^*^ FEMBARNSMAMMAN ^*^

MY LIFE INSIDE AND OUTSIDE THE BOX

Konto a´la studsboll...

Kategori: Allmänt

Blir fett störd på de månader där kontot förvandlas till en studsboll!! Denna månaden hade jag med fördel varit rikare som student, fasiken inte ofta man tänkt eller hört sig själv tänka så... Det är ett mindre helvete att bli sjukskriven när försäkringskassan inte betalar förrän i efterskott och med en sk handläggningstid på 30 dagar.. :/ Jo jag vet att man ska vara så jävla tacksam över att man kan få pengar från våra skattepengar när man blir sjuk, är tacksam, men är inte tacksam över glappet som blir. Bara för att man blir sjuk eller arbetslös så minskar ju inte utgifterna i samma takt som lönen... Fy bubblan.. Men billsen är betalda (i princip) o icakortet påfyllt... #gillar läget & håller käften

V 21

Kategori: Allmänt

Underbart att se det lilla pyret i magen tidigare idag
 
-Mitt femte underverk
- Hans femte underverk
- Och det nionde underverket sammanlagt :D

Blev dock lite besviken på de båda bilderna vi fick med oss hem. Blev inte ens tillfrågade vilket kort vi ville ha och det fanns de som vart bättre... konstigt!
Ännu konstigare att hon tyckte jag va sååå svår att undersöka för att jag i "ärlighetens" namn var lite mullig om magen. Men i ärlighetens namn så gick första UL mycket lättare i mätningar och snabbare oxå, men då var h*n 3 veckor yngre än nu... ?? Jo jag vet att det kanske åkt ner en semla eller två för mycket i mina dagar... Men hallå.. !! Vet inte om det beror på en mindre kompetent barnmorska eller om det beror på min jävla mullighet... Skitsamma.. underverket var i bra skick och hade alla fyra hålrum i hjärtat och hjärnan satt där den skulle, vilket är det viktigaste av allt.... !!



 
På UL bilden ligger underverket med båda armarna och händerna uppsträckta mot huvudet oh benen uppdragna mot magen...  Gulleplutt  !!!
 

Att älska till döden

Kategori: Allmänt

Inte lätt att vara förälder... Man älskar de små liven så det gör ont till döden. Men ändå ingen makt att skydda dem alla gånger. Man märker ibland hur skört livet är och hur negativ påverkan kan skada för all framtid. Att stå vid sidan av utan att kunna göra något är det jävligaste man kan uppleva!! Villkorslös kärlek har även den en baksida....

Gravid v 20

Kategori: Allmänt

Ohhh my.... halva tiden har gått och det känns skönt !!
Funderar en del på om det blir son eller dotter? Oddsen säger en del om att det blir en dotter samtidigt som jag försöker tänka på skillnaden det är att vara gravid med en pojke eller flicka... Men just nu är det mest en hen :)

Tillbaka till Mr doktor i morgon.. Tröttsamt att inte det blir bättre någon gång :(
 
 
 

Barnet

Barnet är från huvud till stjärt ungefär lika stort som en honungsmelon. Alla foster är ungefär lika stora fram till vecka 20, sedan ökar skillnaderna.

Fostret får nu det vita fosterfettet som ska skydda huden mot fostervattnet.

Vikt 350 gram.

Längd 14-16 cm.

 

 

Melodifestivalen

Kategori: Allmänt

Ikväll är det dags igen för andra delfinalen i årets upplaga av melodifestivalen. Hoppas att SVT lyckas bättre denna gången, förra veckan var det ju strulets afton med för tidigt visade resultat och kasst ljud. I ärlighetens namn så borde ju de klara av att hålla public service standard !! Man kan ju annars undra på var alla skattepengar och tv-licens avgifter går till  ??!!  Måste erkänna att jag är lite avis på äldsta dottern som jst nu befinner sig i Scandinavium och tittar på genrepet!!  #vill oxå!!!

Hoppas att jag orkar vara vaken hela tävlingen igenom bara, igår somnade jag innan halv nio  :-/  Inte alltid så glammigt att vara gravid.. Hoppas dock att det blir bättre, men annan medicin och en vecka ytterligare med beodrad vila. Apropå på det, så blir man lika förvånad varje gång man stöter på en bra, trevlig och lyhörd läkare vilket jag lyckades göra igår på vårdcentralen, stort plus i kanten!!
 
 

Feberskutta

Kategori: Allmänt

Lilltjejen var i skolan i går då hon inte hade feber på hela tisdagen, men i går kväll var det dags igen och den steg snabbt... Visade som mest 38.5 grader med Alvedon i kroppen :-( Stackars liten... Så det blir ingen mer skola denna veckan... Just nu känns bardisken mer som ett apoteket uppradat med Bricanyl, Alvedon, hostmedicin, kortisontabletter och Pulmicort inhalator..

Gravid v 19

Kategori: Allmänt

Går idag in i vecka 19 och därmed snart halvvägs!!
Sparkarna känns allt mer och starkare för varje dag just nu, vilket känns väldigt mysigt <3
Har precis kommit på att "mittisommaren" barn är lite klurigt när det gäller semester, man vill inte åka iväg långt bort veckorna innan förlossning och veckorna efter förlossning med en alldeles färsk bebis vill man oftast inte göra några längre turer heller... :/ Eller ???

Morsa i 15 år

Kategori: Allmänt

Firar lite jubileum tillsammans med äldsta dottern som fyller 15 år idag... Oj vad tiden går, redan 15 år som mamma!! #mammas lilla groda <3

Gnällbitchen ockuperar....

Kategori: Allmänt

Usch & fy...  (gnäll gäll gnäll)  Trött som ett as !!
Lyckades till slut pallra mig upp från sängen och fixa frukost till kidsen och skicka iväg dem till skolan... Men vaknade med huvudvärk från hell och skallen snurrade så fort jag reste mig  :/  Är definitivt inte bra på att vara sjuk eller känna mig kass, känner att gnällbitchen tar över min kropp och ockuperar ända in i själen...  Blääää!! 
Tur att bästa sambon fixat kaffe som stod färdigt i köket  <3
 
Positivt dock att lillskruttan är feberfri och mycket piggare så det blir skola i morron för henne  :D

Gravid v 18

Kategori: Allmänt

Underbart och skrämmande på samma gång med en touch av "hur fan tänkte vi nu"


Väntar femte barnet, en liten sladdis till yngsta storasyster som fyller 7 år om några veckor. En liten sladdis som kommer få sammanlagt 8 syskon!! Shit pommesfrites 9 (!!!) barn sammanlagt.. haha :D Kan ju lätt kvala in som aspirant till tv programmet "Familjen annorlunda".

Dock är ju en graviditet inte alltid som en rosenskön resa där allt går smärtfritt och en supermorsa som tar över kroppen, tyvärr kan man väl med gott samvete säga! Istället så har en jobbig huvudvärk, flimmer framför ögonen och halvkassa prover visats sig den senaste tiden :( Usch... jobbigt är det och hoppas därför att tiden ska gå så snabbt som möjligt och framförallt att det är snabbt övergående! Vill ju jobba, men just nu så klarar vare sig huvud eller ögon att sitta och skriva eller läsa vid datorn... inväntar läkarbesök på fredag!