^*^ FEMBARNSMAMMAN ^*^

MY LIFE INSIDE AND OUTSIDE THE BOX

Borås Tidning

Kategori: Allmänt

Wow...  är nog rätta ordet just nu =DD
En reporter från Borås tidning ringde tidigare idag och var intresserad att göra ett reportage om vårt företag www.allkoordinator.se !!  Så på fredag kommer hon och intervjuar oss ordentligt och tar bilder som kan tänkas passa till företaget!  Snacka om reklam!!  Hoppas bara att hon skriver positivt om oss !!

Bara att tacka och ta emot !!!

I morgon smäller det ju på riktigt eftersom vi smäller upp portarna =)


Tidigare i förmiddags för jag på dotterns skola för att vara med på skolläkartid som hon hade. Samma skolsköterska, samma skolläkare, samma väntrum, samma lärare och samma väggar och golv som när jag gick där... Kändes som om jag kom tebax rakt in i högstadietiden!


Nu dags att jobba på ett par timmar innan kidsen trillar in från skolan!



........

Kategori: Allmänt

Idag har varit en sån där dag där man har fixat hela tiden men det känns ändå inte som att man har fått gjort nåt! Varit massivt trött som kanske inte är så konstigt egentligen... 
Nöjd trots allt att jag äntligen skrivit klart sonens inbjudningskort, fixat till personligt brev till bemmaningsintresset, fixat organisationslistor till företaget, fixat komplettering till CSN, förhört tre barn på läxor, fyllt på kalendern rejält, städat toaletterna och med mannens hjälp fixat jobbpärm.....  Hmm, med lite perspektiv på det hela så har jag kanske gjort en del ändå! Känns genast bättre  :-)

sleepless in Töllsjö...

Kategori: Allmänt

Ja... ytterligare en natt utan att kunna sova ordentligt... *suck*
Tror att jag fortfarande är lite arbetskadad och massa tankar som snurrar i skallen....
Men denna gången fick jag lite hjälp med sömnlösheten. Först kom lillskruttan ner precis när jag typ hade börjat somna. Lyckades dock somna om för att sedan vakna igen. Och när jag låg där och försökte tvinga mig till några timmars sömn, så kom sonen nerhoppandes i sängen efter att ha drämt mardrömmar om monster. Kollade lite på tv, men sen gav jag upp. Så nu sitter jag här i soffan och kollar på ett förbannat tråkigt avsnitt av Wipe out...
Inte vidare glammigt och så börjar jag bli hungrig oxå.. Men känns la sådär bra och roligt att äta kvart över fyra på morgonen. Men överväger skarpt en mugg kaffe!

Ta hand om er <3

Facebooksvitsar

Kategori: Allmänt



Här kommer ett axplock av senaste månadens Facebookvitsar  =)




-Vet du varför kvinnor föredrar jägare före andra män?
- Nä..?
- De kryper långt in i busken, skjuter minst 2 skott, och smakar mer än gärna på bytet.




En läcker brud vinkar till mannen, han tycker att han känner igen henne.
- Känner jag dig? frågar han.
- Om inte jag tar fel så är du far till ett av mina barn?
Han börjar fundera på den enda gången han har varit otrogen och säger:
- Shit! Är du den där strippan som jag satte på på biljardbordet på min svensexa medan kompisarna såg på, och din väninna piskade mig med våt selleri och stoppade upp en gurka i röven på mig?
- Nej, jag är din sons klassföreståndare




Pga tidsbrist måste jag omplacera mina kära dammråttor. Hämtas GRATIS och du får själv fånga dom. Dom är stillsamma och lugna och orsakar inte så mycket bråk, ligger mest i hörnen, är förtjusta i golvvärme. De är alla grå, i olika nyanser. De är könsmogna, ......översexuella och har en tendens att föröka sig i rasande fart.





Jag var på den offentliga toaletten och hade just satt mig, när en röst från toaletten bredvid sade:
"Hej!, Hur mår du?"
Generat svarade jag,:
"jag mår bra".
Rösten sade:
...
"Så vad håller du på med?"
Jag sade:
"Jag gör bara samma som du, sitter här!".
Från den andra toaletten hördes:
"Kan jag komma över?"
Irriterat svarade jag:
"Ganska upptagen just nu"
Rösten sade:
"Hör du, jag måste ringa tillbaka, det är en idiot här bredvid som svarar på alla mina frågor ".




En karl gick till läkaren och klagade över för tidig utlösning.
Läkarens gav honom råd:
- När du närmar dig utlösning försök skrämma dig själv!
Mannen köpte en startpistol. Kom hem och satte igång med en 69 med frun. Då utlösningen närmade sej brände han av pistolen.
Nästa dag gick han till läkaren.
- Hur gick det, frågade läkaren?
- Åt helvete, stönade mannen, frun bet av 5 cm av kuken, sket mig i ansiktet och grannen kom ut ur klädskåpet med händerna i vädret...




Två äldre gubbar sitter i bastun. Den ene säger förvånat:
- Vad i helvete Gösta!! Är du rakad??
- Ja, kan han inte stå upp så ska han fan i mig inte ligga bekvämt heller!





Vandrande söt prickikorv...

Kategori: Allmänt

I går morses bröt så Vattkopporna ut här hemma...  Det var lillskruttans tur och nu hoppas vi verkligen att sonen blir smittad oxå. Mest för att alla har haft det då!
Tycker dock lite synd om prickikorven eftersom det har satt sig bland annat  i ögonkanten =(  Men några av dem har redan börjat torka upp och blivit skorpa. Så det går nog snabbt förhoppningsvis...  Men får väl räkna med att ha henne hemma ett tag framöver. Så bäst att ladda upp med massa film och andra mysgrejjer.

I går firade jag och mannnen bröllopsdag med Slottsturne i halva västsverige. Det var supermysigt men det kunde dock ha varit bättre väder! Vi strosade runt på Gunnebo slott, Tjolöholms slott, Nääs slott och slutligen Gräfsnäs slottruin och fornby. Älskar att strosa runt på gamla slott och ruiner eftersom det ger en sådan kontrast från dagens samhälle och bara tanken om hur människorna levt på den tiden är ashäftigt!

Har sedan  en vecka tebax märkt att min psoriasis har blommat upp i ett nytt skov...  Har haft i hårbotten i över 15 år med ganska täta mellanrum. Men på kroppen var nog 10 årsedan sist minst.  Konstigt det där med varför det blommar upp utan förvarning och läkarna har väl egentligen ingen direkt förklaring. Men det kan dyka upp på ställen som man har haft insektsbett på, sår och ärr. Det verkar vara insektbetten för min del. Fick ju en hel del när vi var i Turkiet sist..  Och de verkar ha satt sig på samma ställen...  Kliar ihjäl mig snart!!
Hello kortisonsalva och läkarbesök....

I dag blir det att hänga hemma mest och mysa i höstvädret, hade hellre suttit ute på altan i sol och med kaffe!



Ha en go dag vänner

Fredag

Kategori: Allmänt

Vissa veckor går snabbare än vanligt..  Denna vecka är en sådan. Men beror antagligen på att det har varit en hel del att göra! Ibland känns det verkligen som att alla saker och ting som kan hända hopar sig och sker samtidigt!!  Jobbigt och intensivt....  Ser dock fram mot kommande veckas kursstart, något nytt och fräscht att hugga tänderna i =))

Men först en ledig helg, och inte vilken helg som helst. Utan bröllopsdagsfirerishelg =)  I morgon har nämligen jag och my man varit gifta i 6 år. Tiden går verkligen snabbt! Skönt att bara komma iväg själva om bara så för en dag... inte ofta det händer i denna familjen som alltid har massa järn i elden! Men desto bättre när det väl händer! Man lär sig nog att uppskatta sådant som inte sker så ofta eftersom man inte gör det till en vana på det sättet...
Så i morgon blir det slottsturne med picknic och förhoppninsgvis fint väder oxå... ME LIKE



Skolan har börjat igen...

Kategori: Allmänt

I går var det skolstart igen för barnen...  Äldsta dottern började åttan, nästäldsta i fyran och sonen i ettan  =)  Lillskruttan går sista året på dagis...  Kommer nog kännas konstigt vid samma tidpunkt nästa år, då alla barnen  går i skolan!
Sitter just nu och kollar på nyhetsmorgon som vanligt vid denna tiden, om jag är hemma såklart. Det känns som en lagom start på dagen då man kan få lite världsuppdatering under tiden man piggnar till.

Dagens missions är att beta av tvätten, klippa gräset & planera min egen skolstart =)

Torsdag...

Kategori: Allmänt

Skulle varit hos tandläkaren idag, men det glömde jag bort!! Smart Nanna, verkligen =(
Jaja...  enda positiva är väl att jag besparades en hel hög med hundralappar för stunden åtminstånde!!
För det är ju inte sådär jättekul att gå till tandläkaren....

Idag kommer äntligen min tonåring hem från värmland..  Har varit lite konstigt här hemma när familjen inte gått på helfart.. Men ikväll blir det ordning igen  =)

Har blivit mycket kaffe idag och de senaste dagarna, lite för mycket kanske. Men hur skulle man annars klara tidiga mornar ?!?!  finns ju värre saker att vara beroende av typ.

I morron är det dags för klippning och ett besök på Ikea, hallen ska nämligen få sig en lite välbehövlig upphottning i form av ny möss och vant hylla. Men säkerligen åker det ner annat oxå..

Men nu är det dags för operation torsdagsstäd som gäller några timmar framöver..  Är verkligen en hemmafru med askungensysslor  idag ;)

mittiveckan

Kategori: Allmänt

Denna veckan har verkligen gått snabbt  =)
Känns skönt att kunna unna sig lite tid att bara kunna vara... Känns lyx!
Är verkligen trött så det är behövligt som bara den...   ladda batterierna några dagar innnan terminstart och företagstart  !!!

Kvällen blir hur soft och lat som helst... vilket betyder film och mat framför tv:n!  Försöker undvika att äta där annars. Men vissa dagar så känns det skitsamma typ...

Ny vecka igen

Kategori: Allmänt

Känns som höst idag...  Men har egentligen inget emot hösten, eftersom det är så förbaskat skönt i luften då och mysiga innekvällar går inte av för hackor!
Men hade dock önskat mig lite mer sommar....

Tog ett väldigt skönt beslut igårkväll..  som gör att stressen har lagt sig en hel del för stunden!  Har beslutat mig för att skjuta på juridiktentan tills omtentan i november..  Hade säkerligen inte klarat den ändå!! Och kandidatuppsatsen har helt plötsligt en ny deadline två veckor fram i tiden..  Vilket vi inte visste om förrän idag!!
Så denna veckan kan jag unna mig lite lyx genom att bara jobba med företaget =))  Underbart!!

Tillbringade förmiddagen med lite nätshopping, ser verkligen fram mot mina "nice as shaping" skor kommer och lite annat nyttigt..  (handlade ingen onödigt faktikst)  !!! Så det så...

Har bara tre barn hemma denna veckan oxå, vilket känns konstigt och tomt och just nu är jag helt allena...  Men snart väller man och småttingarna in efter jobb, fritids och dagis! Så antar att det strax är dags att börja med middagen som den hemmafru jag är idag...  ;-)

Är grymt godissugen... MEN INTE !!! Nu ska fettot krympa mer...






Veckans filmtips

Kategori: Allmänt

 1  De som dræber 1-5

Dansk kriminalfilm serie som är ungefär som sveriges Wallander, men råare och med en tjej i huvudrollen. Grymt bra!!!


2 How to deal

Amerikansk romantisk komedi som handar om två tonårsdöttrar och deras frånskilda föräldrar.



3 Unknown

Amerikansk/Brittisk action thriller med Liam Neeson, där en man vaknar upp från koma och vet inte vem han är.



4 Irene Huss- Det lömska nätet

Den åttonde av Huss filmerna, skildrar konsekvenserna som skan ske när man dejtar via nätet.



5 Stop-loss

Amerikansk krigsfilm (Afghanistan) om känslor och problem som uppstår när soldaterna kommer hem. Många bra skådisar!!!  Skitbra...



Not my day... (gnällvarning)

Kategori: Allmänt

Idag var en typiskt bra dag för att bara stoppa ner huvudet under täcket så fort jag vaknade i morses...  *suck*
Inte min dag alls....  

Började med att förkylningen sitter kvar mer än önskvärt för att vara fjärde dagen.. 
Sedan får jag reda på att kandidaten ska vara inlämnad på måndag, nu på måndag!!  Och vår handledare har inte ens kommit från semestern knappt och det finns ingen uppladdningsfil...  Stressmoment nr 1

Sedan fortsatte det med att universitetet i Lund meddelar 1 vecka före tentan att alla uppgifter som är kompettering på skall vara godkända innan tentan, (komplettering= helt nya uppgifter) annars får man inte gå upp och göra den. Och till på köpet så kan man inte ens ladda upp en av uppgifterna som krävs!!!  Stressmoment nr 2

Natten mellan söndag och måndag är med andra ord räddad!!!

Som om inte det skulle vara nog så spelar Smokie på torget ikväll...  typiskt! Men här ligger jag på soffan med mensvärk, feber, skallebank, ont i halsen och allmänt kass... Vill oxå ut och festa...  *suck*


I morron måste jag vara frisk i vilket fall som helst, eller hyffsat iaf..  Ska nämligen hämta dottern uppe i Värmland hos min moster med familj för att lämna ytterligare en dotter    ;-)
Sonen fyller 7 år i morron och som seden är i vår familj så får alla födelsedagsbarn (stora som små) välja middag eller lunch...  och med vetskapen om att vi skulle åka uppåt i morron bitti så säger han:  "Mamma det kommmer bli frukost på mackedonkan"   =)
Så i morron blir det frukost i Alingsås eller brunch i Trollhättan   =)




Jaha.. så kan det vara!!

Kategori: Allmänt

Hände rmycket i livet som man inte kan styra över. Människors val och åsikter kan vara en del av det!! 
Eller en del människors val att inte ta ställning eller ha åsikter. Vet inte vilket som är värst egentligen??!!
Att av kanske ren feghet väljer att inte ta ställning eller att man på grund av sin egen stolthet inte kan erkänna sina brister...  tycker nog kanske att det är lika illa!!
Gränsen går definitivt när en annan människa fryser ut någon!!! 

Funderar starkt på att skaffa husvagn till nästa år!!  Vad skönt det skulle vara att bara kunna dra iväg =)

Saknar ena dottern som är i Värmland hos min moster och hälsar på, det känns att huset är lite tomt med bara 3 av 4 barn hemma.

Annars mår jag skit idag...  ont i halsen, svullen i halsen, värk i kroppen (värst i fotlederna) och feber!! Usch usch.. har verkligen inte tid. Jag har ju inget sommarlov!!!! Men de där turkiska aspirinen funkar ganska bra som vanligt, så febern har försvunnit och det värsta av värken...  

Börjar bli grymt sugen att försvinna från sverige nån vecka igen... Men tror knappast att tiden finns, med tanke på företaget, som btw har fått mycket lovord  =)))
Har dock en helg i Lund att se fram emot (ej tentan dock) och en spaweekend på bröllopsdagen  !! Lovley!















Sköna söndagens regn...

Kategori: Allmänt

Idag stör det mig inte värst mycket att det regnar...
Hade ändå inte några större planer på att sitta ute under bar himmel iallafall. Lite tråkigt för alla andra som planerat efter solen idag..  och tyckte lite synd om dottern när hon kom in som en dränkt katt efter förmiddagens GT runda! Och i den åldern så är knappast regnkläder att tänka på heller...
Borde verkligen sätta fart och plugga !!!!
Men känner mig mest som Alfons Åberg idag...  "jag ska bara"...
Antar dock att ingen annan gör uppgifterna åt mig...


Undrar om grannarna lever efter gårdagskvällen!!!   (halvskämt)
Shit vilket liv det var alltså...

Aj aj min mage och aj aj mina fotleder idag...  Kroppen går bara utför efter 30 alltså!!  Eller?!!?

Händelserik vecka...

Kategori: Allmänt

Ja det kan man nog sammanfatta denna veckan som...

Har äntligen två rullande bilar på uppfarten till huset. och kan stolt meddela att vi numera har anlänt med en fräsch och välvårdad Ford Escort och adopterat bort min älskade Skoda Octavia..  ( min favvobil i hjärtat)  Men Skodan var alldeles för dyr för att laga och vi var tillräckligt desperata och i behov av en bil till. Så allt löste sig mycket bra och snabbt !!   Fick sålt bilen och köpt en ny på ca 3 timmar !!   NICE....

Har äntligen fixat med bolaget, hemsidan är i gång och marknadsföringen har tagist sin början via Facebook. Känns himlans bra...   Nu inväntas bara organsiationsnummer och fix med bankgoro. Men allt är grönt so far.. Och det är bara att köra på..  =)))  Love it!!   Har saknat att ha projekt att pilla med. Känslan av att skapa något som blir ett resultat....

www.allkoordinator.se



Har även pluggat så det bara är att finputsa på nästsista inlämningen i Jöken...  Gött!!
Mne känner dock av pluggstressångesten inför salstentan om bara ett par veckor... måste måste måste plugga järnet nästa vecka!!  För att inte tala om mr kandidat tjottafräs uppsats!  Den måste få grönt ljus nu, annars vet jag inte vad jag ska ta mig till. Vi har typ gjort allt som vi fick påpekande på och lite till..  Kommer bli knäck annars!!!!!

Men men men...  the best of the best!!! ALTANGOLVET ÄR KLART  =D  Så bra de blev, vilken skillnad !!
Man blir så attans sugen att fortsätta bara, ett tak hade suttit fint oxå....  EN inglasning hade snyggat in ýtterligare. Men wtf ett bekvämt golv att gå på e fan så mycket bättre än hårda och kalla stenplattor !!

I morron bär det va till staden och Knalleland för lite mattletande till vardagsrummet och trädgårsrea. är på jakt efter nya badenbaden dynor. Håller tummarna att det finns i lagom prisklass ( läs snorbilligt)  ;)  

Time to say goodnight.....





 






Renoverings fix

Kategori: Allmänt

Yes... nu är renoveringen i full fart igen. Fönstermålning och läggning av altangolv står på denna veckas schema!

Var på Ikea igår och fick ännu mer inspiration =)  Dessvärre så fanns inte ens hälften av det vi hade planerat att köpa =(  Och jag ångrar mig så jag håller på att dö, att vi inte köpte utemöblerna som var 50 % rea på..  Två stycken uppsättningar hade kostat oss 1000 kr  Hur dum får man vara och det hade även gett oss 10 sittplatser. Hur bra hade inte det varit då...  Ghaaa!!!  
Var även inne På Jula i Partille för första gången i mitt snart 32 åriga liv...  men måste bekänna att jag blev ganska besviken, vare sig sortiment eller pris var som jag hade tänkt mig. Men mannen hittade sitt såg han ville ha, så han blev nöjd i vart fall...  ;) 
På vägen hem så tog vi en avstickare till vänner i Lerum som var alltför länge sedan sist !!  
Mycket trevligt...  =)


Ska strax ta med mig mina stora tjejer till stan och handla mat och hämta upp svärmor som kommer och stannar några dagar...  =) Lite altaninvigningsvin och öl blir det oxå... 

Måste definitivt bli bättre på att dricka vatten..  Ska härefter ha med mig vattenflaska överallt!!  Varför är det så svårt  ?!?!


Underbart sommarväder =)