^*^ FEMBARNSMAMMAN ^*^

MY LIFE INSIDE AND OUTSIDE THE BOX

Fredag

Kategori: Allmänt

Snart helg för min del  =)  Ska jobba i natt, men sen blir det helglördag där hela familjen är ledig samtidigt. Helt otroligt!!  =) Hoppas antten ges möjlighet till lite plugg!

Ska strax dra in till mysstaden Alingsås för shopping, lunch med två härliga bruttor och presentköp till äldsta dottern som snart fyller 12 och hennes kusin som är 14!
Jisses vad stora barnen blir, bara jag som inte åldras...  hahhah !! (inte i sinnet iaf)

Ska försöka hitta några fynd idag, bland annat ska jag kika efter vägdekaler som ska pryda vårt tråkiga kylskåp och glasdörr in till vardagsrummet..

Dax att försöka snygga till sig  =)


Ha en go fredag!

Kram




Sol underbara sol =)

Kategori: Allmänt

Äntligen lite ljus =)  Solen har tittat fram hela dagen och det var till och med så bra att jag frivilligt gick ut för att skotta bort all snö på uppfarten  =)))
För snö är det inte ont om...


Fick äntligen min Voddler invite...  tjohhoo!!  Så smidigt, men utbudet var väl inte det mest hottaste, men funkar i brist på annat.
Såg den nya Wallander filmen igår kväll "Dödsängeln" och den var riktigt bra...  En av de bättre faktikst!

Ska strax dra igång evckans storstäd och har kommit på mig själv att tänka det mesta i projekt, så även storstädningarna på torsdagar. Kan kanske ha nåt att göra med kursen jag läser kanske...  Hmm...  föreläsaren har satt griller i huvudet på mig!!   :D


Måste sätta fart att plugga lite Igrafer oxå, har inte varit så aktiv med  det idag som jag önskade..  Men jag har några dagar på mig som tur är..  =)  


Ser fram emot ett kommande nystädat hem och en lugn kväll =)


I morron blir det shopping och lunch med Lotta och Ann- Sofie...  NICE !!

Kram 

Snöoväder *suck*

Kategori: Allmänt

Det vräker ner snö och blåser!  Vilket resulterat i hemmaplugg och inställd shoppingtur med bästa Lotta  !! 
Sitter med dagens första kaffe och planerar dagens plugg...  Ska ha Msn gruppmöte med projektgruppen om en stund så vi kan lägga upp arbetet smidigare =)

Hade första kvällsföreläsningen i Projektledningen igår, och kursen känns rolig med bra föreläsare =)  Lite seegt att den inte slutar förrän kl 21.
På vägen hem igår kväll så höll ja på att krcoka med två gigantiska älgar och när ja försökte bromsa in så försiktigt som möjligt på den isiga vägen så höll jag på att sladda rätt in i vägräcket , det va skitläskigt!!

Sitter och lurar på nya soffor till vardagsrummet...  Vill ha beiga skinnsoffor eller bruna!! Är förbannat trött på de mossgröna sliskiga sakerna som står där nu som tvingats på överdrag för att man skall kunan närma dem...  Lite överdrivet kanske men inte e dom snygga nånstans  !!!  Vill ha nya !!!


Skrattar varenda gång =)

Kategori: Allmänt

Kortslutning i nervtrådarna

Kategori: Allmänt

Jag blev inte ett SMACK smartare efter dagens föreläsning...  *suck* 
Blir till att plugga in allt på egen hand, ibland önskar jag att man kan se in i framtiden iallafall några timmar...  Så hade jag inte behövt åka in för en helt onödig föreläsning, utan kunna lägga de 3 timmarna på något vettigare, som att plugga själv!!


Så tröttsamt.  Men det är bara att plugga på under kvällen när alla barnen lagt sig och se glad ut =)

Vill ha vår !!

Kategori: Allmänt

Tittade nyss på utetempen som visade -12,6 grader  !!   Jiiiisess!
Är förbannat trött på denna kyla, och snö...    VILL HA VÅR NU !!




Tulpaner är just nu den bästa medicinen för att känna lite vår....

Semester JA tack !!

Kategori: Allmänt

Usch...  är trött på den förbannade snön, kylan och stressen här hemma. Vill åka bort några dagar, helst 1 vecka och bara inte göra något alls. Hade varit helt underbart just nu!!

Har förbannat ont i ena knät efter en riktig praktvurpa ute på vår trapp, dumma is!!!
Så typiskt...

Är allmänt rastlös och vill ha nåt projekt at hugga tag i...!!



I morron är det dock skola igen...Känns ganska ok just nu  =)

Lördag igen så det så !!

Kategori: Allmänt

Första lediga helgen utan vare sig nödvändigt plugg eller jobb sedan mitten av november. Givetvis är inte the man hemma.....
Tur att man är självgående och klarar sig själv  ;-)

Väntar på att lillskruttan ska hämtas från kalas så vi kan dra in till stan en sväng, måste få tag på gardiner till köket!  Mest i brist på annat!!  Måste shoppa lite blommor oxå så att våren känns närmre, massa tulpaner får det bli bestämt!


Får leta upp något annat "passa på att göra när jag är ledig sak"  !!   Rastlös är bara förnamnet idag......


Praktikmötet

Kategori: Allmänt

Ja det gick bra..  helt otroligt bra faktiskt för att vara mig !!
Fick praktikplatsen på kommunkontoret i Alingsås, där jag kommer få varierande arbetsuppgifter =) 
Ett riktigt stort plus i kanten är det egna kontoret som jag kommer få husera i under de månader jag ska vara där...  WOW !!
Alla verkade verkligen vara supertrevliga och gulliga....  =D

Längtar tills jag kan hugga tänderna i lite praktiskt jobb och inte bara plugga, få det teoretiska kopplat till verkligheten så som den ser ut, det ska bli NICE !!!



Kommer för övrigt bli en kall kväll och natt efterom den förbannade sabla pelletsbrännaren har strulat igen, denna gången värre än värst, den brände sönder plastledningen som suger upp pelletsen och tar in den i pannan...   GRRR!!!   Förbannade skit, saken blir ju inte bättre av att reparatörsgubben inte kan komma förrän kl 8 i morron bitti....   SUCK !!!


Nu måste det pluggas innan barnen börjar droppa in...






Äntligen bebis... =)

Kategori: Allmänt

Äntligen kom hon, bebisen alltså !! 
Inte min såklart utan Jenny och Anders efterlängtade mirakel och nummer 2 i syskonskaran!! 
Åhh... kan inte vänta på att få sniffa bebis... hahah  =)  Åhh..  köpa bebiskläder, sååå kul!
Det bästa av allt är att allt verkar gått bra  !! 

GRATTIS  !!

Hackade Facebook grupper !

Kategori: Allmänt

Blir så förbannad  !!

Vad ligger bakom ett sådant ruttet beteende att de hackar i sig på grupper för at sedan göra om dem till osmakliga och stötande sidor. Nu sist idag så bytte helt plötsligt gruppen " 2 kr per medlem för Haitis befolkning" till värsta sytligt äcklig nekrofil grupp med en bild på en uppsprättad kvinna och hennes könsorgan!!  Så fruktansvärt nervärderande!
Antagligen vill psykopaterna enbart ha uppmärksamhet vilket de givetvis har lyckats med!  Blir så ARG !!


Ge fan i att kränka människor och lägg in er själva eller nåt !!

Ny termin, ny kurs & nytt klirr

Kategori: Allmänt

Äntligen kom CSN pengarna intrillade igår, var verkligen behövligt ! Så nu är alla skåp fullproppade igen..

I dag var första dagen på nya terminens nya kurs.. :) Och det blir sannerligen något att bita i ordentligt.. Systemering ! hmm.. känns en aningens överkurs, men säkert bra att kunna (hoppas jag) !

Ska strax hugga tag i pluggeriet, ska bara (likt alfons) fixa lite tvätt och snygga till det här nere in the bunker. Kommer troligtvis tillbringa en hel del tid här nere nu de kommande veckorna.. Men lika bra det !!

Såg givetvis på nya säsongen av "Made in Sweden" och insåg att jag vill ha Mr Anders Bagges mössa !! Hmm... undrar vad man kan få tag på en sån, helt underbart fulsnygg =D

Ha en underbar fortsatt Tisdag....


/Nanna

Jobbhelg!!

Kategori: Allmänt

Kommer jobba extra mycket denna helgen, det är en smärre vakkris så de är ständigt i behov av personal. Efter att de ringt tre gånger så kunde ja inte med att tacka nej till söndagsbattens extra pass. Alltid gött med lite extra klirr i kassan. :) känner dock att jag egentligen inte har tid att joobba, speciellt inte en helg som denna då mannen jobbar 12 timmars pass. Det innebär att vi träffar varandra i dörren på kvällarna. Han kommer hem lagom tills jag ska åka. Men det ska bli attans skönt att vara hemma några dagar nästa vecka. För pågående vecka är och har varit den värsta på länge!! Så himla skönt att den stora presentationen är över och att en ny termin med nya utmaningar står att vänta !! Önskar natten går så jag kan åka hem för att sova..... Nattkramar från mig

Utfyllnadstics... OJAAA !!

Kategori: Allmänt

Wow..  har precis blivit varse om att jag har massa utfyllnadstics när jag pratar för folk, jobbigt ! Svårt att träna bort det på 1½ dygn....  Det blev grymt många  "ehhh...."  och " aamm..." 
Men det värsta av allt är att jag klockade mig först på ca 7½ minut, sedan 8 minuter och sedan 16 (!!!!!) minuter, hur kan det gå till.. ??!!

Man lär sig någonting varje dag.. 

Göta Kanal på schemat... !!!

Kategori: Allmänt

Skulle vilja åka utomlands snart igen, till något varmt land med bara massa sol och bad  =)  Hoppas verkligen det blir av i maj/juni nu så inte skolan sätter några käppar i hjulet.

Lillskruttan mår helt ok som tur är nu..  =)

Har övat in min presentation några gånger, fattar dock fortfrande inte vad som gör att det diffar på 1-1½ minut mellan gångerna...  Hmm..  kan ju inte memorera allt utantill!!  Men snittar ca 8 min iallafall..  Längtar tills torsdag eftermiddag då eximinationen forhoppningsvis är över. 

Längtar INTE till helgen då det blir jobb för min del både fredag natt och lördag natt...  =(  Börjar nog tappa gnistan för mitt jobb och inleder en påbörjan till ett nytt kapitel.

Falskheten som diskuterades i går, följer med mig idag oxå. Rent allmänt är falskhet det svinigaste och jävligaste som finns  i ett beteende hos människan, eftersom just falskhet leder till så många följdbeteenden. 
Rent allmänt bara trött på detta fenomen !! 


Har nog lyckats få sålt "vår" bilbarnstol oxå, inte illa...  De kommer ett par och tittar på den i morron eftermidag. Skönt att bli av med den...    NICE !!


Jag och darling tittade på film innan, därav titeln på inlägget.    Kan varmt rekomendera denna kult triologi...  =)


Nu ska det övas ännu mer, har valt ut min dotter som lämpligt publikoffer. men eftersom det handlar om Facebook så var hon inte sen att tacka ja .... 

Ha en go kväll  alla !!


Kram






Falskhet går fett bort !!

Kategori: Allmänt

Jag kan inte bli annat än förvånad över hur en del människor agerar ! Och det värsta av allt är de tillfälllen när man absolut inte är beredd på människors falskhet! När man trott att de är reko och sedan helt plötsligt blir förvandlade i en kovändning.....
Man vill lixom veta hur de tänker och vad de har för motiv, men å andra sidan orkar man inte bry sig!

Åkte hem från skolan vid lunch, kände att jag inte hade så mycket att tillföra.. Och tröttheten blev helt plötsligt ännu mer påtaglig.
Kommer stanna hemma i morgon oxå, hoppas att det vänder snart!

Ska snart hämta hem resterande barn från fritids och dagis och fortsätta hoppas/drömma att CSN är snälla denna veckan, nu börjar det tryta på kontot ordentligt....



 


Skridskor och skidåkning =)

Kategori: Allmänt

Dagen till ära, då temperaturen enbart visar -4 grader bestämde vi oss för att åka skridskor på sjön. Eller som några av barnen hellre ville, åka skidor  =)  Allt fungerar om man bara vill....

Skönt att garaget nästan är tomt på bråte , så nu står faktiskt en av bilarna där inne. Första gången i historien...  =D

Ska tillbringa ett par timmar framåt med pluggeri igen.  Måste fixa i ordning mina presentationskort!!

Kanske stora saker på gång...  mer info följer....

Lördag

Kategori: Allmänt

Känner att jag har hittat min absoluta favoritplats här hemma i huset, nämligen i världens skönaste fåtölj framför öppna spisen i sovrummet  =)  Lagom bekväm för att läsa, plugga med laptopen och att bara njuta av eldens knaster. Nu när de senasta dagarna har präglats av sträng kyla så har den varit än mer populär =) 

Känner att jag är På G igen och ganska ok, SKÖNT !!   Har inte råd eller tid att stanna hemma mer, ligger tillräckligt efter med workshops och uppgifter redan :(  Man tror man har det fixat, men så blir man lika förvånad varje gång....  Men man lär sog något varje gång !!


Ska strax avsluta dagens pluggpass med att skriva ut en hemskt massa papper, om nu inte skrivaren strejkar, får prata snällt med  den, så kanske den gör som jag säger  =) 

Ska sedan dejta hela familjen i soffan där uppe med den nyaste Harry Potter filmen och en massa Pocorn, sodastrem läsk och saft  =) 


I går var stora tjejen på disco fram till halva natten kändes det som, hon var inte hemma förrän strax innan midnatt. Usch... antar att det bara kommer bli senare, senare och slutligen riktigt tidiga mornar hädanefter!!??
Men så länge man inte blundar och vägrar inse de eventuella problem som finns så brukar de mesta fungera, man kan inte utgå från att ens egna barn alltid gör rätt. Man ska acceptera felen och leda dem rätt, men det viktigaste är att ta tag i dem, innan de är försent!!  Japp.. det va dagens ord...  =)



Nu ska jag ha kväll...

Slut på pellets... kul i -10 grader

Kategori: Allmänt

Såå typiskt, givetvis så tar pelletsen slut in i det sista, kunde inte den vänta med att ta slut några timmar till så den  nya kunde komma  ??!!  Nä den ska verkligen ta slut så att hela huset blir nedkylt och elementen måste luftas....   GRRRRRR  !!!!!!  så nu hoppas jag verklige att leverantören kommer när han sa att han skulle..
Precis som man inte frös tillräckligt innan.
Men man får ju ha nödlösningar, så just nu är både bastun och ugnen på, för att få lite värme iaf. Och man får väl vara glad att det bara är -10 grader och inte -22 som det var häromdagen... 


Har nog sveriges mest segdragna förkylningen, går aldrig över! Är sååå trött!! Har ingen feber längre som tur är, tror jag inte iallafall. Och det är alltid nåt ju  =) Men huvudet känns som om det ska sprängas och lungorna värker av allt hostande... Nån som vill byta.. ??!!  Dags att uppsöka doktor snart tror jag...

Har precis konstaterat att mitt och darlings sovrum är nästan klart, det är bara taket som skall målas och en skjutdörr som skall upp  =)  Ja och så ska det bestämmas om vi ska ha en insats i spisen eller bara galler ??!!
Blev supernöjd med ommöbleringen...  =D  

FIXA MED HUSET 2010

* Altan på baksidan
* Så gräs på framsidan
* Måla eller tapetsera Gabbes rum
* Laga garagetaket
* Röja garaget
* Sätta häck mot en av grannarna
* Nya dörrrar på entreplan 


Och i morron börjas det med att röjja ur det sista i garaget så att faktiskt en av bilarna får plats iaf...  =)
Fattar inte hur man kan samla på sig så mycket skit  !!!???  

 

Ska lägga mig i soffan med mina dubbla täcken och vänta på att pelletsgubben kommer..  




 

Trögt

Kategori: Allmänt

Känns som om det mesta går ganska trögt nu. Har en trög förkylning som bara håller i sig och varken blir bättre eller sämre, men däremot blir jag förbannat trött. brukar ALDRIG vara de som somnar mitt på dagen, men igår hände det två gånger... usch usch

Lika trögt går det med pluggeriet, jag har nog gjort det som skall göras, men känns som om jag skulle kunnat fixa till det lite bättre. Men har bara orkat md det nödvändigast. Och de som känen rmig vet att jag hatar när saker bara blir allra nödvändigast gjorda... Jag vbll göra saker ordentligt !!

I natt kom det ytterligare 1 dm snö och det är ca -10 grader, undrar vad detta ska sluta??!! Och det har inte slutat snöa än heller. Helt ärligt kommer jag inte ihåg att dte har varit så här mycket snö så länge nån gång under mitt liv...

Har idag varit rökfri ca 1½ vecka -nyårsafton, och det känns riktigt bra =) Lättare än jag trodde!


Ha en bra dag alla...

Nytt år och nya möjligheter !

Kategori: Allmänt

Undrar verkligen vad år 2010 har att erbjuda ? Förhoppningsvis blir det ett bra år med massor av möjligheter:) Usch va kallt det har varit de senaste dagarna, mellan 15-20 minusgrader och vägarna har varit under all kritik att köra på. De två senaste turerna till jobbet har tagit ca 50 min och normalt tar det ca en halvtimma. Ren blankis under snön som kommer titt som tätt på dagarna och nätterna. Men visst är det vackert med snön som gnistrar, men nu får gärna våren komma tillbaka igen... Brrrr va kallt ! Man fryser ända in i ben märgen och det tar en evighet att Tina upp sig.

2010

Kategori: Allmänt

Första dagen på 2000 talets andra decenium, alltså 1/1 2010 =)
Gårdagskvällen var rolig och innehöll det mesta en nyårsfest skall göra, vänner,  skumpa, raketer, kyla, mat, jäger och trötta barn som kämpar sig fram till tolvslaget...

Hoppas alla får ett riktigt gott nytt år !!