^*^ FEMBARNSMAMMAN ^*^

MY LIFE INSIDE AND OUTSIDE THE BOX

Betapred & spacermask

Kategori: Allmänt

Ojoj.. min stackars lilla tjej, vilken otur och så jobbigt för henne...

Igår började allt med att hon hostade, inte en vanlig hosta utan mer en torr och kort hosta (svårt att förklara)
Första tanken var förkylning på gång.. men det blev bara värre och värre!!  Så när vi testat alla konstens medel genom att vara ute i friskare luft, storasyrrans bricanyl och ångdushning, så ringde vi in till 1177. Vid det laget var hon lika blek som ett lakan och rejält trött...  Både jag och mannen kände ett uns av panik stiga och kvinnan på sjukvårdupplysningen tyckte vi skulle åka in med en gång och ringa ambulans under vägen in  om det blev värre..
Har nog aldrig kört så fort in till Borås någon gång...  =(  På väg in sa hon flera gånger att hon bara ville sova, vilket då innebar att sjunka in i medvetenlöshet !!  Men tog till alla metoder vi kom på för att hålla henne vaken..
Väl inne på akutjourscentralen gick det snabbt som skönt var. Helt underbar personal och vi kom direkt in till läkaren från anmälningskassan. Efter en snabb undersökning och konstatering att lungorna var rejält ansträngda och luftrören inflammerade, så blev det provtagning och direkt efter det inandning i pacermask  ca 10 minuter och 8 flytande betapred. Vår lilla tjej var superduktig och klarade behandlingen superbra, hon tyckte den var mest skön. En stund efteråt visades en förbättring och vi kunde åka hem igen med recept på astmamedicin, och vetskapen att det vi från början trodde var förkylningshosta var ett ganska allvarligt astmaanfall...
Längesen jag var så rädd!!  Allt gick så snabbt...   Nu i efterhand funderar vi mest på vad som utlöste det och även angående katterna. Inget smart att ha pälsdjur i astmafamiljer....  =(   Vill inte ta ut något i förskott, men det måste finnas med i beräkningen.  










 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: