. 
Men enligt tradiotion så ska det ju vara en viss typ av mat, så jag och Nathalie kom precis hem från Ica Maxi som typ hela Alingsås besökte samtidigt  =(   Skönt att ha handlat innan påskhandeln drar igång ordentligt och innan jobbet, eftersom jag ska joba två nätter nu.  *urk*  Har ingen lust alls...
Resten av dagen skall ägnas åt redovisningsekonomi och en massa uträkningar..  så dags att ladda kaffet nu känner jag... 


Ha en go Onsdag & tänk på mig när ja ska jobba hela natten..  ;-) 

Kram

Tisdag

Kategori: Allmänt

Kom hem från dagens föreläsning i redovisning ekonomi och måste erkänna att jag känner mig rätt lost inom det  området...  Faktiskt ännu mer lost än jag först trodde....  =( JOBBIGT !! 
Detta innebär att jag definitivt vet vad jag kommer att göra de närmsta dagarna, nämligen traggla olika uträkningar i balansräkning, balansbudget, likviditeter  mm mm...
Ringde mamma o bad henne köpa med sig rutade kollegieblock från Gekås...  Kommer bli mycket uträkningar...  =)

Annars känner jag mig ganska trött och lite halvsliten, vill att den riktiga våren ska komma nu !!! 
Vill ha värme o sol!! 

Måste ta tag i brödbakningen nu oxå..  sen plugg...



Snart Måndag morgon...

Kategori: Allmänt

Sitter just nu på jobbet och har fem timmar kvar tills det är dags  att stämpla ut. Kommer dock inte ta slut där eftersom jag ska raka vägen till dagens föreläsning på högskolan. Kommer med andra ord bli en lååång dag. Gäller att inte vända dygnet heller eftersom jag ska ha heldag föreläsning i morron tisdag oxå...  Men sånt löser sig på nåt sätt... =)

Humör: Helt ok, lite småtrött
Outfit: Jeans, kort tunika & munkjacka
Vill ha: just nu färskt kaffe
Vill inte: att natten ska gå så segt
Hoppas: Att mäklaren hör av sig under dagen, blir knäpp på detta snart
Dagens/nattens halvjobbiga: Låååång svarslatens och enorm ambivalens !!!


Helgen har i övrigt varit bra.. har tillbringat typ hela helgen hemma med diverse fix och doningar inne och utomhus. Underbart att våren äntligen har kommit  =)  Ungarnas cyklar har hittat ut från vinteridet och trädgårdsmöblerna likaså...  
Strax inna ja skulle åka till jobbet så kom min syrra förbi (den yngsta storasyrran) med en kasse kläder som hennes 9 åring vuxit ur, kanonbra... massa snygga kläder som passar Mathilda. Tackar för det  !!!
Darlingen har fått för sig att sluta snusa, ska bli spännande att se vad det resulterar i..  Men önskar honom lycka till och hoppas han klarar det denna gången..



Nä nu är det bäst att göra lite nytta...

Jag röjer i trädgården och mannen umgås med konungen =/

Kategori: Allmänt

Dagen har tillbringats utomhus mestadels... UNDERBART  !  Har röjt och krattat i trädgården. Vi har även passat på att smycka en av  de kinensiska buskarna med påskfjädrar, till barnens stora förtjusning  =)  Så nu pryds vår buske av vita, gula och rosa fjädrar..

Jag har alltså städat och jagat barn hela dagen, har till och med jagat hunden en gång. Medan min man är på Säve och träffar kungen och är borta hela långa dagen från kl 06:00 till 22:00..  Hur roligt är det på en skala då... typ -0

Ska strax ut och hänga upp lite tvätt, det luktar så jädrans gott =)  Sedan blir det en lugn stund i solen med ett glas vin, för att sedan baka våfflor som vi ska ha framför tv:n ikväll. Robinson står givetvis på programmet hemma hos familjen Martineau...  =)


Trevlig lördag...
 

Torsdag

Kategori: Allmänt

Har varit underbart väder idag oxå, synd bara att man tillbringat större delen av dagen inomhus på 4 timmars föreläsning....  Men det var ju dock ganska intressant för att handla om ekonomi  =) 

Humör: Lite sliten & trött
Kläder: Pösjeans, tröja & kofta
Smink: Lite
Dagens konstigaste: Att den kommunala redovisningslagen inte ingår i brottsbalken.
Dagens inpräntade ord: Balanskrav
Dagens bästa. Det soliga och varma vädret
Dagens sämsta: Lite stressig morgon
Störigaste: Fortfarande inga kursböcker och inget svar från mäklaren  *grrrr*

Har städat och meckat här hemma nu i eftermiddag, så resten av kvällen ska det bara softas och mysas =)