^*^ FEMBARNSMAMMAN ^*^

MY LIFE INSIDE AND OUTSIDE THE BOX

SEMESTER IGEN.... Tjohooo !!!

Kategori: Allmänt

Nu har jag semester igen, Gött!! 
Men egentligen inte ren semester utan har utnyttjat min föräldrarätt att ta ut föräldradagar...  =) 

Btw så visades det att semester när man är tjänstledig för studier är jävligt osäkert...  Blev smärre knäckt när min såkallade chef mejlade mig ett bifogat mejl från lönekontoret. Kunde inte ens lyfta luren & ringa  !!! 
Tydligen har jag inte rätt att ta ut betald semester som jag har gjort innan i sommar, kunde inte en enda käft nämt det för mig då, nån av cheferna iaf som la mitt semesterchema  !!!????  Men icke... så nu står jag i skuld till jobbet på flera tusenlappar, vilket innebär att det antagligen inte blir nån lön nästa gång... ARG !!!!  
Men om jag väljer att fortsätta jobba 25% så slipper jag betala så mycket, så antagligen blir det så att jag kommer jobba på schema hela hösten... Valet blir självklart att jobba på schema & de kan inte hindra mig... !!! 

Nu har Jenny & Johan med barn åkt hem, känns lite tomt & konstigt. Har v arit superkul när de har varit här uppe...  Världens bästaste Kävlingbor  !!!!   =D

I morgon drar jag & tjejerna på semester till Skärhamn...  Ska bli så skönt att bara kunna slappa & slippa stressen med huset några dagar...  =)  Så i dag blir det semesterpackning....  Hoppas bara att det blir bra väder så man kan ligga på beachen...  =)






Oj vilken fest det blev...

Kategori: Allmänt

Tillbringade gårdagskvällen & natten en bit utanför Halmstad med darling...  Det var 40 års fest & mycket trevligt  =)  Tyvärr  blev det nog lite för mycket blandat av det goda, att man aldrig lär sig att man ska hålla sig till en sak.  Det blev både bål, öl, rödvin, vitt vin & whiskey. Allt var givetvis supergott & någon tanke på morgondagen finns ju inte direkt (på gott & ont kanske)  Så just nu har tidernas baksmälla slagit till  !!!  UÄHHHH  !!  Kvällen kommer därmed fortsätta i halvliggande ställning i soffan & kollandes på film. Tur att vi hyrde med oss på vägen hem...

I morgon är det planer på Ikea för att köpa det sista till huset ...  Om en vecka är det ärtligen husdags...  !! =D
På tisdag kommer Jenny, Johan & barnen, ska bli jättekul =)  Tråkigt bara att jag jobbar mån & tis natt. Men sen är det semester igen..   YIPPiE TJOHOOO...   Så det verkas som om jag & darling får nån vecka ihop iaf...



Dags att kolla på " The red baron"   Sägs vara bra...




Kram

Jordgubbar & vin.... *mums*

Kategori: Allmänt

Har precis vräkt i mig jordgubbar med vaniljglass.. SUPERGOTT !! 
Till det några glas Lambrusco rödvin, som faktiskt är gott trots det låga priset...  =)

Är ledig fram till onsdag kväll, känns nice eftersom darling börjat sin semester idag.  =))

Har snurrat runt på Knalleland större delen av dagen idag, letat efter tapeter, köpt 40- års present , handlat massa mat och andra bra & ha saker...    Har kanske eventuellt hittat en gräsklippare oxå med lite tur..  =)

Ser fram emot nästa vecka då Jenny med familj kommer, då blir det både Gekås, Borås djurpark & en massa grill med gott att dricka... 

Nu ska jag leta fram nån bra film man kan vila ögonen på... 
Är astrött & har fortfarande inte hämtat mig från gårdagens " vara uppe över 30 timmar för att det inte finns barnvakt när man jobbat natt"  !!! 

Ha det super...


Kram kram

Teneriffa here we come....

Kategori: Allmänt

Nja... det dröjer ju ett tag, men den 8:e November drar vi =DDDD  Det blev de stora barnen som följer med och firar att jag fyllt 30 och att jag & magnus vart ihop i 10 år.... SHIT... 10 år, det är länge !!!!!! 
All inclusive i 7 dagar för 22000 kr..  Helt ok pris...  NICE !!

Madde:  Tycker verkligen att det ska bli tjejkväll i år igen  =)   Spännande att se ert hus när det blir klart.

Nu ska det beställas kakel så det är dags att fixa i ordning sig så man ser respektapel ut för the city...  Avlångt lite större kakel med mörkgrå eller svart bård...  Får se vad det slutar med !! 
Känns som om tiden går en snigelväg i omvägar innan husnycklarna befinner sig i våra händer...  GHAAA  !!!  Har alltid varit otålig av mig, men denna gången känns det som om jag boktsavligt studsar....  =)  Vill bara sätta tänderna i allting i form av målning, tapetsering, INREDNING & allt annat......    Känner mig som ett barn på julafton, kan se mig själv tindra med ögonen och drabbas av shoppingsjukan när jag & mamsen ska ner till Ikea för att beställa hem alla möbler och grejjer vi ska ha i vårt nya hus...  Mamma kommer få dåndimpen... hahhah !!


Ha en goTorsdag...

Kramelikram

Semestern slut....

Kategori: Allmänt

Har nu jobbat två nätter sen jag kom tebax från semestern !!!  Känns mer som om jag jobbat flera veckor, har inte direkt vart jobbigt att jobba och det har varit bra folk att jobba med. Men känner att jag inte är lika motiverad att jobba längre och skulle helst varit hemma. Men pengar behövs ju !!!  Man kan ju inte göra det som bara är roligt...   Glad att ha ett jobb, inte alla som har det i dessa tider...
Men kan bli grymt irriterad på en del människor som inte har jobb och tackar nej till det som erbjuds för att det inte verkar tillräckligt intressant eller för att de måste åka buss en kvart extra, undrar om det verkligen är roligare att leva på samhället och gå hemma, och klaga på att det fattas pengar....  !!!?????    Har man barn att försörja så tar man väl för sjutton det jobbet som erbjuds...  !!   Förstår inte en del människor. 
Varje jobb är en erfarenhet rikare !! 

Har 6-7 nätter kvar att jobba innan det är bye bye vuxenpsyk för ett bra tag framöver.... Sedan väntar Jenny med familj från Skåne som skall besöka oss sista veckan i Juli, då väntas det en tripp till Gekås och Borås djurpark. Direkt efter det åker vi till Skärhamn en vecka...  =DDD  Tyvärr  kommer inte darling och lillgrabben (männen i fam) vara med hela veckan, eftersom det olyckligtvis blivit samma vecka som vi får nycklarna till huset, och den veckan krävs det en hel del förarbete inför diverse hantverkare och annat.
Men först av allt kommer svärmor och stannar ett par nätter nästa vecka och passar på att vara barnvakt så vi kan åka till Halmstad på 40 års fest....  Inte illa alls !!!!


Har varit inne och sneglat på resor till hösten/vintern, det lutar åt en vecka på Teneriffa med all inclusive för mig, darling & de stora tjejerna..  Anledningen till att inte hela familjen åker är inte bara priset utan att de stora behöver tid att umgås med oss utan "gnälliga & uppmärkstörstande" småsyskon...   Men vi har inte riktigt betsämt oss, kanske blir de alla som åker ändå....  ??!! 


Nu blir det att bara slappa i soffan....

Kram kram

Träningsvärk

Kategori: Allmänt

Jojjomensan  visst blev det som jag & syster yster befarade igår. Att vi skulle ha träningsvärk i muskler vi trodde inte fanns... Jag säger bara aj aj aj !!!  Anledningen är gårdagens timmar av hackande, grävning & grästuvedragningar...  Men attan va bra det blev. Snart ser vår nya trädgård nästan Ok ut !!! =D  Måste bara få väck bråten vi samlat ihop, trimma häcken (som inte hunnits med fortf) & trimma runt alla kanter. Ska nog passa på att plantera lite blommor o växter vi ska ha med oss härifrån oxå. Blev lite tomt i landen igår efterom vi i princip fick ta bort det mesta för att få lite ordning på det hela..  I morron tar vi nya tag, sen hoppas jag verkligen att det är klart  !!!

Är katt & husvakt åt mina föräldrar denna veckan oxå.. De är i Norge på semester. Så jag & ungarna ska strax åka dit bort & kolla till läget.


Usch usch usch.....  börjar jobba på söndag igen...  VILL INTE ALLS  !!!  Men som tur är gäller det inte många veckor innan jag ska vara ledig igen.. Men gör ganska många nätter på de två veckor ja ska jobba nu..  =(


/Nanna




























Svalt & skönt

Kategori: Allmänt

I gårkväll kom äntligen det lite regn.. Så mycket skönare ute nu  !!
Skönt att kunna vara inne med gott samvete oxå  =) 


Idag är det flyttpackning i köket som gäller..  skönt att kunna slänga bort det som inte används. Sedan ska det städas, tvättas & sen ska jag med darling åka o kolla ut golv, mosaik & kakel...  =)))))   KUL  !!!!
Har ringt och fixat med våra abonemang oxå, så nu e det bara adressändringen kvar... 

Skrattat åt Isas ord som kommer ur munnen.. Hon har en viss förmåga att lägga till ljud när hon pratar som ex " Kalelas"  "Kanelelel" eller "ballelong"   Nyss skulle hon ha " Kaffe med lite mölk & kannelel"   =D
Viiserligen är kanlekaffe gott i min smak men trodde inte att min 3 åring skulle tycka det...  Man slutar väl aldrig förvånas antar jag... 

Igår tog vår nya trädgård form på riktigt, nu är det bara häcken som skall klippas ordentligt, trimmning & så en envis stooor grästuva i ett av blomsterlanden som skall grävas upp.  Det är så himla kul att se förändringen som man gör med ändå relativt enkla medel  =D  De små djävulshornen ploppar upp oxå när man ser hur sluskgrannarna har det ... hehhehehe... 



Usch & fy för hur jag har slarvat med maten på semestern.... =(   Måste skärpa till mig nu !!!   Hade jag orkat och haft karaktär nog så hade jag levt på isbergsallad & havregrynsgröt i 3 månader... !!   Fy fy fy... !!!  Vågar inte väga mig ensgång..


Nu e det hög tid att börja böka runt i köket....  Under tiden så får småttingarna underhållning av " ochhish osshhhish" = Isas ord för Hocus pokus filmen  som är en favvo....  =D





Ha en go måndag....


Kram







Trädgårdsarbete ...

Kategori: Allmänt

Vilken tur att vädret är betydligt behagligare i dag, så man kan vistas ute !!!  Speciellt en dag där vi bokat in att få klippt det förbannde halvmeters gräset & puckelpist häcken i nya trädgården. Kommer nog bli tillräckligt varmt ändå.




DAGENS

HUMÖR:  Alla tiders =)
ATT GÖRA:  Städa, köpa Red stripes på systemet, grejje i nya trädgården, fixa kartonger & belöna sig med en grillning med kall öl ikväll..  =)
OUTFIT: Linne, knälånga brallor & snart ett par asfula arbetshandskar plus gummistövlar.. =/
FRUKOST: Specialflingor med mjölk plus äpple & några muggar kaffe.
INTE GLÖMMA:  Vatten vatten vatten
GÄRNA GLÖMMA: Att det snart bara är en vecka kvar på semestern...
VILL:  Till Ullared, Ikea, kakelpalatzet, Byggmax & Jordnära..   
ONÖDIGA: Att det just nu när vädret blivit behagligare börjar att åska  *grr*




Tänkte att jag skulle försöka få med mig min käre darling på ett checkingstur i morron, kolla kakel & golv.
Hmm...  undrar om jag lyckas övertala honom...  ??!!  Hopas hoppas hoppas.....

En iskall öl hade inte suttit fel, men det får vänta några timmar till..

Kram kram

Äntligen sätter allt igång....

Kategori: Allmänt

Nu har vi äntligen börjat fixa med huset, men bara i trädgården än sålänge. Nycklarna får vi inte förräns  nästa månadskifte.
Var vid huset idag o höll på att plocka bråte i trädgården i flera timmar, ser mycket bättre ut. Allt man kan tänka sig från oljefärgsburkar till tidningspapper gick att plocka, till och med badkaret står på tomten !!!! Nästan så att man känner att ha kvar det bara för att det är så knasigt som det är..   Nu är det "bara" det såkallde gräset som mest ser ut som en vildvuxen äng vid detta laget som skall fixas till, häcken ska få sig en omgång o alla blomsterland oxå där maskrosbladen är en halvmeter höga utan att överdriva det minsta.    
Sen ska allt givetvis forslas bort oxå...  Tråkigt värre!!!
Sen kommer det allra roligaste, när insidan kommer ta form...  Jippi!!  ÄNTLIGEN är det på G...

Darling jobbar natt denna veckan, så det blir till att hitta på nåt med alla barnen i morron så han  kan få sova, men vad är frågan det ??!!     Kanske vara borta hos mamma o pappa o umgås med katterna eftersom de är i Skärhamn. Ingen dum idé alls jag fick....  =D

Ha en mysig fortsatt Onsdag...