^*^ FEMBARNSMAMMAN ^*^

MY LIFE INSIDE AND OUTSIDE THE BOX

Valborg...

Kategori: Allmänt

Fredagkväll och valborg..  och vart sitter jag ?? Jo inte är det där jag vill befinna mig iallafall...  *suck*  På skolan i medialab..  Fördriver tiden medans dotterns bio ska ta slut !! 

Dagen har varit bra och kantad av massa olika saker..   Trevliga saker, roliga saker och intressanta saker..  Men en av de som ja intervjuade idag kan ju helt klart dra nåt gammalt över sig...  !!!  Trött jag blir på översittare och sådana som tror sig vara förmer än alla andra..

Sveriges coolaste ekonomichef har jag oxå träffat =)


Längtar hem till mysbyxorna och ett glas vin...


Blev bra ändå...

Kategori: Allmänt

Handledningen gick bra i går..  det mesta negativt som sas var sånt som jag själv redan kände. Att jag gjort ett för stort arbete som inte ens kandidatuppsats hade som nivå knappt....  =/  Känns ju på sätt och vis bra!
Idag kommer de göras de sista inervjuerna borsett från en nästa vecka som är ombokad.

Känner verkligen av att jag är något disträ när hjärnan är ockuperad av en masssa saker, igår till exempel höll jag på att missa avfarten på motorvägen eller hälften av det jag skulle handla på väg hem !!  Inte så konstigt i och för sig, för nu vette fan hur ja ska ro iland allt detta ??!!! Men jag tror det löser sig på något sätt, får väl be om extra handledning i värsta fall.

Nu dags för praktik a´la Bollebygd och ska idag vara med ekonimichefen, en skön typ =)

Ha en underbar fredag !!


Take care...

Lycka

Kategori: Allmänt

"Lycka kan vara att bli förstådd, längtad efter och saknad "

När det händer...

Kategori: Allmänt

...så händer det i regel ordentligt. Känns som om det är så med allt oavsett vad det handlar om!!
Men frågan är om man kan styra allt som sker, enligt min åsikt kan man styra mycket till viss del men inte allt !!

Känns som en dag som är bra och skrämmande på samma sätt =)  Är skitnervös inför eftermiddagens handledning av Mr rektor. Jag hoppas till de högre makterna att han köper hela mitt tänk, koncept och ide med buller och bång. Känner att denna dagen inte är lämpad för nederlag!!  Sovit skitkass de senaste två nätterna så är trött som vet inte vad...  Grubblat, snurrat, pluggat och planerat... 


Men nu är det dags att ta tag i praktiken och hoppas att handledaren är anträffbar...  Lite småkul att fredagarnas handledare (ekonomichefen) har gjort sig känd men inte dagens...  hmm  inte bara jag som kan vara snurrig och trött :)



Ha en underbar torsdag ala läsare...  Snart helg igen =))


Kram

35 dagar kvar....

Kategori: Allmänt



Blivande hotellet i Turkiet  !!
Perfekt när man ska sola, bada, softa, äta gott och dricka gott med två goa bruttor  =)

LÄNGTAR  !!!

Trött men bra dag =)

Kategori: Allmänt

Känner mig ganska trött idag efter en natt av minimal sömn, låg bara och vred och vände på mig större delen av natten. Många tankar och bollar i luften just nu...  Gjorde inte saken bättre att jag vaknade av ett larm när jag väl lyckats slumra till, fryslarmet i köket hade gått då det helt utan anledning varit strömavbrott ett bra tag...  Superkonstigt ! Första tanken var dock att det var billarmet först, så det var ju tur.

Annars känns dagen bra, mycket bra faktiskt !!  Har gjort allt som skall göras, go lunch på bästa fiket i stan (violas)fått trevligt bemötande och allmänt en bra dag helt enkelt.
Men trött och lite ofokuserad dock...  =)


I morgon är det dags för handledning igen i utvärderingsrapporten, och det känns lite nervöst faktiskt. Mest för att han (Mr rektor)kanske inte har köpt mitt tänk eller tycker att jag är helt ute och cyklar i perferin någonstans...
Bara att hålla tummarna....  ;)

Kom på mig själv idag mitt i en diskussion med en högre tjänsteman på kommunen att försvinna bort i egna tankar och svara på något jag inte riktigt hörde fast jag tittade honom rakt i ögonen... mycket märklig känsla !! Men det märktes nog inte så tydligt hopas jag... 



Ska snart bege mig hemåt från kontoret a´la Alingsås och köpa med mig lite uteblommor på vägen hem =)  Här kommer det ändå inte bli så mycket mer gjort idag...  Dock så tar regnet utanför emot att gå hela vägen till bilen...  Men de ju bara vatten... eller...???  =)


Tisdag

Kategori: Allmänt

Kom nyss hem från stan efter en produktiv förmiddag med pluggeri. Hittade ÄNTLIGEN dynor till en av utegrupperna på altanen  =)))   Jippi !! Ännu roligare när man inte blir helt ruinerad. Hittade även nya dynor till kökstolarna på rea !!
Sedan blev det ett konstigt impulsköp bestående av en välkommen sten med två grodor som hånglar typ..  Hmm..  den passade hyffsat på trappen dock =) Sedan blev det lite kläder oxå !




"Kärleken är oskyldig och farlig på samma gång" (okänd)

"Sann kärlek kan inte döljas" (spanskt ordspråk)

"Att vara kvinna är mycket svårt, då ens huvudsakliga uppgift är att handskas med män"  (okänd)



Lunch på stan kombinerat med lite shopping =)

Kategori: Allmänt

Kom precis tillbaka från lunchen. Hann med att köpa presenter till mina söta systerdöttrar =) Hoppas bara de blir nöjda md vad moster handlat... !!

Är i Alingsås och praktiserar idag och det känns som en soft dag som inte innehåller så mycket praktik i bemärkelse utan mer tid att jobba med rapport på annan plats, känns lite konstigt men ändå ganska effektivt. Hade nämligen bara 2 saker inplanerade idag varav en av den blev ombokad till eftermiddagen då jag inte kan vara med.. Så det blev bara en liten intervju på 30 min !!  Men som sagt, det funkar ju de med... =)


Hade en kanontrevlig helg då jag och mannen var nere i Skåne (Kävlinge & Marieholm) på 40 års fest. Vi stannade mellan lördag och söndag. Det var en fest som innehöll de absolut mesta =)  Allt från pingis, god mat en massa DRYCK, knuffning, kramkalas, dans och sång, mycket kul !!

I morgon ska jag ta en liten fridag (inte åka in til skolan på föreläsning som känns onödig hoppas jag), hade tänkt sitta hemma och pilla med min rapport och projektleding.

Mannen ringde för en stund sedan och hade fått åka hem från jobbet med feber och var superförkyld. Bra att han tog förnuftet att åka hem att kurera sig i allafall  ;)  (inte alltid han gör det)

Min lilla Emo dotter (hjärtligt) fick sin önskan igenom när hon tillsammans med älskade mormor var hos ögonläkaren, nämligen linser när hon börjar högstadiet  =)  Skönt !!
Hon kallas Emo dotter för att hon lagt sig till med en sådan stil, kortklippt på ena sidan och långt på andra !! Men sålänge hon trivs så får hon se ut nästan hur hon vill..  och äpplet faller inte långt från trädet har jag hört... hrrrmm ;)


Ha en go dag..


Helgen som gick

Kategori: Allmänt

Oj va helgen gick snabbt. Tyckte att det var fredag i går kväll !! Men icke..
Vi har mest varit hemma och myst hela helgen, städat & pluggat oxå såklart ;-) 
Har varit hemma själv med alla ungar hela helgen och kommer vara fram tills i  morgon kväll, eftersom mannen är ute och leker krig med Hemvärnet !!

Är hemma idag från praktiken och försöker bena ut vad som är kvar att göra med min rapport. Känns som jag har 3000 samtal att ringa..  *suck* Det funkar ju sålänge man inte har ett gäng barn springandes runt och som alltid bara måste fråga saker när man sitter med en lur mot örat  =)




Dax att säta fart..

Ha en go dag  !!

kram

Skönt med helg !!

Kategori: Allmänt

Denna veckan som gått har varit maffig milt uttryckt !!

Måndag: Alingsås praktik & projektplugg
Tisdag: Föreläsning, projektplugg i grupp, kvällshandledning (8-21)
Onsdag: Alingsås praktik & rapportplugg
Torsdag: Föreläsning & Bollebygdspraktik
Fredag: Alingsåspraktik (möte), rapportintervjuer, plugg

Känner mig fortfarande splittrad när det gäller Alingsås, Bollebygd, föreläsningar  och Projektledning... kommer på mig själv att fråga mig själv vilket håll jag ska köra bilen på morgonen !! Eftersom jag har har just tre olika vägar att köra när jag ska någonstans...  Hoppas bara att jag inte kör fel en dag !! 

Skulle verkligen önska att helgen skulle innebära lite ledighet förutom möjligheten att i lugn och ro få i sig kaffet och inte en halv mugg på väg ut genom dörren!!  Men tyvärr blir det inte så. I dag blir det ännu mer intervjuer och teoridelen i initieringsfasen skall skrivas klar för projektledningen. Och i morgon måste jag verkligen skriva en hel del på min utvärderingrapport.
När denna veckan är slut kommer jag ha ca 60 immar bakom mig i rent skolarbete !!  Ja man känner ju verkligen att man lever  =)


Dax att sätta fört och skriva..

Ha ne underbar dag alla

Struktur & ordning

Kategori: Allmänt

Ja dessa två innebörder är ett stort MÅSTE i mitt liv just nu. Annars så skulle nog minsta lilla göra mig superstressad.
Det känns som om det är skitmycket just nu, vill inte gnälla med attans va det finns att göra !!
Abmvialansen och en splittrad känsla som bottnar i att det är mycket att hålla isär...


Det är 1 hemtentamen, 2 st kortare PM, 2 st grupparbeten, 2 st semenarier och 1 "vad jag själv tycker om kursen" utvärdering skall vara klart innan  1 juni !!! 

Wow...  fritid vad är det.  Nej det är dags att säga hejdå fritid vi syns 2 juni...  ;-)


Solen lyser, fåglarna kvittrar och folket vräker i sig glass på gatan utanför, det är banne mig vår  =)

Ha det bra gott folk  =)





@ the office

Kategori: Allmänt

Sitter på "mitt" kontor i Alingsås och känenr mig ganska nöjd öve ratt jag kunna få gjort en hel del med min utvärderingrapport under dagen, men nu känner jag att min fantasi börjar gå på sparlåga.
Det hela blir ju definitivt inte bättre av att man sitter och akn titta ut genom fönstret och se alla vårglada människor käka glass på torget... *suck*

I morgon är det skola vilket känns helt okej så man kan få lite distans till alla nya intryck, inte för att det har hänt så värst mycket här idag, har typ mest suttit och filat på all den informationen jag behöver och framför allt vad jag behöver för att få tag på alla fakta.

Men snart väntas det hemfärd och ytterligare lite senare grillning nr 2 för året  NICE !!  =D


Nr 1-4 tokvägrar samtidigt !!

Kategori: Allmänt

Undrar hur det kommer sig att alla barnens olika viljor kommer fram samtidigt ??!!  Barn nummer 1 vill inte åka till stan nu för hon "måste" sminka i ordning sig först. barn nr 2 vill inte för hon vill hellre göra något annat. barn nr 3 vill inte heller åka för han kollar hellre på tv och barn nr 4 vill inte åka för flera anledningar, fel kläder, fel stad, fel affärer vi ska besöka....  *suck* Tror inte en bläckfiskarmar hade räckt just nu !!!!
Fruktansvärt tröttsamt och tidskrävande....

Men njuter trots allt vad en ledig dag, det enda bestämda är att vi ska fira mamma och ta oss in till stan för att köpa present..  Skönt !!  =)

Heeelg =)))

Kategori: Allmänt

Känns så gött att det är helg, ännu bättre antagligen av den anledningen att jag skulle ha jobbat denna helgen!
Har varit andra dagen i Bollebygd och därmed första på ekonomin.  Oj oj oj oj...   va mycket detaljer jag har blivit attackerad med  !!
Men det bästa av allt är att jag har lyckats dra i några trådar och samlat mig till att få fram flera olika frågeställningar till min utvärdering som inte helt varit klar förrän idag... Så skönt att slippa klura på det !

Solen lyser och temperaturen visar på 13 grader, riktigt skönt!!!  Så jag ska strax bege mig ut på altanen för att få lite luft och sol  =))

Hoppas på ytterligare en bra praktik =)

Kategori: Allmänt

Idag är det dags att börja praktiken i Bollebygds kommun, skillnaden är att det är min egen kommun. Så man kan ju verkligen hoppas att de håller måttet  ;-)
Har under natten lyckats bearbeta gårdagens korvstoppning, så för tillfället iallafall känns allt lite klarare.

Hoppas att den nya leveransen av pellets kommer idag, för den har tagit slut...  typiskt !! 

Dax att försöka snygga till sig & göra sig redo för ytterligare en långdag! Kommer att kunna andas ut den 1 juni kl 21 då sista eximinationen för terminen och min grundutbildning är klar...  bara drygt 6 veckor kvar  !!

Lyxighet kan vara lite udda.....

Kategori: Allmänt

Ja på ett sätt som jag aldrig trodde jag skulle känna  =)  Jag har idag praktiserat första dagen på den administrativa enheten på Alingsås kommun!!  Shit va lyxigt att kunna "jobba" lite. Blev berikad med ett eget kontor med tillhörande dator, egna inloggningsuppgifter, nycklar, kodnycklar och en frihet som innebar att jag kan göra det jag intresserasr mig för och självständigt röra mig i lokalerna.. Drömstart på en antagligen sjukt bra praktik. Men just nu är allting ganska nytt och det är svårt att veta vem som är vem och hur man ska vara.
Var docken  väldigt häftig känsla att få skaka hand med kommundirektören som önskade mig lycka till.... =)))  Alla är så supertrevliga så det nästan känns lite konstigt, men när min utvärdering är klar  kanske de inte gillar mig lika mycket längre.. hahahh  ;-)

I morgon är det dags för nästa praktikplats, nämligen Bollebygds administrativa avdelning på kommunen...  =)
Jag hoppas att den blir lika bra !!

Jag har efter att ha smält in dagens "långmöte" med en av mina praktikhandledare troligtvis bestämt mig för vad jag ska utvärdera, vilket gör det hela en smula mindre stressigt. 
En mycket vettig man med mycka sunda ideer, bara att tacka och ta emot...  =)

Nu blir det lite städ, planering och en vandrande tvättreklam som kommer hit och tvättar vår soffa i 1½ timma med start kl 20... Grrrr va ja ångrar den tiden och att jag vek mig av deras förbannade tjat !!!!!  Jag missar ju både tv & slapp i soffan ikväll...  =(


Första praktikdagen =)

Kategori: Allmänt

Ska snart bege mig till min första praktikdag, kommer bli mycket spännande  =))
Känner verkligen av att tempot i skolan ökat drastiskt och att man definitivt inte kommer ha så mycket fritid de närmsta veckorna. Tur att jag har en solsemester att se fram emot..  =) 
Måste bestämma mig ordentligt om vad jag ska utvärdera i min praktikrapport idag...  *suck* Har svårt att bestämma mig när det är så mycket intressant  =/

Ha en go dag...  =)

Tisdag & heldag

Kategori: Allmänt

I dag börjar verkligen allvaret, igår va det lite mjukstart. Ska strax göra mig själv (och alla barnen) redo för en heldag på skolan...  Och i morgon är det dags för första praktikdagen på ett av ställena jag har valt, kommer bli otroligt spännande och lärorikt hoppas jag =)

Nu är det dags att vakna till med en mugg kaffe..

Ha en go dag

kram

Usch & blääää

Kategori: Allmänt

Vill inte plugga, är fruktansvärt skoltrött. blev definitivt inte bättre av att kursen inte är så som jag först trodde, känner mig lurad. Kommer bli två jobbiga månader framför mig nu..  =(
Ska ha klart något tills på tisdag kl 12 som jag inte vet hur jag ska göra riktigt !!?? Pluggångest som heter duga !!

I går hade vi grillpremiär här hemma, gud va gott det var =)  Solen värmde på såpass bra att vi beslöt oss för att äta ute oxå...  Helt underbart !!



Våga stå för det man säger !!

Kategori: Allmänt

Funderar åter igen hur en del folk agerar, säger och tycker ??!!  Eller är det jag som är ovanligt konstig på något sätt !!???  Toffelkarlar, wannabebruttor, förmer än alla andra idioter & folk som inte vågar fråga utan bara tror kan fett gå bort just nu ??!!  Våga stå för det man gör och säger istället för guds skull !!

Känner mig duktig efter att ha tagit mig igenom världens tvättberg och tillika vikhög på två dagar, jag lovar, det har nog tvättats 10 maskiner de senaste två dagarna och än är det inte riktigt klart. Sängklädsbyten i 6 sängar är ingen höjdare !!!  Har även vårstorstädat klart nästan hela hsuet =)  Bara lite småfix kvar... NICE !!!
Så jag känner mig väl förtjänt av ett glas rött innan maten...  =D

Apropå vin så såg jag på "Efter 10" med Malou i veckan där de tog upp lådvinsalkoholism, jag kan hålla med om att en låda vin som står öppen i kylskåpet kan locka till ett eller ett par glas vin i veckan, men vart går gränsen egentligen. I programmet kändes det lite överdrivet..  Ett glas vin till maten två kvällar i veckan på vardagarna kallar inte jag lådvinsalkohoilist  !!  Är det så, så är jag väl alkoholist då som typ n2 miljoner andra människor i landet...  Sen har inte alla "sin helg" fredag och lördag heller, finsn väl hur många människor som helst som jobbar skift och helger och som har sin helg mitt i veckan, är det fel att supa sig full på en onsdag då om det är ens fredag eller lördag  ????  Tåls att fundera på !!!

 Sitter och väntar på att husbanden ska bli klar med det lilla påskbordet vi ska ha ikväll.. Sedan blir det tv och "Talang 2010" och mys i soffan med hela högen, inklusive våra katter oxå antar jag.



Långfredag !

Kategori: Allmänt

Påsken är här och med allt vad det innebär, men har avsiktligt skippat en hel del påskfix. Känns onödigt att dra fram massa pynt för en vecka !
Kom precis hem från staden efter att ha nödshoppat godis inför kommande invation av påskkärringar och gubbar =)  Gäller ju att ha lite snaskigheter hemma.. 
Vet inte riktigt vad som händer denna påsken, hade planerat med förutsättningen att mannen skulle jobbat hela påsken, men så blev det inget jobb. Så nu vet jag inte vad vi ska göra. Men det lutar åt att vara hemma och bara umgås med familjen och ladda upp inför de kommande två månaders tokplugg plus praktik !!  Kommer bli skitjobbigt antagligen, men ska fixa det !!! Kommer bli belönad med en  veckas semester i början av juni. Skönt att ha något att se fram emot  =)
Ska se till att försöka få klart det stora vårstädet, så gott som i allafall...  skönt att få det gjort.
Måste plugga en hel del oxå, men har tokvägrat att röra något som har med plugg att göra förrän påskdagen... 

Glad Påsk


Kram