^*^ FEMBARNSMAMMAN ^*^

MY LIFE INSIDE AND OUTSIDE THE BOX

Vaccinerad

Kategori: Allmänt

Ajajajaj..  den där sprutan kändes, direkt efteråt !!  Känns som om armen har råkat ut för en ofrivillig träning utan att stretcha tio dagar i rad.

I morron bär det av till Gekås Ullared så är full färd med att skriva ner det som skall handlas =)  LOVE SHOPPING !!  Mycket att hålla reda på nu inann jul...  Alla dessa julklappar !! 

Sista November!!

Kategori: Allmänt

I morgon är det 1:a december och därmed officiellt vinter, men tittar man ut genom fönstret så känns det mer som en slabbig, blöt vår!! Fy farao va tråååkigt...  I morgon börjar ju såklart årets julkalender och barnen får börja öppna sina advenstpaket, en mysig känsla  =)  Ytterligare en händelse för morgondagen är att det kommer bli Gekås shopping...  KUL !!!

I dag känns det inte så där jätte upphetsande kul, känner mig mest som en vissen kaktus, eller ett utskitet päron!!  Så fruktansvärt trött, ont i huvudet, lite ont i halsen och allmänt låg. Känns mest som stress men man vet ju aldrig. Är väldgt ambivalant vad gäller att vaccinera mig idag, om jag mår så är och har nån skit i kroppen kanske jag blir ännu sämre...  Men det lutar nog mot en vaccination ändå. likabra att få det gjort, har väntat alldeles för länge redan, speciellt med tanke på att jag jobbar inom vården.

Fick positivt feedback i analysuppgiften där jag bara famlade i mörkret, men läraren var mycket nöjd med det jag plitat ner och i all stresshast skickat in i gårkväll. Trots att jag inte varit med på en enda föreläsning i ämnet...  Så det lyfter ju dagens humör något iallafall..  :) 

Gårdagens jultåg var jättemysigt, vi fick åka mellan Ohs bruk och Bor som ligger en bit uanför Värnamo. Vi åkte ca 5 km rätt ut i skogen med ett tåg från förra sekelskiftets början. På stoppet mitt ute i skogen blev vi serverade korv med bröd, glögg, pepparkakor och lussekatter, plus att alla barnen fick träffa tomten och varsin godispåse. En riktigt lyckad första advent...  =D

1:a advent

Kategori: Allmänt

Sitter och käkar frukost, eller frukost är kanske att ta i för min del, två knäckebröd med en skvätt kaffe och vatten. Är förbannat trött på mitt mammafett  !!!!!!!!

Usch.. har drömt flera nätter i rad om saker jag varit med om, skitjobbigt och fattar inte varför det kommer nu, vad innebär det ?? Det har känts som om man varit tillbaka IRL då allt hände...  Skitläskigt!! Hela händelseförloppet när jag vaknade upp och hur jag tog mig till toaletten och sedan till telefonen !!!  Hur lägenheten jag hade då såg ut in i minsta detalj...  Vill INTE drömma en natt till...

I dag är det 1:a advent och julkänslan finns inte alls hos mig just nu, men pyntat är det och dagen till ära har mamma och pappa tagit med hela tjocka släkten på en jultågsresa !!   Ska bli roligt och mysigt förhoppningsvis..  !!! 

Ser fram emot den kommande veckans Gekås shopping med Lotta, en äkta julklapps hysteri shopping att hugga tänderna i... ME LIKE  !!!




Klippryck... =)

Kategori: Allmänt

Fick ett ryck i morses av ren rastlöshet och trötthet på det "långa" håret...  Ringde frissan och lyckades få tid ett par timmar senare, ibland har man lyxigt tur. För vänta på tid till frissan är ett av det värsta jag vet, man vill lixom bara få gjort det med en gång  !!  Så nu är jag ganska snaggad igen och kan ha min "elvis friss" ... 
ME LIKE !!

Usch...  måste verkligen bestämma mig för hur jag vill ha det när det gäller praktik, nu har jag fått både i Alingsås kommun och Bollebygds kommun..  Jättesvårt val, så jag funderar på att välja båda, så jag slipper välja!! Det borde gå... !!! 

Kvällen kommer spenderas en hel del i tvättstugan, känns ju sådär lagom sexigt  =/  Måste kolla klart på "Morden"oxå som jag somnade i från helt utan förvarning....  Antar att det är sånt som händer!!  =D



Adventspaket & julplanering

Kategori: Allmänt

Trots att veckan tillbringats i rastlöshet,  sjukdomar, dåligt väder och mestadels inomhus så har den gått ganska fort !! Känns bra ..

I dag vaknade jag med en fruktansvärd skallebank och med feberkänslor, men vägrar ta tempen för då skulle jag bara känna mig ännu mer sjuk..   Vill inte bli sjuk !!!

Dagens mission blir att hjälpa mamma att slå in cirka 200 adventspaket som skall vara till barnen och deras kusiner.  Jag måste oxå få lite plugg gjort och planera det sista inför alla julklappsinköp....  Hoppas orken räcker!!





Känner mig kass...

Kategori: Allmänt

Usch...  lillan har hostat, hostat och hostat hela natten och har fortfarande feber, och är allmänt påverkad !!  Själv så har jag fått svinont i luftrören under natten och börjat hosta  !!!  VILL INTE- FÅR PANIK
Har hur mycket som helst att göra i skolan som jag måste orka fixa, man kan inte bara tro att allt löser sig som en del andra tycks tro. Var länge sedan jag var så naiv !!!

Vill bara krypa ner i sängen igen och somna om till en ny dag...

Önskelista 2009

Kategori: Allmänt

Usch usch...  är rastlös !!
Fuderar på att storstäda huset och möblera om... 

Ska adventspynta färdigt och se till att alla stakar fungerar. måste bestämma vad jag vill ha i vardagsrumsfönstren, SNACKA OM I LANDS PROBLEM  !!!

Önskelistan för i år är !

* Iphone
* Eller ny mobil
* spikmatta
* En trädgårdsmästare
* Sminkbord med spegel
* Minidator
* Sovrums Tv
* Skidsemester
* Någon som lägger golven i kontoret & garderoben
* Motivation för att sluta röka
* Mer motivation att gå ner i vikt
* Hemma gym
* Wii Resort
* Snygg guldring
* Träningskläder
* Nån som röjer i garaget



Isa mår efter omständigheterna lite bättre i dag, skönt!  Men tempar fortfarande högt, har ont i magen, hostar och har ont i huvudet ...  Usch stackars liten...    =(



Dags att sätta fart med att få bort rastlösheten  =D





Jobbig dag..

Kategori: Allmänt

Så fruktansvärt jobbigt att se sina barn må så dåligt som Isa gör nu..  Man känner sig maktlös och vill bara att det ska vara över !
Har aldrig sett henne så som hon är nu, hoppas att det vänder redan tills i morgon.
Vi har fått stränga order om att kolla henne ofta, dygnet runt både feber och andning ! 



En positiv sak i den annars "vill bara vakna upp till en ny morgon"- dag är att Bollebygds kommun är mycket intresserad av att ta emot mig till våren då vi ska göra vår praktik  =)))  Personalshefen ringde och tanken är att jag ska gå mellan personal enheten och ekonomi enheten och även andra förvaltningar som jag är intresserad av !  Ska på möte innan jul så vi lägger upp en planering som passar  !
Spännande  =D 

Svininfluensan har kommit... =(

Kategori: Allmänt

I dag så har min lilla skrutta drabbats av svininfluensan. Hon har flera tecken på att det är så och enligt sjukvårdsupplysningen och vårdcentralen och alla info sidor på nätet jag panikläst sedan hon blev superkass på bara ett par timmar så är det så !!  Känns skitjobbigt. men bara att hoppas på det bästa och vårda vårda vårda !!
Man får numera inte heller åka in till sjukvården så länge det inte skulle drabba lungorna.  Och hela sjukdoms förloppet går i rasande fart så vi ska ta täta tempkollar och ge vätske ersättning så ofta det bara går, men hur gör man om ens barn inte vill  ??!!!! 

Shit oxå....  =(

Söndag !!

Kategori: Allmänt

Har precis färgat över de grå...  Suck va jobbigt det är att vara gråhårig, tackar gudarna att det finns hårfärg som är smidig att slänga i....  Annars hade jag tvingats känna mig ännu äldre än vad jag redan gör.. 

The man jobbar hela dagen och nästan hela kvällen oxå, ungarna är hos mamma och pappa så jag kunde sova lite efter jobbet. Känns lite ovant att ha hela huset för sig själv  =S  Men ganska lugnt och skönt.

Ska strax fixa i ordning det sista innan det blir söndagsmiddag hos päronen =)  MUMS  !!  Lyx att slippa laga maten själv....

Är standby från jobbet oxå, redo att hoppa in om de ringer ända fram till midnatt..  Skadar inte med lite extra klirr i kassan dessa pluggtider.

Har en allvarlig diskussion /fundering med mig själv om jag ska orka köra in till Alingsås för att köpa de två senaste Falk filmerna och ha ett film marathon ikväll, ingen ide att gå och lägga sig tidigt fall de ringer från jobbet...  hmm... tåls att funderas på lite till!! 


Jobb inatt igen...

Kategori: Allmänt

Ska jobba natt nummer två denna helgen, alltså sista natten för denna gången !
Jobbar med gubbarna som vanligt typ och det funkar bra =)  Kändes riktigt bra att jobba natten som var då vi slapp ständiga tillsyner och samtidigt att en del att hugga tag i. En produktiv natt utan tjaffs, Me like  !!! 

Dock känner jag en begynnande huvudvärk komma krypande, så det blir nog strax dags för en treogrogg.

Är grymt sugen på godis  och funderar på att synda, det är ju trots allt lördag =)


Tjohooo, I did it again... =D

Kategori: Allmänt

Yes yes yes... jag klarade av tentan i kommunikationsteori, som efter en tretimmars salstenta visade sig bara ge ett fjuttigt poäng!!  Mycket konstigt.

Sitter och fixar lite med min kommande praktikplats. Har skickat förfrågningar till både Bollebygds kommun och Alingsås kommun, undrar vad man ska välja ???  

Det bokstavligt ÖSER ner regn ute och det varnas för kraftiga vindar, usch stackars vårt garage tak som redan nu är illa åtgånget och läcker in.....  !!!!  Får nog förstärka med extra preseningar...

Nu ska jag skaffa mig lite mer vuxenpoäng för dagen och sätta mig med månadens budget, dvs alla räkningar.. 


Grisvaccin...

Kategori: Allmänt

I dag ska småttingarna få sitt vaccin mot svininflunsan, eller en av dem iaf. Vet inte om Isa får eftersom hon är överkänslig mot ägg, inte allergisk dock.  De är hemma idag och är ganska uppspelta och nervösa över att få spruta...  Gabbe har säkert frågat 10 gånger om det gör ont, man ska ju inte ljuga men när man svarat samma sak lika många gånger man hört frågan så känns det ganska lockande att säga, "guuud nej det känns inte alls" Men självklart gör man inte så....  eller  ;)

Försöker få lite plugg gjort här hemma samtidigt som älsklingarna  "brötar" runt här hemma och det är banne mig ingen lätt kombination att lösa, men det gäller att laborera och trolla med knäna sådär som bara småbarnföräldrar kan göra...    Vad vore en pluggmamma utan diverse dvd:s och disneychannel..  =o)

Har lite pluggångest över en uppgift jag knappt börjat med, och att läraren inte skickat ut någon som helst förklaring gör  inte saken bättre...    GRR !!!  Men ska gå den lata och enkla vägen denna gången och fortsätta analysera mitt eget jobb...  Oj va skit jobbet har fått !!

Apropå jobbet så fick jag ett mejl från chefen häromdagen där det stod  "Hej Martina" , kul att chefen har koll på vad man heter och så !!!!!  

I går när jag o de stora tejjerna skulle  köra in till stan så gick det inte att backa eller köra fram med bilen, den startade som en klocka och tanken var faktiskt inte tom. Men det gick inte att köra hur mycket man än gasade. Tur att man har en pappa som jobbat med bilar i 50 år....  =D    Han vågade gasa lite mer än mig (eftersom jag var rädd att köra rätt igenom garageporten) så till slut lossade den som tur var. Handbromsen hade varit dragen en hel vecka och hade rostat fast......  Så typiskt att sånt händer mig !! 


Ha en bra tisdag, trots grådassigt väder och regn....




Hemma igen med tillhörande vardag

Kategori: Allmänt

Landade på Landvetter i går kväll kl 19:30 ca, trots att  starten från Teneriffa försenades med över 30 min så lyckades kapten flyga in med hjälp av medvind så att vi "bara" blev 10 min försenade.
Det kändes  såå skönt att få krama om småttingarna, har saknat dom enormt. Men har vart skönt på samma gång !!  Vi har redan beslutat oss för att åka tillbaka till samma hotell med alla barnen.
Känns samtidigt skönt att komma tillbaka hem till vardagen igen, men lite segt efter en veckas bortskämdhet. (dock betald iofs)

I dag måste jag försöka plugga igen det jag missat sista veckan, hoppas det finns PP ??!!  Upptäckte för en stund sedan att det var föreläsning idag, men skitsamma !!  De stora tjejerna är hemma idag oxå eftersom vi var hemma ganska sent går. Så efter frukost ska vi åka in till Alingsås och handla lite mat och fixa deras semesterläxor.

Darling har fått gå tillbaka till Ericson idag, vilket antagligen innebär 4-skift och några tusenlappar mer i lön, känns hur gött som helst, speciellt för honom själv efetrsom han vantrivts som sjutton de senaset månaderna på MBS där dagarna mest bestått av att packa saker till Ellos.. 

Min underbara mamma hade städat och tvättat all tvätt i tvättstugan och då menar jag ALLT !!!!  Hon hade till och med vikit i ordning i den annars stökiga linnegarderoben =) Hela tvättstugan blänker, skiner och doftar Via tvättmedel...  Hon måste haft långtråkigt på kvällarna för alla barnens rum var storstädade oxå..  =)  Så nu är det bara alla semesterkläder som skall tvättas, LOVELY !!!

Känns som om det blir en bra dag och att livet rullar på lite lättare efter att ha fått ladda batterierna några dagar i total slapphet och bara lathet...  =D



Blogging from Tenrife =)

Kategori: Allmänt

Hola.... 

Skickar en halsning fran ett soligt och varmt Teneriffa.
Vi latar oss vid poolkanten, ater gott och badar en hemskt massa. En och annan Sangria aker ner oxa =)))
Hotellet argrymt och ungarna trivs finfint. Finns alltid nagot for dem att gora..

Barerna ar oppna fran kl 11 varje dag dar man far intaga valfria mangder med valfri dryck, allt fran ol, Pina colada och andra goa drinkar till lask.

Gracias and bye bye...
 

S E M E S T E R !!

Kategori: Allmänt

Äntligen är det snart dax för Spanien  !!  Har nyss packat färdigt allt det som kan packas såhär dagen innan =) Så i morgon kl 04:30 styr bilen mot Landvetter, lite jobbigt tidigt kanske och funderar på att inte lägga mig alls inatt.

Jobbade natten som var och jisses vilka människor det finns, jobbade med en Ssk som var Sveriges största Besserwisser, han skulle nog till och med bli chef på avdelningen en vacker dag enligt honom själv. Sådan T U R att jag jobbar med världens tryggaste och empatiska jämfört med nattens stjärna på mina arbetspass  !!!

Nu ska jag krama och pussa mina småttingar extra mycket då jag inte kommer att få se dem på över en vecka. Mamma och pappa kommer och hämtar dem senare ikväll...  Kommer sakna och längta ihjäl mig tror jag...  :(

Ta hand om er och ha det super här hemma i kalla och rösiga Sverige...  ;)






Resultat

Kategori: Allmänt

Resultatet efter en veckas träning & kostprogram är -2,7 kg  =D  Känns riktigt gött !!
Har ca 18 kg kvar nu...  
Får se hur lång tid det tar, men en sak är ju säker, det går ju inte att fusk sig igenom att gå ner i vikt som en del verkar tro, genom att inte äta något eller minimalt för att sedan vräka i sig massa mat som man får ångest över...  Det var så mitt liv fungerade i över 10 år, så jag vet en hel del saker jag pratar om när det gäller detta, hela högstadiet var en enda upp och ner pendel på vågen. Men så blev jag oxå kallad fet för att jag vägde 65 kg och var 170 cm lång, tycker idag inte att jag var fet när jag ser på kort, speciellt inte om man jämför med idag!!
Men bara ett tecken på att barn i de flesta åldrar kan vara genuint elaka mot varann, för migvar det mycket tur att det fanns människor runt omkring mig som stöttade och stod ut med mig under den tiden. Är er evigt tacksamma, både skolpersonal, familj & vänner  (ni vet vilka ni är)  Jag blev ju ganska normal ändå...  ;-)

I dag är det den stora städ och packdagen, i morron finns inte mycket tid  eftersom jag jobbar inatt !

Dagens missions:

Dammsuga
Tvätta ca 4 maskiner
Vika tvätt
Packa
Plugga minimalt med A-led
Färga håret
Noppa brynen
Vila inför natten
Träna
Plocka undan
Byta sängkläder
Ragga praktikplats
mm
mm
mm......

Även fast dagen är fullspäckat så känns det lite lyxigt eftersom dagen enbart inte består av plugg med överakademiska begrepp....    =D






Semenarie 344667 avklarad !!!

Kategori: Allmänt

Kanske lite att ta i, men känns onekligen som vi haft väldigt mycket semenarie eximinationer de senaste veckorna ! Kändes helt ok efter presentationen och hoppas att läraren tycker det oxå.
Men nu är det inget mer plugg innan semestern, tjohooo...  =))) 
I morgon måste det verkligen packas inför Teneriffa äventyret, packar väl för mycket som vanligt. Men hellre för mycket saker med sig än för lite så länge man inte spränger 20 kg gränsen.

Usch... va trött jag är, funderar starkt på att bädda ner mig i sängen tillsammans med någon menlös film att somna till, trots att klockan inte ens är halv nio..   Ja banne mig, det ska jag göra !!

Natti natti

Instutitionell analys...

Kategori: Allmänt

Äntligen klar med den instutionella analysen av psykiatriska kliniken på SÄS  (mitt jobb)  SKÖNT !!!  Nu är det bara presentationen och semenariet kvar i morgon...  sen kommer en vecka jag länge längtat efter  =D

Ikväll blir det packning eftersom de kommande tre dagarna kommer vara fullspäckade med skola, jobb, barnkalas  och en hel del annat...

Har äntligen hittat en ny laptop väska som inte ser sådär tråkigt affärsmässig ut, passar perfekt för min elskling och alla tillbehör, till och med böcker och block får plats  =)))   Har även köpt en ny badrumsvåg och pulsmätare.

Nu blir det semesterplanering och ett glas rött med darling...

Ingen bra start på dagen...

Kategori: Allmänt

Dagen började med en hel timmas försovning..  Fattar inte att jag inte vaknade av väckarklockan !! Hann i tid till dagis i allafall, som tur var  =))
Känns som om hela dagen kommer bli lite upp och ner.

För övrigt så kommer denna onsdag ägnas åt att putsa till den Instutionella analysen av psyk kliniken i Borås och förbereda den muntliga redovisningen inför klassen i morgon. Har aldrig tyckt om muntliga redovisningar, men måste vänja sig antar jag och hitta sina knep   =/ 

Ordet GoDDag !!

Kategori: Allmänt

Dagen har flutit på ganska bra med både grupparbete, föreläsning, planering av grupparbete, träning, städning o massa annat..  =) 
En sak är säker och det är att ordet goddag kommer få en helt ny innerbörd i mitt liv efter dagens föreläsning där vi skulle representara underordnad och överordnad. Vi skulle gå runt och säga goddag i klassrummet på två olika sätt...  Knasigt, lite kul och svårt att inte skratta =D

Nu är det bara dagar kvar tills vi åker på vår semester, känns så fruktansvärt behövligt just nu !!  Längtar enormt...  =)  Måste börja packa så smått snart, kokosoljan inhandlad !!


Sveriges snyggaste skådis retucherar sig.... =/

Kategori: Allmänt

Ja ni som känner mig vet ju detta redan... hahahaha  (inte en enda hade fel på 30 års festen)  
Mannen som kan få viken skitfilm som helst bra, för att han e så där manligt sexig & snygg...  Vad vore alla Beckfilmer utan Gunvald Larsson..  ??!!  =D
Men så läser jag i Aftonbladet i dag att han tvingar till sig retuchering av sina bilder (!!) Anledningen sägs vara att han tycker att han är för fet.... 
Micke Micke behövs ju inte....  ;-)

Mikael Persbrandt fotad av Henrik Halvarsson.

Ofokuserat plugg

Kategori: Allmänt

Känner mig off och ofokuserad idag....
Varför blir tvätt, dammsugning & diverse egenvård sååå mycket roligare än att plugga !!??
Som att treva i mörker utan någon som helst idé om hur man tänder lampan...  :-/

Pluggdag

Kategori: Allmänt

I dag måste det pluggas ordentligt, känner att jag legat lite på latsidan i helgen.. Fick inte gjort så mycket i går heller som jag hade tänkt mig av vissa orsaker !!   När jag känne ratt jag ligger efter i det jag planerat så blir jag stressad, så det gäller att ligga i under dagen...  :(
Så dagens mission blir att skriva en hemskt massa i både A-led kursen och Instutionalisering, hur nu det ska gå till.  Ljuga lite kanskee  ??!! 


Kände mig enormt nöjd efter gårdagens powewalk runda, gött att vara på G igen  =)))
Nu är det bara vikten som skall börja trilla neråt igen oxå....  väntar otåligt  =/


Blir nog ett riktigt höstigt busväder med eventuellt inslag av snö, attans bra att vinterdäcken på ena bilen sattes i går.  Som laddat för en massa tända ljus och krypa ner under täcket igen. Men ajabaja!!


Det bästa av allt dock att det är mindre än en vecka kvar tills vi åker till Teneriffa, på söndag är det dags  !!  Tjohooo.... ska bli så gött !!





Söndagsschock !!!

Kategori: Allmänt

Fick en smärre schock i dag när jag fick reda på att jag helt utan anledning kan ligga bakom en orsak till skilsmässa.  Känns skitjobbigt !!!!! 
Men om man är beredd att släppa ett 20-årigt långt förhållande på grund av lite studenthjälp vid sidan av så är det nåt som inte stämmer  !!! 
Blir bara trött,förbannad och lider med den berörda som inte gjort sig skyldig till ett enda skit !!   Å därför skiter jag fullständigt att jag tar upp detta här, så det så.... Punkt slut

Oh my god...

Förutom dessa intriger så måste det pluggas ordentligt idag och så ska jag lite senare i eftermiddag när den värsta bakfyllan lagt sig ge mig ut i motionspåret och inviga de nya löparskorna...  =D 

Instutionalisering here i come...   =/   Men just nu känns nog reprisen av Idol mycket hottare, men skärpning !!!