^*^ FEMBARNSMAMMAN ^*^

MY LIFE INSIDE AND OUTSIDE THE BOX

Varning för åskoväder... =(

Kategori: Allmänt

Vill inte vill inte vill inte...  Tycker åskan är mycket otrevlig när den kommer på besök, antar att det beror på att jag som barn blev skrämd av min älskade mormor som var ännu mer rädd än vad jag blev. Man fick inte sitta vad som helst i huset när det åskade, utan enbart i rum som inte hade några eluttag. Hon berättade gärna oxå om tillfällen då såkallade "eldbollar" kommit rullandes mellan eluttagen :-/
Så jag hoppas innerligt att det INTE kommer någon åska..  

Känner mig ungefär som igår, men ska försöka rycka upp mig och åka in för att påskhandla med mamma. Har inte så stort val egentligen, mannen hinner inte och i morgon börjar ju påsken..


Känner mig lte aningens stressad och irriterad över att jag inte kunde vara med på Introföreläsningen på nya kursen igår, för just nu när jag tittar på dokumenten som lagst upp fattar jag inte så mycket. Men det löser sig säkert på nåt sätt.. 


Ska försöka få i mig lite frukost nu




Kram

Nerbäddad i soffan...

Kategori: Allmänt

Dagen skulle egentligen bestå av introföreläsning & röj i trädgården.. Men istället orkar kroppen inte längre än till soffan =(  Typiskt..  Huvudet känns som bly, kroppen värker, febern vill inte ge med sig  och halsen känns som taggtråd..
Hade sett fram emot en ny kurs och kunna röja i trädgården i strålande solsken..

Blir vansinnigt trött på föräldrar som håller sina barn bakom ryggen och inte tar tag i problemen, eller inte orkar ta tag i problemen och istället låtsas att de inte finns  !!! 
Det minsta man kan begära när barnen är över en viss ålder är att ett barn säger tack när de får något eller häsar !!!  Hur f-n kan man hela tiden tro att ens barn är bättre än alla andras och aldrig gör fel.. GRRR  !!
Jag älskar mina ungar över allt annat, men jag tror absolut inte att de är bättre än alla andras och om de inte sköter sig så får de veta det, förutsatt att jag vet om det.

Jag och mannen satt och tittade utlandsresor inför nästa höst när han fyller 35, tanken är att hela familjen ska åka iväg en vecka. Vi hittade ett jättefint och prisvänligt hotell med all inclusive både i Turkiet och i Grekland =)  Ska bli skönt att åka iväg alla !! 

Idag kommer nästäldsta dottern få en riktigt överaskning när pappa kommer hem..  Nämligen en cykel =)
Hon har inte en aning och de kommer bli så kul att se hennes reaktion !!! 

Nu blir det kurering & förhoppning om nåt bra på Tv:n



Kram







Vardagsfin föräldrablogg ??

Kategori: Allmänt

Va f*n menas med det...  Att man enbart ska skriva att livet som mamma eller pappa är en dans på rosor och att man svävar på rosa moln dagarna i ända  ???  Ähhh... sånt förbannat trams !!!! 


Känner mig ganska off idag, trött som bara den och lite febrig. Sådär som man kan känna sig precis innan en megaförkylning bryter ut.
Men det har jag absolut INTE tid med nu..  Jag har fullt upp hela aveckan, kan inte vara ledig förrän på måndag nästa vecka.. Har megaplugg fram till torsdag eftermiddag och sedan är det jobb fredag och lördag natt...  *Suck*

Vill bara krypa ner i sängen igen & slänga täcket över huvudet !!


Kram

En trevlig helg

Kategori: Allmänt

Har haft en mycket trevlig helg i Skåne =) 
Dock började inte helgen alltför bra då tåget vi skulle tagit från början var inställlt. Sj hade haft den idiotiska förmågan att inte höra av sig som de skulle enligt dess egen policy. Grrr....
Så det hela slutade med 500 kr i en extrabiljetter som redan var betalda !!

På fredagskvällen hade värdfolket bjudit in ytterligare vänner som är supertrevliga, så vi satt och "tjöta" spelade kort och drack alldeles för stor halt av alkohol, vilket jag skulle få betala dyrt dagen efter... Uähhh !!
Halva lördagen tillbringades på Centersyd shoppandes....  =) Sedan var det lite frisörsjobb och tv tittande på kvällen, sen huxflux var helgen över kändes det som.
Men kommer tillbaka redan om en månad =)


I dag har jag försökt att plugga in mig på den sista artikeln vi har, känns lite stressat att jag missade fredagens seminarie och tillika information om artikeln vi har nu....  Hoppas att ja slinker igenom systemet och slipper seminariebehandla som rest.  Usch... detta var första och sista gången jag missade en eximination !!!!!
Har dock gjort nästan hälften av uppgiften....  (hoppas jag)

Ska strax försöka få något vettigt gjort av hushållskaraktär oxå, borde verkligen ta mig ett röj i köket, vardagsrummet och hallen!!!   Sedan blir det belöning i form av film och nåt gott till...  =D



Ha det bra alla läsare


Kram

Kaffe

Kategori: Allmänt

*Gäsp*
Oj va trött jag känner mig idag...  =/
Tur att det finns en underbar varm dryck som heter kaffe  =)

Känner att jag vill fly fältet just nu och sitta på en solig varm strand i något fint och sevärt land...


Ska strax sätta fart med dagens sysslor som bland annat består av hårfärgning (igen) och packning inför helgens skåneresa... 


Första kunden ever... =)

Kategori: Allmänt

I dag hände nåt ganska kul =)

När jag var yngre bodde jag ca 3 år i Glimåkra (nordöstra skåne) eftersom jag gick på en folkhögskola där.
Det var tre nyttiga år som bland annat resulterade i min äldsta dotter och flera vänner för livet =)
På denna skola så hade det bland annat funnits en hockeylinje tidigare och inte helt osökt så fanns det en hockeyklubb i byn. Å dessa hockeykillar var mycket eftertraktade och således hur hotta som helst=)
En av dessa hotta grabbar umgicks jag lite med... (hrm!!)   ;-)
Denna man (typ 12 år senare) stöter jag på via Facebook och det visar sig att han driver en barnklädesaffär...  Inte nog med det...  Just idag så snubblar jag in på en webshops sida vars namn låter mycket bekant..  Efter att ha kollat runt och hittat två plagg till ungarna som ja tyckte om så slog det mig....  !! 
Och inte nog med det jag blev första kunden ever för den hade öppnats upp typ idag.. Ascoolt !! 
Slapp betala frakten och kläderna skickas redan i morgon, så snällt...  =) 

Gå gärna in och kolla finns kläder från bland annat Mexx och Name it  =)

www.belsebubbarnklader.se


Ha det gott

kram

Pluggnarkomani..

Kategori: Allmänt

kanske inte det rätta ordet egentligen, men det känns ganka konstigt att INTE behöva plugga till nåt på flera dagar. Man har hela tiden en känsla av att man glömt eller missat någon uppgift ...  Ganska läskigt men säkerligen för att de senaste månaderna har varit tuffa på många sätt... 
Man kommer in i ett tillstånd där stressen blir vardag och man bara byter fokus mellan plugg, jobb, och familjen!  För det är typ vad den senaste tiden har handlat om, har knappt hunnit vara social för sjutton !!

Längtar till helgen då det bär iväg till skåne =)  Ska bli sååå kul, har inte vart där sedan maj förra året tror jag...




Misslyckad hårfärgning... Oops....

Kategori: Allmänt

I dag hade jag och äldsta dottern bestämt att färga håret, men hennes resultat blev ingen höjdare. Det blir till att köpa ny färg i morron...  Hon har bestämt sig för att gå med mössa på sig hela dagen i morron i skolan...  =/  Om jag ska vara ärlig så förstår jag henne, för på vissa stället ser det mest morotsfärgat ut !!!  Stackaren...

Har annars inte gjort så mycket idag, städat och plockat, vart ute med ungarna i SOLEN och njutit av lite värme...  =)
Har vart en aningens trött efter några glas rött för mycket till gårdagens Melodifestivalen...  Anna var så gryyym !!  =D

Väntar på att mannen i huset ska göra entre efter hans helgpass... 


Sitter just nu och lyssnar gamla klassiker via Spotify, shit vad nostalgisk man känner sig !! Ytterligare ett tecken på någon form av 30- års kris kanske....  :/


Solig lördag =)

Kategori: Allmänt

Satt ute på altantrappan tidigare idag och drack en stooor mugg kaffe. Helt underbart att känna solen värma  =)
Skönt att snön smälter och att för varje liten del av marken man ser så blir det ett steg närmre VÅR !!

Jobbade inatt och möttes av en relativt ovanlig situation, vi hade nämligen vaktförstärkning från Securitas.  Intressant i det stora hela men samtidigt beklagligt att det behövs =/

Stötte på min gamla klassföreståndare häromdagen i dörren ut från systemet och så tidigare idag på Facebook, han ser exakt likadan ut som han gjorde för 15 årsedan !!  Orättvist som f-n !! 

Om en stund är det dags för finalen i Melodifestivalen 2010, jag tror att det blir Anna Bergendahl eller Jessica Andersson, men vem som är bäst vettefan !!!


Ha en underbart go lördag alla läsare..

Kram





Motivation.... =)

Kategori: Allmänt

De två senaste dagarna har varit hur sköna som helst, verkar som om jag hittat tillbaka till min motivation.
En bra, rolig och snygg föreläsare gör ju definitivt inte saken sämre...  :-)

"Gröna ideèr sover bäst"  är dock det som satte de största spåren...   :D

Snön smälter, plus istället för minus,hälften klar inför nästa skolgrej och bara en vecka kvar till Skåne  =))))



Kram

J-vla terrornummer !!

Kategori: Allmänt

Vaknade i morses av att samma förbannade nummer ringde nämligen 0740-940000 !!  Nu har de ringt i tre omgångar sedan torsdags förra veckan, blir galen, de slutar aldrig !!  I dag började de ringa kl 06:10 och slutade inte förrän 19 gånger senare !!!    HATAR SÅNT
När jag ringde vår hemtelefon leverantör så skulle det kosta 500 kr per nummer för att ta reda på vilka dessa var..  Ehhh !!  Och det gick absolut inte att spärra ett nummer, hur puckat är inte det då??!! 
Så jag googlade mig fram och till slut hittade jag att fler människor blivit drabbade av samma nummer på samma sätt. Och att en okänd växel väljer ut nummer där hemtelefonerna kan skicka sms (hur nu de kans e det) Allt går ut på att terra folk så att de ringer upp numret och det är då pengarna kommer in i bilden, ringer  man upp kostar det per sekund !!!!  SHIT

Efter ett par muggar kaffe och röj i köket har jag lugnat ner mig igen  ;-)

Så nu blir det ett sista ryck med pluggeriet, ska få till referenserna och källhänvisning i texten.
Sedan bär det av till Utbildningsråd!!
Hoppas bara att alla ungarna kan vara såpass tysta så pappan som jobbat natt kan sova !!!  Idag är 3 av 4 barn hemma och sjuka...

Kram

Våren känns på G =)

Kategori: Allmänt

Tittar ut genom fönstret och de känns som om våren är på ingång !
Äntligen klar med artikeluppgiften, iallafall den första av tre =)
Fick ett glädjande besked för en stund sen, nämligen att jag kan lägga ytterligare i st VG i betygkontot =D  Wiii va gött !!!

Längtar tills nästa helg då jag och ena dottern ska åka ner till Skåne och besöka goa vänner..... ska bli så kul !!!

Ska strax försöka snygga till mig för att åka in på kvällsföreläsningen som inte slutar förrän kl 21...  I morgon är det dax för utbildningsråd och jag känner mig lite frågande över vad min roll i detta är egentligen ??!!  Men det ger väl med sig när man väl sitter där... En kul och nyttigerfarenhet blir det nog iallafall...

VG VG VG VG VG..... Tjohooooo

....

Kategori: Allmänt

Efter andra natten av hostande, gnällande och nattvandrande barn så är jag lite trött nu...  !!! 


Men idag ska sammanfattningen bli klar!!! 


Först lite frukost och kaffe....  mycket kaffe kanske är mer relevant !!

Ibland så...

Kategori: Allmänt

har man lite flyt !!!

Nåddes av nyheten att vår handledare inför morgondagens seminarie har blivit sjuk, så det är inställt !!  NICEEEE!!
Fick genast 2 dagar till på mig att få fram en hyffsad sammanfattning av artiklen kopplat till försäringsakassans nuvarande problem.
Släpper härmed dagens plugg och umgås med mina små sjuklingar istället och kollar på  "spacebuddies", sedan kommer mormor för att liva upp stämningen lite för dem...  =)

Ja ibland så....

Måste plugga klart..

Kategori: Allmänt

Shit va sent ute jag är...   Är inte ens klar med hälften av uppgiften inför morgondagens seminarie !!  Får ta ett ryck nu under dagen, komme rantagligen inte bli någon skola i morgon ändå eftersom det verkar som lillan inte ska till dagis på några dagar, feber, vrålförkyld och kräkts !!  Stackars liten =(

I lördags var jag och mannen och åt middag inne i Alingsås.  kommer ALDRIG gå tillbaka dit, det var katstrof !!!
För det första så stämde inte menylistan, de hade inga mjölkfria alternativ, personalen satt och åt egen mat ute i resturangen och de kom och dukad av när vi knappt hunnit äta upp, plus att framdukningen av tallrikar bestod av att slänga fram två tallrikar på mitten av bordet !!!!  Så jädra apdåligt !!!! 
Efter middagen gick vi en sväng på stan och åkte sedan för att handla med oss gottigheter hem, vi köpte olika tapasrätter och efterätt. Vi åkte hem och kröp ner under täcket i soffan, tittade på melodifestivalen och film =)

Gårdagen tillbringades med filmmarathon på samma ställe som lördagen slutade, nämligen i soffan...  Vi slukade alla tre Oceans filmerna i rad och den svenska filmen "Äntligen midsommarafton " och den serbamerikanska filmen " Serbian scars"   Helt underbart att försvinna in i filmens värld och stänga ute allt annat  =D    
Det var dock inte lika roligt när barnen kom hem från farmor och hade blivit vrålförkylda !!!  
Verkar bli en film eller två idag oxå, fast mer av barnkaraktär...  



Ska försöka rycka upp mig med en mugg kaffe eller två för att sedan frska ta tag i skolgrejjerna...  Känenr mig ganska kass idag om jag ska vara ärlig....  Vill INTE blli sjuk igen !!!


kram 

LÖRDAG

Kategori: Allmänt

Känner mig trött och lite sliten idag och har ont i hela kroppen...  :-/  Men bara att gilla läget som vanligt !
Försöker få ihop en sammanfattning inför tisdagens artikelseminaie men just nu känns det väldans avlägset =(  Vet inte var jag ska börja och hur jag vill att det ska byggas upp..

Ser fram mot kvällens middag ute på stan, inte alltför ofta man blir bortskämd med det !  Dock var någonstans denna middag skall förtäras är väl inte riktigt hundra spikat ännu...  Men det finsn ett bord bokat åtminståne. Men just nu känns Alingsås mer lockande än Borås och Göteborg... 

Ha en underbar lördag  :-)

kram

Helg igen...

Kategori: Allmänt

Känns om att tiden går alldeles för fort nu ...   Vägrar erkänna att det har något med ålder att göra men det kanske kan vara så?!  Men min gissning är att när man är sysselsatt och har massa att göra så rullar allt bara på så man hinner inte reflektera över tiden så mycket utan ser till att göra det som måste göras. Sen hux flux så är det sommar ;-)

Börjar känna en viss irritation och hjälplöshet gentemot uteställen... 
Av den enkla anledningen att det inte verkar finnas ett enda vettigt ställe för oss 30 + (shit första gången ja benämnde mig som det :-/) På alla ställen så är det bara massa jädra 19-20 åriga wannabe bruttor, (kanske lite väl cyniskt) men som 30 årig småbarns morsa gentemot en 20 årig siliconbrud med plutmun känner man sig ganska bortkommen !! Spelar ju lixom ingen roll hur många timmar som läggs ner vid sminkbordet eller i klädgarderoben jagandes den rätta outfiten, så känner man sig ändå helt utanför ligan speciellt när den där hemska känslan kommer upp inom en när man står på dansgolvet och börja märka att enbart försöka få till en lika snygg och sexig dans som dessa bruttor skulle leda till ryggskott eller att man ser ut som en gravid flodhäst...  :-/  Ja jag erkänner att jag är lite neggo idag, kanske lite 30 års nojja oxå...
Men vet att alla 20 åriga tjejer inte är sådana, många är supergulliga och genomäkta =) 


Letar för fullt efter motivationen att plugga, känner dock ingen egentlig stress efetrsom jag nästintill är klar med hälften i allafall. Men ska ta tag i resten i morgon och försöka få klart allt !! 

I morgon ska jag och mannen ha lite tid för oss själva. Vi har lyckats få tag på barnvakt vilket inte är så vanligt i vår familj om det inte gäller akuthjälp när båda jobbar eller liknanande !!  Men kände dock inte att vi hade någon direkt fantasi utan mer att vi skulle passa på att göra nåt. Så det verkar blir bio och middag ute på stan =)


Nu ska det städas lite


kram


Helg igen...

Kategori: Allmänt

Känns om att tiden går alldeles för fort nu ...   Vägrar erkänna att det har något med ålder att göra men det kanske kan vara så?!  Men min gissning är att när man är sysselsatt och har massa att göra så rullar allt bara på så man hinner inte reflektera över tiden så mycket utan ser till att göra det som måste göras. Sen hux flux så är det sommar ;-)

Börjar känna en viss irritation och hjälplöshet gentemot uteställen... 
Av den enkla anledningen att det inte verkar finnas ett enda vettigt ställe för oss 30 + (shit första gången ja benämnde mig som det :-/) På alla ställen så är det bara massa jädra 19-20 åriga wannabe bruttor, (kanske lite väl cyniskt) men som 30 årig småbarns morsa gentemot en 20 årig siliconbrud med plutmun känner man sig ganska bortkommen !! Spelar ju lixom ingen roll hur många timmar som läggs ner vid sminkbordet eller i klädgarderoben jagandes den rätta outfiten, så känner man sig ändå helt utanför ligan speciellt när den där hemska känslan kommer upp inom en när man står på dansgolvet och börja märka att enbart försöka få till en lika snygg och sexig dans som dessa bruttor skulle leda till ryggskott eller att man ser ut som en gravid flodhäst...  :-/  Ja jag erkänner att jag är lite neggo idag, kanske lite 30 års nojja oxå...
Men vet att alla 20 åriga tjejer inte är sådana, många är supergulliga och genomäkta =) 


Letar för fullt efter motivationen att plugga, känner dock ingen egentlig stress efetrsom jag nästintill är klar med hälften i allafall. Men ska ta tag i resten i morgon och försöka få klart allt !! 

I morgon ska jag och mannen ha lite tid för oss själva. Vi har lyckats få tag på barnvakt vilket inte är så vanligt i vår familj om det inte gäller akuthjälp när båda jobbar eller liknanande !!  Men kände dock inte att vi hade någon direkt fantasi utan mer att vi skulle passa på att göra nåt. Så det verkar blir bio och middag ute på stan =)


Nu ska det städas lite


kram


Artikelseminarium X 3

Kategori: Allmänt

Var inne på skolan idag på föreläsning, jag och min lilla hjärna trodde att vi skulle få en vettig förklaring till kommande tre veckors semenarie uppgifter ! Men istället fick vi på en befintlig föreläsning titta på en inspelad föreläsning som hölls av en tysk som bröt på engelska....  Och vad denna såkallade föreläsning skulle ge oss vet nog bara gudarna och fröken Nilsson !!!  Sedan drogs tiden öve rmed ca en halvtiimma utan att fortfarande inte fått en vettig förklaring till uppgifter..  men orkade inte fråga en massa heller och blev mainstream!!

Tog en snabb shoppingrunda på Knalleland och sprang benen av mig efter lillskruttans nummer ett på önskelistan inför morgondagens födelsedag, nämligen en Hello kitty dator, typ som en "my first computer"! Men den fanns naturligtvis fortfarande inte, så det blev en massa saker till hennes älskade dockor =)

Nu blir det middagsfix och umgås emd barnen !!


Kram

Onödigaste gårdagen på länge !!

Kategori: Allmänt

På väg in  till skolan i går så blev ja typ nerprejjad vägen av plogtraktorn, samma gubbe som plogar här hemma på gatan. En konstig typ !!  Han ser vad som händer med fortsätter bara köra, och där står jag vackert (NOT) med halva bilen fastkörd i diket...  *suck*  Som tur är finns det trevliga och snälla människor som stannande en av dem blev irriterad på ploggubben och gasade efter för att tvinga tillbaka honom och dra upp mig...  Och han kom faktikst tillbaka efter en liten stund...  :-P     Jag med mitt temprament förklarade för honom så lugnt jag kunde:     "att hade det inte varit för diig som bilen sitter där den sitter så hade jag frågat om d ville ha pengar som tack för hjälpen, men det tänker jag inte göra nu"   Varpå han svarar:    " Nädå det behövs inte "   =)

Väl i skolan som skulle innebära föreläsning i tre timmar, varade bara ungefär hälften av den tiden. Och innehålet var till 99% helt ovesäntligt, kursutfyllnad !!!!!!!   Detta ledde i sin tur att väntan till nästa föreläsning skulle vara i 3 timmar, men det orkade jag inte, så jag drog mig hemåt...  




Spoky & scary

Kategori: Allmänt

Shit va läskigt, fast ändå inte..

Alldeles nyss för andra gången inom loppet av ca 10 min så byter tv:n kanal av sig själv, tv kontrollen ligger helt själv på soffbordet över en meter i från mig, inga djur eller andra i närheten !!!  Den byter till samma kanal oxå, nämlign nr 65 på listan som är Cartoon Network !
Fick helt plötsligt en känsla av att någon eller något ville få min uppmärksamhet. Så i min ensamhet så utbrast jag "Vad vill ni"  !!!  Hmm...   lite knasigt kanske, men känslan var så overkligt verklig...


Utbrottsfria mornar X 2

Kategori: Allmänt

Ja det känns nästan helt otroligt !  Två mornar i rad har lillskruttan gått till dagis som en skinande sol utan att få ett enda utbrott =)  Annars präglas mornarna av gnäll, gap, skrik om det mesta här hemma innan vi går till dagis.  Och hon har till och med svarat med ett leende när dagis fröknarna hälsat gomorron de senaste dagarna =))  Hmm...  känner inte riktigt igen min egen dotter just nu. men njuter av det i fulla drag.
Vet inte hur många gånger man undrat mitt i alla dessa trotsiga utbrott om det finns bytesrätt på barn....  ??!! Men genast sekunden efter ta tillbaka det med dåligt samvete eftersom barnen är det bästa jag har i mitt liv..  Men med en viss irritation på dessa trotsåldrar :-/

Idag är det en fullspäckad dag som består av följande:
Städ & tvätt
Läsplugg inför föreläsningen senare idag
Föreläsning 1 till kl 16
Presentinköp
Föreläsning 2 till kl 21


Kommer antagligen stupa i säng när jag väl kommer hem igen !!


Ha en go dag 


kram


 

Ny månad, Ny vecka, Ny dag = Nya möjligheter

Kategori: Allmänt

Måndag och helt plötsligt Mars månad  =)
Underbart att våren är ett steg närmre !!


Känner mig fortfarande taggad och har helt plötsligt fått tillbaka lite energi, vilket har resulterat i morgonröj här hemma =)   Skönt att äntligen fått lust till det !!!
Till och med gett blommorna en renovering !!


Kram