^*^ FEMBARNSMAMMAN ^*^

MY LIFE INSIDE AND OUTSIDE THE BOX

På krigsstigen

Kategori: Allmänt

Man kan ju bli lite lätt bitter när man ser den svenska välfärden falla sönder så som det har gjort de senaste åren... Man vill ju ha lite valuta för all den skatten man betalat in under årens lopp.. Och dessutom ju äldre man är desto mer skatt har man ju betalat in oftast. Så ser man hur nedskärningar drabbar alla håll o kanter.. äldre, sjuka och barn.. Helt sjukt att det kan gå till så i Sverige år 2012!!! Att folk dör i väntrummen eller i korriodorer på sjukhus för att personalen inte har plats eller tid, äldre får inte den hjälp de behöver, barnen trängs i stora barngrupper och problembarn får mer uppmärksamhet än de duktigare eleverna.. Politikerna vill att man ska åka miljövänligt och inte köpa bensin.. Men hur fan tänker de när vi "ute på landet" inte har något val...??!! Alla har inte råd att köpa nya dyra hybrid bilar för att behaga politikerna.... Finns mycket att vara upprörd öve ri dagens samhälle, men hoppas att det finns lika mycket att vara glad över.. Men det känns allt mer svårt att känna en balans kring positivt och negativt nu förtiden ur ett samhällsperpsektiv....


Jag är inte värdldens bästa människa, har inte världens bästa ekonomi och gör fel massor av gånger men jag skäms inte för det. Men däremot skäms jag för att Sverige inte finns för de människorna som behöver hjälp för att klara sig i vardagen !!


Slutstationen för Högskolan Borås!

Kategori: Allmänt

I morgon är det sista "officiella" och schemalagda som vi har på högskolan. Känns lite konstigt men samtidigt skönt! Morgondagen kommer bjuda på slutseminarie i magisteruppsatsen och sen om ytterligare ca en vecka är det slutgiltig deadline. Undrar hur det kommer kännas att inte plugga längre utan att vara "vanlig" igen?!  Lite som en ny era i livet, spännande och lite skrämmande på samma gång.

Har gjort allt i min makt och allt vad min rastlöshet tillåter för att kurera mig..
Det var längesen jag mådde så här skitkass! Men är på bättringsvägen och intalat frisk tills i morgon  :)  Brukar gå lättare att tänka sig frisk... 

Gårdagen (precis som idag) tillbringades mestadels i soffan med massa kaffe, treogroggar och sömn, men gjorde ett gott försök att känna mig lite piggare och bli som 25 år igen. Ögonbryn fixade, håret färgat mörkbrunt, luggen klippt, ansiktsmask och bodyskrubb  :)

Småkollade lite på dagens kungliga dop innan idag, och måste erkänna att det är något speciellt med kungafamiljen. Även fast jag är lite emot att man föds till ett yrke, titel och till offentligheten.  Nej det handlar inte om avundsjuka utan att jag tycker principiellt att man ska gjort sig förtjänt. Men det är ju tur att lillsessan kan abdikera om hon vill. Och attans söt var hon, precis som alla andra bebisar... 


Lev väl... 



PMS

Kategori: Allmänt

Ärligt tror ibland på allvar att jag har världens värsta PMS (jag vet, gnäll gnäll ).
De första två dagarna ca börjar med att jag känner mig typ ofokuserad, lätt disträ. Sedan kommer alla känslor på en och samma gång som irritation, rastlöshet och gråtmildhet på samma gång. Sedan kommer suget efter mat och godis eller oftast bara  efter "nåt"....  För att sedan försvinna som en blixt när väl mensen kommer!  Jag är ett mensmonster :(

Någon som känner igen sig?????


Magisteruppsats & jobb

Kategori: Allmänt

I går skickades ÄNTLIGEN magister upp för slutseminariet som är nästa vecka! Säkerligen kommer vi att få fortsätta att småpilla fram till slutdeadline den 3 juni. Men det mesta hoppas jag är klart!  Bara att invänta opponeringsuppsatsen.. :)
Ska bli riktigt skönt att kunna säga att man tar examen, efter 4½ år är det äntligen ett slut =) Det är helt klart värt att firas!!

Har börjat jobba, ca 50 % och kommer göra några veckor till fram till semesterschemat börjar!  Kanske inte det jobbet jag hade tänkt mig från början men pengar måste in och säkras upp först och främst. man är ju ingen miljonär direkt!! Lönen funkar  !!!