^*^ FEMBARNSMAMMAN ^*^

MY LIFE INSIDE AND OUTSIDE THE BOX

1:a Advent

Kategori: Allmänt

Försöker tvinga in lite julkänsla i hemmet. lite svårt när man ser ut och det mest känns tidig vår :-O
Rhodredendron (eller hur 17 det stavas) har börjat knoppa tillsammans med syrenträdet..  Snacka om konstigt väder!! Dagen till ära blåser det dessutom storm och regnar med 10 grader varmt. Hade det inte regnat eller blåst så hade jag nog gjort slag i saken och klippt gräsmattan en sista gång. Inte kul med gräsmögel!
Men man måste ju se det positivt, det är ju trots allt ganska skönt när det inte är isande kallt och halkfria vägar! Men snön får hemskt supergärna komma till jul om ett par veckor eller så....

Här hemma har vi änteligen fått hem de nya möblerna som pryder vardagsrummet, äldsta dotterns rum och min alldeles egna sminkhörna i sovrummet  =D =D =D Feel like a princess
Adventstakarna och stjärnorna pryder alla fönster och borden är dekorerade med hemmagjorda ljusstakar. I dag fortsätter pysslet med julkort och lite annat smått och gott! Men först tråkplugg i form av "final paper" och seminarieförberedelser...  Allt kan ju inte vara rosenrött och skimrande. Tydligen får man umera inte vara negati i sina statusuppdateringar på Facebook heller !?!?!  Konstigt det där tycker jag, att man måste visa sina bästa sidor hela tiden, precis som om det vore världens största CV portal!! 

Nä tacka vet jag uppriktiga och ärliga uppdateringar om livets verklighet och helheter =)  Man får tillräckligt av alla plasting paddings ändå!!

Ledig dag!!

Kategori: Allmänt

Underbart skönt  =))
Så vad gör man på sin lediga dag? Jo man gör allt det där som man annars inte hinner, röja i skåp och lådor till exempel. Roligare kan amn ju kanske ha det, emn känner mig förbaksat tillfredställd efteråt, när man ser hur jädrans bra allting blir! Och det blir absolut ännu bättre i morgon då det nya kommer. Lite som julafton faktiskt =D

Att det ska vara så himla svårt att plugga ett vapen? Alla dessa papper som ska beställas och fyllas...  Ganska frustrerande, men antar att det är ett lika stort I-lands problem som det är att välja färg på nya soffbordet. Men måste samhället vara uppbyggt på så mycket pappers hantering, svaret är antagligen JA. Så hellre fixa alla de där papprena än att vara laglös...


Hmm... funderar på den där författarpresentationen. Hur ska man presentera sig som författare??

Konstigt väder

Kategori: Allmänt

Känns onekligen konstigt att det är 12 plusgrader ute nu i slutet av november....
Var tvungen att ställa dörren på vid gavel för att det kändes en smula varmt med 25 grader inomhus. Trots sänkning av pannan.
Hmm...  kanske blir att klippa gräset på 1 advent i år..  ;-)  Eller glöggfika ute i det gröna !!!



1 år sedan....

Kategori: Allmänt

I dag är ett år sedan pappa lämnade oss, dog, flög iväg, kom hem...  ja det finns ju som sagt många ord för att förklara att en människa dött.
Ett år som på ett sätt känns minst som tio och på ett sätt som igår. En konstig känsla, där tomheten och saknaden som skar genom bröstet känns lika närvarande just idag och tiden sedan jag pratade med honom, såg honom och hörde hans röst känns som en hel evighet sedan.
Har nu överlevt första julen, påsken, midsommaren, farsdag, födelsedag med mera utan honom. Och på ett känns känns det bra att det blir den distansen och på samma sätt skrämmande. Tänk om man glömmer rösten???  Tänk om man glömmer saker man alltid förknippat??  Distansen kan ibland kännas just skrämmande för att det blir en allt större distans och längre tid sedan han var i livet...

Var tillsammans med barnen och mannen och tittade till honom (graven) tidiagre idag. Barnen lämnade dikter och teckningar vid gravstenen och tillsammans ytterliagare ett ljus. Ett ljus för kärleken, för att hedra och för att minnas <3

"Skeva pattar & 3 % hjärna kvar"

Kategori: Allmänt

Hahaha....  kan inte låta bli att skratta åt en artikel i Aftonbladet idag !!  
Dock kan jag förstå 14 åringen och hennes mammas reaktion. Inte smart av nummerupplysningen av svara på ett sådant sätt vid en förfrågan.
Jag själv hade nog brutit ut i ett fnitteranfall....

"Skeva pattar".. hahhaha !!!


11 11 11

Kategori: Allmänt

Fredagen den elfte i elfte elva... Undrar om det finns någon slags teori om denna dagen! Läste på aftonbladet att den första elvabäbisen som föddes i natt döptes till Älva. Lite småfyndigt!!

Ska strax förbereda mig lite smått för dagens presentations seminarie och sedan försöka snygga till min förkylda kropp... (inte det lättaste) ska idag prata om döda och istället bättre passande metaforer inom ledarskapet. Sedan gäller det att laddaom och tagga inför tjejkväll ikväll... Blir nog roligt =)  En del av dem träffar man ju nästan aldrig nu förtiden.

" Min dörr är stängd, men jag ställer den gärna på vid gavel om du intresserar mig"

Röstlös

Kategori: Allmänt

Har allteftersom dagen framskridit förlorat alltmer kraft i min röst...  den typ försvann spårlöst!!
Låter just nu mest som en tonåring i målbrottet varvat som en kraxande kråka..  AJ min hals!!!
Tur att jag ska vara hemma och skriva i morron... Och ännu större tur är att jag "bara" har ca 1½ sida kvar som antagligen kommer spädas på med ordbajseri!!
Inväntar bästa serien "Bron" som skall avnjutas tillsammans med hallon och lakrtits glass, smakar ungefär som hallonlakritsskalle och glass känns alltid rätt vid förkylningen oavsett hur gammal jag blir  ;-)


Var rädda om er...  !!



Alla helgona

Kategori: Allmänt

Tänder ett ljus!
Detta veckoslut minns vi alla dem som är stjärnor eller änglar.
Mellan molnen tittar vi och önskar dem lugn och frid.
Där sover någon speciell och älskad som lämnade oss alldeles för tidigt.
Därför önskar vi en klar natt..♥ ♥ ♥

Tänker på dig pappa

Kategori: Allmänt



"I hjärtat finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
...
så finns du här hos mig.

Jag hör din varma röst
som inspelad musik.
Jag lyssnar om igen
för den är helt unik.

I mörker och i ljus
ditt ansikte jag ser.
Ur minnet tar jag fram
de bilder där du ler.

Men bland allt du är för mig
finns något svårt att bära
- min längtan efter dig
när jag inte har dig nära. "

Årets slappardag..

Kategori: Allmänt

Idag har jag haft en riktig slappardag...   =))  Love it!
Har absolut inte gjort något nyttigt alls...  eller försökt att inte göra det iallafall. Och lyckades ganska bra genom att ligga på soffan större delen av dagen och kolla film och den just nu bästa serien som går på Tv, nämligen "Bron"...  hur har jag kunnat missa denna underbara serie?? 

Skönt att ladda batterierna ibland, och att kanske  den där "attskrivaessämotivationen" kommer  fram !! Hoppas, hoppas.....

Konstigt att man kan kännas sig jetleggad efter att ha ändrat till vintertid, men måste erkänna att en timma gör mycket, speciellt på morgonen. De första dagarna vaknade jag hur tidigt som helst...  Eller ovanligt tidigt för att vara mig.

Längtar tebax till Turkiet...  Men månader kvar tills nästa visit..  bara att vänta! Tur att en härligt mysig jul är på ingående =)



Natti natti friends....