^*^ FEMBARNSMAMMAN ^*^

MY LIFE INSIDE AND OUTSIDE THE BOX

Att se helheten

Kategori: Allmänt

Begreppet helheten är för mig snudd på religöst! Att kunna skåda människan utifrån en helhet och inte bara det giventagna ögonblicket, situationen eller enbart från ens egna perspektiv ! Word i say....  ;-)
Att man måste sätta sig själv ur en situation för att ta reda på vad saker och ting handlar om. Alltså att sluta återkoppla allt till sig själv och se från den andras perspektiv istället. Detta innebär dock att man måste ha en någorlunda mognad och ödmjukhet inför livet. Inget som alla besitter. Och nej med stort N så är detta inte riktat till någon specifik människa, avskum eller individ! Utan bara ett uttryck för hur jag ser på saker och ting...  Dock menar jag inte att man ska bortse från sig själv, för genom sig själv känner man oxå andra. Jag menar att man måste hitta en balans vilket inte är det lättaste. Man kan inte både ha kvar kakan och samtidigt äta upp den... typ!
Man kan inte bara se att det finns ett problem och sen bara lägga sig ner och inte göra något åt saken.. Då är det bättre att kommunicera och visa vad man tycker, tror eller ser. För allt som oftast är en människas syn inte hela sanningen. För att få sanningen så måste man se till alla parter!!  Innebär det då att en människas missnöje inte får riktas utåt eller till någon ??? Absolut inte! Det innebär bara att man ska knipa käft tills man vet sanningen (orsaken, bakomliggandet) och inte spekulera och prata med andra runtomkring. Sanning för mig behöver inte vara sanning för dig! Eller hur...  ??

Detta kan ses som självklarhet hos många...  men är detta så självklart egentligen, på riktigt?
Jag kommer då helt klart se saker på ett annat sätt efter det senaste året.. 


Soft dag..

Kategori: Allmänt

Lördag som gått i lugnhetens tecken..  men attans nöjd med morgonens PW runda i 4 graders värme. Kändes hur gött som helst =)  Ikväll blir det hemmagjord pizza med familjen plus svärmor som är på besök. Och givetvis blir det "så mycket bättre" eftersom det är en hemmakväll på schemat!
Har hunnit färgat de grå (nä inte hjärncellerna) och friserat en av döttrarna. Plus lite annat jox som tillhör storfamilj och husägare...  Annars en "inte hänt så mycket" dag!

Ha en go lörda...

Hoppas av hela mitt hjärta !

Kategori: Allmänt

Guud vad skönt att jag har kunnat unna mig några dagars ledighet..  Det var väldigt längesen det hände! Men erkänner att den där essäuppgiften har legat och gnagt i bakhuvudet hela tiden. Hoppas innerligt att motivationen och orken snart kommer tillbaka igen!  Men just nu är livet en berg och dalbana där ena dagen inte är den andra lik och just nu hoppas vi att beskeden från läkarna inte är för negativa...  Man får ta en dag i taget! Men det är banne mig inte lätt varje gång..  Klart man är rädd att bli lämnad ensam och med tanke på vårt senaste år som har varit allt annat är bra, så blir man snart inte förvånad över att saker händer eller inte händer. Så jag hoppas av hela mitt hjärta att my man inte är så sjuk som läkarna oroar sig för...  Vill inte, vill inte, vill inte !!  Men om det skulle vara så, kommer vi kämpa..  <3


Det sägs att hoppet är det sista som överger....

Pysselsugen

Kategori: Allmänt

Riktigt sugen på att börja pyssla igen...  Men vad måntro?  Vill inte pyssla för pysslandet skull, utan det får ju gärna komma till nytta oxå!  Börja måla igen kanske... Hmm... tåls att tänka på  =D

Skickade iväg världens sötataste Halloweendracula till partaj på fritids..  Grönt hår, vitmålad i ansiktet och svart runt ögonen med det självklara blodet rinnande i mungiporna  ;)  som han väntat på denna kvällen..

Dagen har tillbringats med det absolut tråkigaste (betala räkningar) och med shoppinglunch sällskap i Alingsås, riktigt trevligt =))  Thaimat är nästan aldrig fel och alltid gott och blev en snoddhalsduk rikare oxå..  Inte illa alls !

Ikväll är jag drottning över fjärrkontrollen...  Tjohoo!!

Väntans tider...

Kategori: Allmänt

Det känns som om det senaste året har gått ut på att vänta...  vänta på besked, olika besked! Känns fruktansvärt drygt!


Väntar på att hitta ett jobb
Väntar på magisterexamen
Väntar på husvärdering
Väntar på att katterna ska hitta nya hem
Väntar på att få motivation till träning
Väntar på att få inspiration till essäskriveri
Väntar på att julen ska komma
Väntar på att mensvärken ska gå över
Väntar på att kunna sluta vänta....

Ähh..,,,  

Den lyckliga superbossen

Kategori: Allmänt

För att anses vara en bra ledare så krävs det en del egenskaper, jag kommer här att ta upp en del av de jag tycker är viktigast.

Precis som i det mesta i livet så är ledarskap beroende av bra kommunikation. Kan man inte kommunicera så riskeras saker och ting att falla i stöpet relativt snabbt. I rollen som ledare är det även omöjligt att inte kommunicera med andra människor,
det ingår ju i arbetet. Att man under samtalet bör visa sig genuint intresserad för medarbetaren och vad den säger. Viktigt är också att tala så man gör sig förstådd, alltså att inte använda sig av ord som inte går att förstå. Och att på så sätt kommunicera så att det passar mottagaren i samtalet.

Personligen har jag varit med om att chefer ofta har bråttom och inte så mycket tid över, vilket lätt kan skapa ett stressat samtal.
Ett stressat samtal som kan innebära att en del nödvändiga saker kanske inte hinns med och att uppmärksamheten hamnar fel.
Tiden är dock inget som kännetecknas med överskott i dagens samhälle, vilket är svårt att göra något åt. Dygnet får inte fler timmar bara för att uppgifterna hopar sig ibland… Tyvärr! Men kanske borde uppgifterna istället anpassas till just dygnets timmar och sänka deadlinepressen istället?

En annan viktig egenskap i ledarskap är feedback. Detta skulle kunna stärka en arbetsgrupp otroligt mycket. Som ledare är det också viktigt att inte bara ge utan att också få. Alla människor behöver få återkoppling och respons i arbetet. Men är det egentligen inte lättare sagt än gjort? De flesta vet att feedback är något som är behövligt och positivt. Något gör dock att vi är generellt dåliga på att ge det. Men om man tänker på att göra det så kanske det successivt går lättare…. Eller inte!

Tydlighet är ytterligare en egenskap som behövs i ledarskapet. En tydlighet som visar de anställda vad som gäller och vilka mål som är uppsatta etc. Utan tydliga ramar så är det svårt att veta vad som förväntas av de som jobbar. Men det är en balansgång, eftersom för tydligt och detaljerat kan sluka medarbetarnas initiativförmåga. Samtidigt som osäkra ledare kan tendera att uppfattas som svaga.

Kanske är det tre ganska självklara förmågor. Men är det lika lätt som det är självklart? Nej givetvis inte! Men vad krävs då egentligen för att ens kunna ha möjlighet att bli en bra ledare, sådär på riktigt? Ställer man frågar till Mr Google så möts man exempelvis av följande svar:

”Ta hand om dig själv. Ibland är det chefens jobb att vara de anställdas soptunna – det ingår i jobbet. Hitta istället andra
chefer att prata med och att ventilera med, att dra historier om idiotiska krav med, och för att helt enkelt få ett utlopp tillsammans med. En del anställda förnekar sig aldrig och du är alltid en idiot för dem eftersom du är chef. Släpp det så snabbt du kan.”

Källa: (http://www.bra-chef.se/)

Men vet inte om jag köper det direkt, måste man agera soptunna och gå runt och tro att folk tycker man är en idiot? Hoppas verkligen inte det, den dagen som man kanske står där som chef. Självklart kan man inte vara älskad av alla men det känns definitivt inte som den lyckligaste
superbossen på jorden! Jag tror nog mer på att kunna ha en egenskap att först och främst leda sig själv, att leda sig själv för att kunna leda någon annan. Att leda sig själv innebär att ha en grund att stå på där självförtroende, självkänsla, hälsa och lycka är viktiga ingredienser.
Man får dock inte glömma att det är lika lätt att staka sig i sitt eget ledarskap som det är i att leda någon annan.

Trasmattor & klirr

Kategori: Allmänt

Suttit ett par timmar och försökt mig på det nyinstituinonella perspektivet i en essäuppgift. Vet inte om jag blivit så mycket smartare, ja kanske. Men mest att det självklara fått ord. Organisationsförändring är givet när organsiationen har problem, man kan ju inte bara låtsas att allt är bra och stucka huvudet i sanden.
Likadant är det ju i det privata livet i relationer oavsett om det är syskonrelation, föräldra-barnrelation eller parrelation. Finns det ett problem kan man inte bara sticka huvudet i sanden och låtsas som ingenting har hänt. Man måste ju göra något åt det, vad är det annars för budskap man sänder till sina barn???   Att det är ok att strunta i att lappa ihop saker/företag/relationer och låta det förfalla! Visst kan jag hålla med om att en del saker och personer inte är värda den ihoplappningen ur ett egoistiskt perspektiv...  Men i sdana situationer så ska man inte ha kvar kakan och samtidigt äta upp den. Varför enbart byta presenter på födelsedagar eller julklappar vid jul om inte umgås i vanliga fall, är inte det en form av hyckleri?? 

Underbart skönt att morgondagen innebär lite klirr i kassan, så man kan fylla upp skåpen ordentligt. Skäms inte för att säga att barnbidraget ofta är ett välkommet tillskott vid denna tiden i månaden. Kanske inte känner s nästa år  ;-)  Morgondagen innebär alltså megastorhandling!!!

Satt och slösurfade mattor & gardiner framför Malou på Tv:n för en stund sedan, när jag plötsligt fick syn på hur jag skulle vilja ha det i vardagsrummet!! Malous studio har lager på lager med trasmattor (19-29 kr st på Ikea) som jag funderasr skarpt på att ha under soffbordet, mjukt och mysigt!!

Ska strax väcka mannen som sovit några timmar efter nattjobb, sedan blir det Allkoordinatorjobb hela eftermiddgen =)))

Ha en fortsatt skön onsdag  :)

Jobbig start på veckan

Kategori: Allmänt

Vaknade tidigt i morses av megaont i magen, kramp i attacker!! Om jag ska vara helt ärlig så kändes det som förlossningsvärkar (!!???)  Så kom inte så mycket längre än till soffan idag, ingen skola med andra ord  :(  Tycker verkligen inte om att behöva vara hemma oavsett varför egentligen. Men vet någonstans långt inne att är man sjuk så är man, och man vill inte smittas och ingen tackar egentligen för att man går till jobb/skola när man mår piss... Med lite mer sömn i kroppen så släpper säkert frossan oxå!

Önskar att saker och ting kunde börja falla på plats, undrar varför en olycka sällan kommer ensam?!?
Varför kan man liksom inte få avverka olyckorna innan nästa kommer åtminstånde??? 
Men har förhoppningsvis hittat en ny och fin ägare till vår lilla Bengaltjej Zumba som vi måste göra oss av med, och hoppas att någon vänlig själ kan ta sig an vår lilla raggdollblandras oxå!!  Det är med sorg i hjärtat man lämnar bort sina djur, men barnens hälsa går givetvis först!!

Känner verkligen att det hade varit skönt att komma iväg någonstans helt allena med mannen. Vi firar ju snart 12 år tillsammans. Vi är verkligen värda det efter detta hemska år som varit!!!  En natt eller en helg eller över dagen, bara få rå om varann <3 <3 <3

Trött & pigg på samma gång!!

Kategori: Allmänt

Idag är det hemma som gäller.. En dag som egentligen borde vara full med plugg och städ. Men hittar ingen inspiration till något av det!!  Hoppas den tittar fram innan dagens slut  ;-)
Är fruktansvärt skoltrött och lite småsur över handledare som stressat upp i onödan  och inte uttryckt sig solklart i alla lägen.... 
Erkänner att Wordfeud är livsfarligt...  är ju helt fast. Men tycker att det är ganska bra hjärngympa, och inte alla dagar som man tävlar mot Stefan Holm...  ;-) 

Solen skiner och det känns som ett bra PW väder, kanske att inspirationen tittar fram på vägen. Måste verkligen plugga en stund iallafall...

Ha en lovley dag !!

Barnmobbing

Kategori: Allmänt

Befinner mig lite i en  shock fortfarande.. Ingen tvekan om att barn retas med varandra och är orättvisa ibland. Men steget därifrån till ren mobbing är ganska långt!!
Det längsta steget är nog att föräldrar står och säger glåpord till småbarn i närheten av sina egna barn!!!  Hur fan tänker man då!!??


Igår fick vi reda på att vår lilltjej systematiskt frusits ut ur kompisgruppen här i området och hon har även blivit slagen, knuffad och kallad en massa hemska ord!! Känns helt ofattbart och vet inte om jag ska vara ledsen, förbannad eller ursinning!! 
En av pojkarna hade tagit ett brännbollsracket och slagit henne i bakhuvudet, en annan hade knuffat henne och ett flertal kallat henne ord som ful, idiot och jävla äckel!  Hon har givits förbud att komma in på en av "kompisarnas" gräsmatta och har då istället fått stå utanför och se på när alla de andra har lekt. De har sprungit ifrån henne och gömt sig för att "slippa" leka med henne. Och de har ifrågasatt när hon kommit och frågat om hon fått vara med och leka i form av " måste du vara med" , "Varför ska hon vara med, jävla unge" , "nä vi vill inte att du ska vara med oss"  och en del andra saker... Allt utan vår vetskap !!!

Detta är barn som är mellan 5-10 år gamla, hur fan kommer det inte bli sen då!!???

Ni undrar kanske varför jag skriver detta så offentligt??!!  Jo av den anledningen att en mobbad har inget att skämmas för och speciellt inte ett litet barn!! Jag tycker verkligen att detta måste lyftas fram och få mer utrymme.

Fick rådet av en vän att samla ihop alla föräldrar och prata om det här..  Ja det är nog inte omöjligt och kommer definitivt att agera på något sätt!!!

Man blir arg, ledsen, frustrerad, rädd och orolig samtidigt och frågar sig varför man som förälder inte sett, hört eller förstått??? 




STÖD FRIENDS


Kallt & minusgrader

Kategori: Allmänt

Är väl egentligen inte direkt förvånad över att ute temperaturen bara visade på ett par plusgrader och att det faktiskt var halt på vissa ställen, det är väl tid för det typ... eller??!!  Problemet med det svenska vädret är kanske att det är så ombytligt, ena dagen minusgrader och frostskrap på rutorna nästa dag tio plusgrader och spöregn.
Men kallt var det ikväll iallafall när jag var och hämtade dottern i "storbyn"  *brr*

Nu blir det ett glas av det sicilianska Il Nostro samtidigt som jag vilar ögonen på "Dödligt vapen 3"   (läs en mycket yngre och snyggare Mel Gibson)  ;)  


Natti natti vänner....


 

Livet hånskrattar åt en ibland....

Kategori: Allmänt

När man tror att det är på gång upp så kan det lika snabbt bli pannkaka av alltihop...
En berg och dalbana utan desslike som infunnit sig...
Varje jobbig motgång får en att bryta ihop en aning, gråta en skvätt och sedan kravla sig upp ovanför ytan.... Fortsätta kämpa och hitta lösningar!
Ibland lurar livet en att det ska bli bra eller bättre för att i nästa stund hånskratta en i ansiktet!!
Men vissa dagar orkar man bara inte.... Men kanske i morgon ;)


Värme & kärlek till er läsare





Lipar av glädje!

Kategori: Allmänt

Tittade min studentmejl för några timmar sedan, precis sådärflera gånger per dag som innan!!
Eftersom jag lika otåligt som ett barn väntat på kommentarer av slutbedömingen av uppsatsen!! Som denna uppsats har ätit, sovit och ockuperat min hjärna...  I flera flera månader!!! 
Men så helt plötsligt hade ett mejl kommit om att uppsatsen var publicerad... Wiii... tjohooo...  JAAAAAA....
Finner inga direkta ord för hur glad och lättad jag blev  =))) 
Som om inte det var nog så fick vi ett fucking  VG... då brast det helt och hållit och tårarna började rinna!!
VG kändes som ett stort rosaskimrande, fluffigt, välbehövligt och mjukt plåster på såren... !!!!!!!!!!!!

UNDERBART UNDERBART UNDERBART !!!!


För övrigt så hejjar jag på Birro i dagens mediadrag. Han är en skön gubbe som är skör, stark och intellegent på samma gång....  Iallafall enligt mig!! 

Firar en liten skvätt med nybakta kanelbullar och kaffe... 


Kram på er!!




Godmorgon världen... Ny vecka & nya möjligheter!

Kategori: Allmänt

Kändes ganska skönt att tassa upp innan övriga i huset vaknade...  Några minuters chans att vakna i lugn och ro, Men nu är hela huset i full gång och konstigt vore det annars!
Jag hoppas verkligen att denna veckan kan löpa på utan några sjukdomar !!  Dock verkar nattens hostattacker inte vara tecken på det!

Funderar allvarligt på att anlita städerska igen..  vilken tid det skulle spara till att umgås med kidsen istället! Helt underbart!!! Eller varför inte anlita det stora julstädet!!  åhh... vad underbart ! Men det kostar ju en slant, så det får nog vänta tills CSN inkomsten är ett minne blott!!

Var och "hälsade" på pappa i gårkväll. Kändes mycket skönt att kunna göra det på min födelsedag..  Fixade till graven och grät en skvätt. Skönt att kunna gråta över de vi aldrig kommer få reda på, alla det där varför och hur om hans sjukdom... En viss bitterhet kan ibland ploppa upp inom mig, en bitterhet över det öde som blev hans sätt att lämna jorden och oss.

Men nu är det som sagt ny vecka med nya möjligheter, och framförallt nya utmaningar ;-) 

Kram på er!!

Födelsedag

Kategori: Allmänt

Jag kan erkänna att det inte känns lika spännande och kanske till och med roligt att fylla år efter 30 strecket. Kanske var det så redan efter 25 år..  Men fyller gör ju man ändå oavsett man vill eller inte =)
Har haft en go dag med la familia med frukost på sängen, sovmorgon, finmiddag med efterrätt och senare mys med darlingen helt allena...  ;-)

Tackar ödmjukast för alla fina gratulationer..

Vi var även på familjegudstjänsten där två av döttrarna uppträdde, en sjöng även solo. Äldsta dottern var även med i konfirmationssyfte..

Hoppas ni har haft en lika bra dag som jag!!


Kram

Betapred & spacermask

Kategori: Allmänt

Ojoj.. min stackars lilla tjej, vilken otur och så jobbigt för henne...

Igår började allt med att hon hostade, inte en vanlig hosta utan mer en torr och kort hosta (svårt att förklara)
Första tanken var förkylning på gång.. men det blev bara värre och värre!!  Så när vi testat alla konstens medel genom att vara ute i friskare luft, storasyrrans bricanyl och ångdushning, så ringde vi in till 1177. Vid det laget var hon lika blek som ett lakan och rejält trött...  Både jag och mannen kände ett uns av panik stiga och kvinnan på sjukvårdupplysningen tyckte vi skulle åka in med en gång och ringa ambulans under vägen in  om det blev värre..
Har nog aldrig kört så fort in till Borås någon gång...  =(  På väg in sa hon flera gånger att hon bara ville sova, vilket då innebar att sjunka in i medvetenlöshet !!  Men tog till alla metoder vi kom på för att hålla henne vaken..
Väl inne på akutjourscentralen gick det snabbt som skönt var. Helt underbar personal och vi kom direkt in till läkaren från anmälningskassan. Efter en snabb undersökning och konstatering att lungorna var rejält ansträngda och luftrören inflammerade, så blev det provtagning och direkt efter det inandning i pacermask  ca 10 minuter och 8 flytande betapred. Vår lilla tjej var superduktig och klarade behandlingen superbra, hon tyckte den var mest skön. En stund efteråt visades en förbättring och vi kunde åka hem igen med recept på astmamedicin, och vetskapen att det vi från början trodde var förkylningshosta var ett ganska allvarligt astmaanfall...
Längesen jag var så rädd!!  Allt gick så snabbt...   Nu i efterhand funderar vi mest på vad som utlöste det och även angående katterna. Inget smart att ha pälsdjur i astmafamiljer....  =(   Vill inte ta ut något i förskott, men det måste finnas med i beräkningen.