^*^ FEMBARNSMAMMAN ^*^

MY LIFE INSIDE AND OUTSIDE THE BOX

Lämnar 2010 bakom mig !

Kategori: Allmänt

Nu är det endast timmar kvar av året 2010 !! 
Ett år som förflutit som mest turbulent och jobbigt om man ska försöka sammanfatta det.


Pappas försvinnande från jordelivet är självklart den största händelsen med allt vad det innebär, en av de absolut jobbigaste händelserna i mitt liv.
Även svärfars cancerbesked i samma veva har varit tufft att hantera, en panikartad känsla vissa stunder om att en hemsk möjlighet funnits att förlora båda två !!
Orentlig kris i äktenskapet har inte gjort året mer guldkantat och likadant när det gäller en orolig sjukhusvistelse för mannen.
Har även varit tufft i skolan vissa perioder som har resulterat i mitt livs första omtenta och komplettering, tungt att behöva sätta sig in i ämnen igen !

Men året har givetvis inte bara kantats av bekymmer och elände, bland annat så har två turkietresor förgyllt tillvaron rejält. Och att huset snyggats till ytterligare under året har varit en fröjd.
Nya kontakter har skapats och bland annat har en möjligeht att komma till Norge för att jobba har öppnats.
Har även tagit en högskoleexamen och fått titeln Förvaltningsekonom =)




Vill verlkligen tacka alla mina underbara familjemedlemmar och vänner som har stöttat, funnits oh bara varit under året. Älskar er verkligen !!!

Nu ser jag fram emot ett mycket guldkantat 2011 där erfarenheterna från detta året tas med.




Kram & Gott Nytt År på er alla !!





En jul utan pappa

Kategori: Allmänt

Det har varit en ganska udda jul i år, en ovanlig jul mot vad jag är van vid på många sätt..
Men den absolut största skillnaden är att pappa för första gången i mitt liv inte varit med mig och de övriga i familjen... (I vart fall inte i fysisk form)

Så julafton var lite som en skräckblandad förtjusning där värmen och glädjen över att tillbringa den med familjen, blandades med saknaden över att familjen inte var och aldrig mer kommer vara komplett.. 
Ett julbord utan pappas obligatoriska julskinka kändes inte riktigt som ett riktigt julbord....
På julafton kändes det även konstigt att inte kunna säga God Jul och krama om honom så som jag alltid brukade, det kändes overkligt på något sätt...
Kände därför ett stort behov av att åka till graven för att just bara kunna säga God jul och att jag älskade honom, det gjorde så att det kändes lite lättare att stå ut. För julen i år har till viss del handlat om att stå ut, hålla ihop sig och försökt kämpa på för barnens skull. Vill inte för mitt liv låta de drabbas negativt för att jag sörjer. I varje fall inte i juletid.

När pappa lämnade oss så försvann även en stor del trygghet i mitt liv, även fast jag är en vuxen kvinna med egna barn. Den sorts trygghet som en dotter endast kan känna hos sin far...   En trygghet som inte går att ersätta med något !! 




Känner att det blivit alldeles för mycket julmat, julgodis, julmust och jullathet den senaste veckan, så efter nyår och min enda ledige vecka detta året så kommer det nya året kickstartas med soppor, soppos och åter soppor.
För min del så kommer 2011 att tillägnas min hälsa och mitt välmående !!
Skulle allra helst vilja sätta mig själv på ett 3 månaders långt bootcamp där de jagar mig med blåslampa om jag så mycket som tittar på något onyttigt eller inte motionerar, tränar eller lever hälsosamt !!!! 



Önskar alla en trevlig fortsättning  !!

Snart är det jul igen !!

Kategori: Allmänt

Tiden har gått riktigt fort, lite för fort för att kunna ha riktigt koll på att allt hunnits med  !
Men alla klappar är äntligen inhandlade och julematen oxå..  I morron ska julskinkan griljeras och fixas, längtar till första skinkmackan med senap...  MUMS !!

Ska strax fixa i ordning mig själv och se till att alla barnen ser ok ut inför skolans julavslutning i kyrkan. Ja Töllsjö har faktiskt forfarande avslutningarna i kyrkan... vilket jag tycker är helt ok rent traditionsmässigt  !!  Mysfaktorn blir lixom ännu högre. Men har all respekt för de som inte är kristna !
Kommer nog kännas lite konstigt dock, eftersom jag inte satt min fot i kyrkan sedan pappa begravdes....

Efter skolavslutningen och lite fika här hemma bär det av till jobbet för första jobbnatten av två...  Har absolut ingen lust alls att jobba what so ever......


GOD JUL


Managementplugg

Kategori: Allmänt

Har tillbringat större delen av mitt vakna liv sedan en vecka tillbaka av managementplugg i olika former...
Just nu är den i essäform där man ska utgå från att vara mellanchef i en organsiation eller företag.
Känner att ordbajseriet har kommmit igång på riktigt och hoppas bara att det inte lyserigenom allt för mycket...  För vem i ärlighetens namn orkar hålla en proffesionell studentstatus i slutet av terminen när det är i genomsnitt 5 saker till att fila, skriva, presentera, bedömas på och slutligen betygsättas på   ??!!!!  Inte gör jag de iallafall, sepeciellt inte de senaste dagarna då magsjukan plus förkylning varit närvarande i alla högsta grad !!!!

Citerar mig själv:

"För att kunna arbeta i en organisation eller inom ett företag som mellanchef på ett så bra och effektivt sätt som möjligt. Så finns det flera olika aspekter att ta hänsyn till och ta till sig. Att leda är inte samma sak som att vara chef, och som mellanchef är rollen ofta en kombination av dessa båda.
Konsekvenserna i praktiken kan te sig både positiva och negativa då man som mellanchef har olika förutsättningar beroende på hur de företag eller organisation arbetar och vad de har för managementmodell att förhålla sig till."

Ja så här fortsätter de i ytterligare 5 sidor....    =S


Hoppas få klart tjottafräseländet och kunna lyxa till det med lite helg (helg = ½ dag i morgon) Med tanke på att jag ska jobba typ hela helgen..


"Lev väl och ta hand om dig
Lev som om varje dag vore den sista
Lev ditt liv med sunt förnuft
Lev ett liv där du inte tar dig själv på för stort allvar
Lev ett liv där kärlek, förnuft och empati flyter samman"





Kaffe, minimal sömn & plugg

Kategori: Allmänt

Idag är det dags för ytterligare ett seminarie, hoppas hoppas det går snabbt  !!
Har sovit som en kratta så det lär bli mycket kaffe i dag  !!

Veckan kommer bestå av en massa plugg för att sedan avslutas med två jobbnätter! Man kan lugnt säga att livet snurrar på rätt så snabbt just nu....  

I går natt drömde jag om pappa första gången, en konstig dröm om att övriga familjen beslutat att flytta hans grav, men inte jag  !! I drömmen gjorde han sig även till känna för att tala om att han inte ville flyttas och ha några förändringar....   konstig dröm !! Kanske betyder något ?!?!

Sitter med en stooor mugg kaffe och försöker få igång mig själv, ska strax lämna lillan på dagis och sedan åka in till skolan...  

Ha en underbar dag   !!

3:e advent !

Kategori: Allmänt

Börjar få lite julkänsla...  =)))
Spotify är totalt förbjuden att spela annat än julmusik och julgodiset är på kylning i kylskåpet !!
Stora julstädet är genomfört och julpysslet är klart  =)
Nästa vecka är alla klappar klara oxå..  då kan tomten komma när han vill  ;)







Fredag....

Kategori: Allmänt

Fredag som i 3 veckor sedan pappa dog
Fredag som i 1 vecka sedan begravningen
Fredag som i Idolfinal 2010
Fredag som i Balanserat Mangement plugg
Fredag som i Julpyssel
Fredag som i Utelek med kidsen
Fredag som i att söka några jobb


Känner mig ganska trött och lite förkyld idag..  Smittad antar jag !

Ska försöka julpynta klart huset, lika bra att få upp granen oxå. Ingen ide med riktig gran i år med tanke på Astrid snöflinga..  Den busigaste kattungen jag någonsin haft, min lilla raggsocka =)  <3
Efteråt lutar det åt bus med ungarna i snön...

Ha en underbar fredag !!!

 

Det lider mot jul...

Kategori: Allmänt

Ser fram emot att julpyntet ska fram till helgen och det årliga julbaket...  Kanske kommer julkänslan att infinna sig litegrann iallafall  ??!!
Känns skönt att vara på banan igen med jobb och plugg efter ett par veckors stillastående liv. Men livet runt omkring stannar inte upp och det vill inte jag heller göra. Jag har en massa att göra och utföra =D

TQM -Total Quality Management är nog den mest tråkiga managementmodellen jag läst om, för att inte tala om ISO9000 som är en standard för kvalitetsystem !!   



Begravningen

Kategori: Allmänt

Begravningen för fina, bästa och älskade pappa var igår.
Det var många blandade känslor som antagligen är ganska normalt..

Fint, jobbigt, ljust, ledsamt, hederfullt, vackert....

Många kom till kyrkan, många fina blommor och gåvor till "läkare utan gränser" för att hedra honom och många många fina vänner och släktingar som var med på minnestunden.
Ett stort bevis på hur omtyckt han var vilket gör sorgen något lättare att bära.. 
Många forna arbetskamrater från Scania som var med, kändes mycket bra eftersom jobbet var en stor del i hans plikttrogna liv. De bar även kistan till graven... 

Till viss del känns det som att sorgen inte är över utan tvärtom just börjat på riktigt.
Samtidigt som det kommer kännas mycket skönt att ha en grav att gå till!

Jag stärker mig med tron om att han finns med oss och vakar över oss, vår alldeles egna ängel !










...

Kategori: Allmänt

I morgon är begravningen...  känns konstigt !! 
Kommer inte finnas nåt mellanläge på mig i morgon antar jag.... Antingen superledsen eller ganska lugn !!

Många kommer för att hedra pappas minne...  känns bra och fint <3

Jobbigt !!