^*^ FEMBARNSMAMMAN ^*^

MY LIFE INSIDE AND OUTSIDE THE BOX

V 26

Kategori: Allmänt


Tycker inte om bilar som låser sig själva med nyckeln kvar inne i bilen !!!  Äldsta dottern skulle hjälpa till o börja skrapa rutorna och stängde dörren med nyckeln på sätet och helt plötsligt låses dörren  :(  Dagen kommer tillbringas som ofrivilligt billös, åtminstånde tills sambo kommer hem!
 
Helgen som var tillbringades i Skåne och Halland :)  På fredagen åkte vi ner till Kävlingeborna vilket var jättelängesedan sist. Det bjöds på pizza, cola till mig, snacks och godis (yammi)  och på lördagen åkte vi till centersyd för fika och lite shopping innan vi begav oss norrut till Varberg. Denna underbart fina stad som levererar även på vintertid. Vi sov på Hotel Fregatten som definitivt kan rekommenderas där det erbjöds fika, kvällsbuffe med massa mat och efterätt och frukostbuffe som var helt ok! Med andra ord så var det en ätarhelg..  ;)  Som om inte hotellets buffeer räckte, så blev jag toksugen på mjukglass typ mitt i natten och vi begav oss ut på stan för att leta reda på en öppen kiosk. Det var lättare sagt än gjort, fanns inte en enda liten kiosklucka öppen :(  Och hotellportiern hade inget på lager heller..  Haha..  shit  va knäpp man blir som gravid!  Tur man har en tålmodig sambo <3 
 
Men "bara" 14 veckor kvar !!!
 
 
Vecka 26: 27 mar - 2 apr 2013
 
Vecka 26
 
Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.
 
Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret

V 25

Kategori: Allmänt

Går i dag in i vecka 25 =)
Har suttit någon timma framför datorn och letat barnvagn.. Fasiken vad svårt det är...  Ny eller begagnad? Combi eller duo? 3 hjuling eller 4 hjuling? Färg? HJÄÄÄLP !!! Beslutsångest till 10000  :(
Akupunkturbehandling fortsätter med 2 gånger i veckan och fick även skenor för mina händer hos arbetsteurapeuten idag som ska sitta på nattetid ..  Tjenna va snyggt  !! NOT Men skönt att slippa stickande, domnande känslolösa händer.
 
Jobbig känsla i kroppen, en magkänsla eller intuition (kärt barn har många namn) som inte släpper. Tur är ju att sanningen kommer fram till slut ALLTID och definitivt. En sak är säker i allafall och det är att om man smusslar eller hemlighåller saker så finns det en anledning till det, alltså att man vet det är fel och man inte vill att någon ska veta...  Så enkelt är det! 
 
Snart dags att tagga stan för lite shopping :)
 
 
 

Kunde inte sagt det bättre själv....

Kategori: Allmänt

 
 
 
"En psykopat förgör sin omgivning, det må vara ett företag, sin familj eller ett helt land. Se därför till att det inte är du som utgör omgivningen!"
"Som att utkämpa flera krig på olika fronter samtidigt. Man har inte kraft att ge allt på någon av dem. På sikt förlorar man alla."
"Han förstörde mitt liv genom fysisk misshandel, psykisk misshandel och ekonomisk misshandel"

"Psykopatens första min är en manipulation. Psykopatens första handling är ett bedrägeri. Psykopatens första mening är en lögn. Psykopatens första känsloyttring är hat. Psykopatens första mål är att bli än mer utstuderad."

"Psykopater är alltid manusförfattare, regisörer och huvudrollsinnehavare i den stora teater psykopaterna spelar. Omgivningen är medspelare i denna teater, men lyder regissören och de är samtidigt åskådarna, men framförallt är de publiken som betalar för biljetterna och får teatern att gå runt."

"När man är i psykopatens nät så har man en tendens att tänka med känslor istället för hjärnan."
"Jag förklarade att det är något som inte är som det ska med honom, han borde reda ut det är, eftersom hela familjen m.fl. blir lidande som han beter sig. Hans korta svar var: 'Mitt enda problem är du!' "

"Det är som att leva i en håla. Hittar jag en tunn lina som kanske håller för att klättra upp och börjar se ljuset finner man såpa på den sista biten. Jag börjar om igen, och igen och igen."
"Manipulation är en konst, och psykopaten är mästaren. Vem som helst kan bli offer."

"Han kör ett spel med mig."
"Han hade en extremt parasitisk livsstil, innan jag träffade honom så levde han på den enda som fortfarande kändes vid honom, hans äldre bror. Eftersom hans bror var minst sagt trött på att ta hand om honom så tog det inte lång tid tills han flyttade in hos mig istället."
" Det finns folk som påstår att det inte finns psykopater, men ett så dumt uttalande kommer bara från de som aldrig behövt träffa på en psykopat, eller som fortfarande är ovetande om att de manipuleras av en sådan."

Reklam i bloggen

Kategori: Allmänt

Jaha.. nu har jag blivit med en reklamblogg oxå .. Fascinerad över att just det man varit inne o kollat på är det som syns i bloggens reklam.. Big brother is watching !!!

V 24

Kategori: Allmänt

I går gick jag in i vecka 24 och det känns som om veckorna bara går snabbare och snabbare. Samtidigt som 16 veckor känns som en lång tid framöver. Men jag antar att våren får det att gå lite snabbare..
Var hos barnmorskan i förrgår och gjorde glucosbelastning pga av BMI och tidigare grav diabetes. Men allt såg bra ut med ett fastevärde på 4.6 och sedan ett sockervärde på 7.6 :)  Gött!!  HB värdet hade dock gått ner till 120 vilket tydligen anses vara i lägsta marginal, jag som trodde gränsen låg på 100 ??!!  :/ Men mycket kan ju ha ändrats de senaste 7-8 åren.
Var även hos läkaren i förrgår pga min grav migrän som inte verkar släppa. Blir bara värre med tiden, så jag hoppas verkligen att det stannar av snart!!!  Synbortfall, yrsel, illamående, djävulusisk huvudvärk och domningar i händerna kommer jg aldrig att rekomendera ens min värsta fiende, eller njo, det finns nog undantag för det!!  Det hela resulterade i 4 veckor sjukskrivning till...  Känns både bra och inte bra. Bra att mina problem tas på allvar eftersom jag verkligen inte kunnat jobba men jobbigt för att det samtidigt medför en slags rastlöshet och känsla av onyttighet. :/  Men men... 
 
I övrigt så känns det piss att titta ut genom fönstret och se SNÖ... !!!  Känns ju som att våren är fruktansvärt långt bort, dessutom med munusgrader långt under nollstrecket. Men glädjs åt solen som lyser från blå himmel :)
 
 
V. 24
 
 
 

V 23

Kategori: Allmänt

Har kommit till ett stadie där jag mer önskar att veckorna flyger fram. Dock känns det som om senaste veckan gått ganska snabbt. Sammandragningar några gånger per dygn, kraftigare sparkar, en känsla av små naglar som river på insidan av magen och känner "kanten" en bit ovanför naveln =) Huvudvärken är utan någon som helst antydan på väg att bli bättre tyvärr, samtidigt som jag verkligen hoppas på att akupunkturen hjälper. I övrigt har jag lovat mig själv att promenera oftare och passa på att njuta av den friska luften :D Redan uppe i + 15 kg :(

I dag är det fredag vilket innebär att hela huset kommer storma ett par dygn framåt, fast på ett gulligt och charmigt sätt. Mina 4 ungar plus två av extra ungarna och för ett par timmar i morgon kommer huset fyllas av 6 stycken extra 7 åringar (!!!!!) = Yngsta dotterns barnkalas! Innan dess ska sonens första fotbollscup skådas med körstart kl 7 i morronbitti. Inget drömläge angående tiden men absolut kul att se hans förväntan och spänning så det lyser i ögonen på honom :D Yngsta dotterns fotbollskarriär blev däremot kort. Tränade två gånger innan hon kände att det inte var roligt att springa runt och jaga en boll. Så nu letar vi efter simskolor eller dansskolor istället... Håller tummarna att hon hittar något som är kul!!
 
Trevlig helg <3
 


Färsk 7-åring i huset =)

Kategori: Allmänt

Idag säger vi grattis till underbara och bästa 7 åringen Isa som fyller år!! Hipp hipp hurra <3
Presenterna blev klockrena (cykelhjälm, första egna mobiltelefon & en kommande cykel). Som grädde på moset är hennes nya glasögon redo att hämtas hos optikern, två par som hon valt själv =)

Förstår inte hur en förälder kan strunta i sina barns hälsa & låta dem utsättas för saker som triggar igång allergi och astma... ??!!! Enbart för att kunna vara med en ny respektive... Helt jävla puckat :(

v 22

Kategori: Allmänt

I onsdags gick jag in i v 22 och kan inte påstå att det hänt så mycket. Bebis sparkar lite hårdare och magen drar ihop sig i sammandragningar emellanåt. Annars rullar det på som vanligt på gott och ont. Är fortsatt sjukskriven ett par veckor till och undrar om det kommer bli bättre snart... känns lite desperat och hopplöst just nu. Men försöker ändå leva på som vanligt här hemma trots extrem trötthet och migränattacker titt som tätt :(

Skönt med helg dock!