^*^ FEMBARNSMAMMAN ^*^

MY LIFE INSIDE AND OUTSIDE THE BOX

Just another week

Kategori: Allmänt

* Har kommit på mig själv att svara folk på engelska =projektskadad
* Gräsmattan är numera grön inte vit av snö
* Köpt årets första påskliljor
* Återigen drabbad av sjukstugesyndromet med sjuka ungar.
* Exampres genomförd
* Pappas födelsedag = känslosamt
* Renovering påbörjad igen
* Skoltrött
* Handledare utsedd= Magistern närmar sig med stormsteg, ME LIKE!!
* Jobbintervju
* Fika utomhus i solen
* Hamilton med Mr snyggo
* Jobb
* Loppis
* Skola
* Jordklotets goaste Thaigryta
* Fettisdagen = tur att den bara är en gång per år (smällde i mig 2!!!)
* Trött=somnat innan kl 21 flera kvällar  :-/
* Bråkat med Telia

.....  and more to come ;-)


SEMLOR

Kategori: Allmänt

Oooopsss...  Inte bara en slank ner utan två!!! Blir nog en extra träningsrunda på det...
Känner mig som 85 år och är trött som en vet inte vad! Men attans vilket gött väder det har varit, som en skön och tidig vårdag med strålande sol  =)

Nu blir det ett litet röj här hemma och sen kaffe och tv =)


 

Ibland så händer det...

Kategori: Allmänt

Ohh my vilken dag...  Damn it !!!
Upp som en sol, ner som en pannkaka, upp som en sol igen blandat med lite nojjighet!!
Vissa dagar vill man helst dra nåt gammalt över sig och vakna upp dagen efter helst helt ovetandes om vad som hänt under tiden. Men man vill ju såklart inte riskera att missa de bra sakerna som kan hända  :)

Älskar mina nära och kära, puss på er!

kram

Skoltrött

Kategori: Allmänt

Känns som om jag inte varit ledig på över 2 veckor. Och det har jag nog inte heller, och kommer nog inte vara det på minst en vecka till heller. Siktar in mig på nästa helg!
Vill bara komma igång med magistern för då vet man att det finns ett slut (förhoppningsvis) eller kanske är det så att jag inte komme rkunna slita mig från högskolan. Hoppas det i allafall!!  Hmm..  är väl bara doktorshatten som saknas sen  ;-)  Blev sjuuukt nöjd när vi fått vår handledare i allafall, samma som förra uppsatsen. Blir nog bra om man kräver lite mer tydlighet, han e bra den där nya Mr Prefekten =)

Hmm...  sjukt trött, konstig känsla i magen och öm i kroppen = stress! Ska ta mig en välbehövlig långpromenad i skogen sen!!


Ha en lovley dag!!


kram

Happy Valentine

Kategori: Allmänt

Sitter i det välbekanta medialabbet som i perioder har känts som mitt andra hem de senaste 3½ åren av mitt liv.. 

Vill bara önska alla fina, söta och goa människor en riktigt skön Alla hjärtans dag  !!

Var rädda om er och om dem ni tycker om :)

kram

Vågen kan vara kul ibland....

Kategori: Allmänt

... ja åtminståne när den visar stadigt ner iaf  :P Nu är det -8 kg på de senaste fem veckorna. Jag bara tackar och tar emot mr Motivation !!! 
Har lärt mig tycka om keso och att lita på min egen instinkt istället för att lita på alla experter som ska skriva och tycka till om viktnedgång till höger och vänster. Man blir ju för 17 fullproppad och lite lätt schitzo av alla metoder som säger emot varandra eller leder till sjuklig utgång!!
Och för lämna ut mig lite här på kvällskvisten (ja en del vet redan förstås) så tillhör jag modellen som kämpat med lättare form av ätstörning i perioder. Och precis som alkoholism så handlar ätstörning om att hålla sig nykter och få en hälsosam relation till den och framför allt mat. Alltså att hitta balansen som gör så att man inte trillar dit. En ätstörning är enligt mig bara en typ av kontrolldrog som finns... 
Det tråkigaste är dock de människor som tror de ser en människa genom utsidan men inte till helheten. De människor som inte bryr sig eller har förstånd nog att inte uttrycka sig plumpt eller korkat! Det finns många tjejer, kvinnor och självklart även män som kämpar med att lära sig tycka om sin kropp och sig själv. Där varje Mc Donalds besök eller söndagspizza med ungarna är detsamma som enorm ångest i kombination med att visa att man kan äta sånt ibland...  (Hoppas ni förstår vad jag menar) Lika jobbigt som det är att visa sig på beachen eller inför någon människa utan full kroppsmundering...  Självklart är det inte hälsosamt att vara varken för fet eller för smal och jag är väl medveten om att ett mellanting antagligen är den bästa lösningen. Men det handlar egentligen inte om hur an ser ut i ätstörningarnas värld, det handlar om relationen mellan sig själv och det man stoppar i sig. Och det finns olika grader, allt är inte bara extrem anorexia eller extrem bulimi. Utan de flesta fallen sker någonstans mitt i mellan och i ett dolt mörker. Där samvetet över tårtan man stoppat i sig växer sig så stark att man helt utesluter den som straff. Eller tröstätningen som tilll slut slutar hukandes över toastolen.
Min egen version av detta kommer jag inte att lägga ut här, men är väl medveten om kampen som styr alldeles för mycket. Och tillika svårigheterna med att ta komplimanger.... 

Så snälla människor som enbart vill se perfekta kroppar på stranden. Tänk en gång extra innan ni fnyser eller kommenterar. Alla stora människor är inte lata och sitter inte hemma med chipspåsen varje kväll....  Människan är mer komplex än vi tror och det finns inte alltid givna svar och framför allt enkla svar!!
Samtidigt som alla tunnisar inte enbart äter isbergsallad och toktränar tre gånger per dag...  Åskådaren vet ingenting och ser egentligen inte sanningen innan helheten kommit fram!


Kanske är det min beach 2012 ångest som visat sig, kanske är det tröttheten på idioter som runnit över eller kanske är det helheten som jag vill slå ett slag för...  ;-)

Kram på er 

Beach 2012

Kategori: Allmänt

Om jag ska vara helt brutalt ärlig vilket jag inte brukar ha några problem med..  ;-) Så kommer jag ihåg strävan efter 2009, 2010 och 2011 oxå. År 2009 var det säkerligen nattjobbet som satte käppar i hjulet..  år 2010 så har jag för mig att jag slutade röka och blev för rastlös och 2011 hoppade jag på kryckor och gick med gips halva våren..  Hmm..  jag tror att ursäkterna är slut nu, finns lixom inte så många kvar att använda!!  ;-)
Och än sålänge har det ju gått som smort sedan nyår, vågen visar nämligen - 7.2 kg och ja det finns ju fler att ta av..  Men en början och 1/3 del avklarad, not bad at all !!  :0)  Så jag känner att jag kan vara lite sådär äckligt facebookstatuspretto och skriva heja mig!!


Jisses va trött jag var igår..  somnade kl halv åtta i soffan innan alla barnen och vaknade endast för att förflytta mig en våning ner till sängen..  Anledningen är antagligen en kombo av flera orsaker. Just nu blir jag sovtrött bara jag tänker på skolan, inget kul, bara repetition och strulig gruppkoordination. Till hälften mitt eget ansvar då jag är projektledare i en av dem, men WTF ska inte vuxna människor kunna bära ett ansvar och öppna käften om de inte förstår eller kan komma på möten  ??  Oavsett om man är svensk, kines, krigistanier (eller hur 17 de heter)..  Blir så trött och kommer på mig själv att gå runt och vara lite småirriterad mest hela tiden. Trodde aldrig jag skulle säga det, men just nu längtar jag bara fram till magistern börjar!!